$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

פאלו אלטו מציעה 200 מיליון דולר עבור חברת סייבר ישראלית

חברת אבטחת המידע האמריקאית פאלו אלטו נטוורקס מציעה לרכוש את סנטינל וואן מבני ברק, המפתחת מערכות הגנה ארגוניות למחשבים, טלפונים חכמים ושרתים. לפחות בינתיים בסנטינל וואן טוענים כי הם מעדיפים להישאר עצמאיים

מאיר אורבך 07:1024.07.16

חברת אבטחת המידע האמריקאית פאלו אלטו נטוורקס הציעה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית סנטינל וואן (SentinelONE) בכ־200 מיליון דולר - כך נודע ל”כלכליסט”. החברה הישראלית, שהוקמה ב־2013 על ידי היזם הסדרתי ויוצא צ’ק פוינט תומר וינגרטן ועל ידי יוצא צ’ק פוינט אלמוג כהן, מפתחת מערכות הגנה ארגוניות למכשירי קצה דוגמאת מחשבים וסמארטפונים. בשונה מחברות סייבר רבות שמגינות על המכשירים דרך הרשת או באמצעות ענן, סנטינל וואן מציעה פתרון של התקנת הגנה על המכשירים עצמם.

 

כך, התוכנה שפיתחה החברה מנטרת את על הפעולות המתבצעות במחשב, בסמארטפון או בענן הארגוני ולומדת אותן. ברגע שמופיעה התנהגות משונה היכולה לרמוז על נוזקה פעילה או על פעילות סייבר, התוכנה מתריעה ואף לעיתים מבצעת פעילות חסימה. בחברה טוענים כי היא מסוגלת להגן על כל מכשיר קצה המשתמש באנדרואיד, iOS, וינדואוס או לינוקס. עוד טוענים בחברה כי המערכת שלהם משמשת כמוצר הגנה היקפי - מעין אנטי ווירוס ופיירוול המשולבים במכשיר.

 

סנטינל וואן היא בוגרת מאיץ הסטארט־אפים Upwest של גיל בן ארצי ושולי גלילי, ונחשבת לאחת מחברות הדגל שעברו בו. הנהלתה יושבת במאונטיין וויו שבעמק הסיליקון ומרכז הפיתוח שלה ממוקם בבני ברק, ובשני המוקדים מועסקים ביחד, על פי מאגר המידע אי.וי.סי, 50 עובדים.

מייסד פאלו אלטו נטוורקס ניר צוק. עובדי סנטינל וואן צפויים להצטרף למרכז בישראל מייסד פאלו אלטו נטוורקס ניר צוק. עובדי סנטינל וואן צפויים להצטרף למרכז בישראל צילום: ענר גרין

 

עד היום גייסה החברה הישראלית 40 מיליון דולר משורה של קרנות הון סיכון אמריקאיות שונות, כשב־2015 התקיים סבב הגיוס האחרון והמשמעותי ביותר שלה - אז גייסה כ־25 מיליון דולר.

 

בין הייתר גייסה סנסטינל וואן מקרנות ההון סיכון האמריקאיות Tiger Global ,Accel ,Granite Hill ,Capital Data Collective ,The Westly Group וקרנות הון סיכון נוספות.

 

לא הרכישה הראשונה של פאלו אלטו בארץ

 

פאלו אלטו נטוורקס, שהוקמה בשנת 2005 על ידי בכיר צ’ק פוינט לשעבר ניר צוק כחברה המספקת פתרונות פיירוול, מעסיקה כ־2,600 - רובם בעמק הסיליקון וכמה עשרות מתוכם בישראל. על פי הערכות, אם תושלם רכישת סנטינל וואן, עובדיה יצטרפו למרכז הישראלי של פאלו אלטו נטוורקס. מי שעומדים בראש החברה הם המייסד ניר צוק המשמש כטכנולוג הראשי, ומרק מקלפלין המשמש כמנכ”ל.

 

מכירות החברה האמריקאית ברבעון הראשון של 2016 עמדו על 345.8 מיליון דולר - גידול של 48% לעומת הרבעון המקביל ב־2015 אז רשמה הכנסות של 234.2 מיליון דולר. כמו כן, באחרונה סיפקה החברה תחזיות לרבעון הבא עם צפי הכנסות של 386־290 מיליון דולר, ואז גם דיווחה כי יש לה 31 אלף לקוחות המשתמשים בטכנולוגיה שלה.

 

אם תרכוש את סנטינל וואן, זאת לא תהיה הפעם הראשונה בה חברת אבטחת המידע האמריקאית רוכשת חברת סייבר ישראלית. בשנת 2014 היא רכשה את סייברה - שהוקמה בשנת 2011 על ידי אורי אלתר, נתנאל דוידי, משה בן אבו וד”ר גל בדישי - בכ־220 מיליון דולר.

 

ההתעניינות בסייבר לא מפסיקה לצמוח

 

תעשיית הסייבר הישראלית מהווה יעד מרכזי בשנתיים האחרונות לרכישות טכנולוגיות, אך לאו דווקא רכישות בקנה מידה גדול. הרכישה הגדולה האחרונה שהיתה בישראל היתה של חברת טראסטיר שנמכרה ל־IBM בכ־650 מיליון ב־2013, כשמאז היו מספר רכישות של חברות סייבר, אך בסדרי גודל נמוכים יותר.

 

הרכישות הבולטות ביותר מאז הרכישה של טראסטיר היתה של חברת אדאלום על יד מיקרוסופט ב־320 מיליון דולר ביולי 2015; והרכישה של מיקרוסופט את אאורטו בכ־200 מיליון דולר בנובמבר 2014.

 

מלבד זאת, במרץ 2015 נמכרה סייאקטיב לפייפאל ב־60 מיליון דולר; בפברואר 2015 נמכרה היפרוויז ב־80 מיליון דולר לצ’ק פוינט; באפריל 2015 נמכרה לקון סקיוריטי ב־100 מיליון דולר גם כן לצ’ק פוינט; באוקטובר 2015 קנתה מייקרוסופט את סקיור איילנדס ב־150 מיליון דולר; ובינואר 2016 רכשה הרמן האמריקאית את טאוורסק ב־75 מיליון דולר.

 

על פי דו”ח של חברת המחקר IVC שיצא בתחילת שנת 2016, בישראל כ־430 חברות סייבר אבל רק למספר נמוך מהן יש הכנסות משמעותיות של יותר מעשרה מיליון דולר. על פי דו”ח של חבר המחקר CBI Insight ושל פירמת רואי החשבון KPMG שפורסם בשבוע שעבר, תחום הסייבר המשיך לצמוח בעולם ברבעון השני של שנת 2016.

 

כך, ברבעון השני של השנה 68 חברות גייסו 811 מיליון דולר, בעוד ברבעון הראשון 64 חברות גייסו 769 מיליון דולר וברבעון המקביל ב־2015 גייסו 70 חברות 798 מיליון דולר. המשך הגידול בתחום מעיד בעיקר על שפע החברות, דבר שמקשה על איתו חברות טובות בידי משקיעים.

 

מייסד סנטינל וואן ומנכ”ל החברה תומר וינגרטן לא הכחיש את קבלת ההצעה מפאלו אלטו נטוורקס, אך טען כי "זה אינו נכון לחלוטין, החברה אינה למכירה והיא מתמקדת בפיתוח מוצרים אשר יעזרו ללקוחותיה להתמודד עם איומי הסייבר הקיימים ונמשיך לעשות זאת באופן עצמאי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x