$
חדשות טכנולוגיה

דרעי יכריע כבר בשבועות הקרובים: האם המאגר הביומטרי יכלול טביעות אצבע

ח"כ תמר זנדברג הגישה שאילתה בה ביקשה לדעת האם שר הפנים הכריע לגבי תכולת המאגר. ההחלטה עשויה להגיע לאישור הכנסת בלוח זמנים מהיר הרבה יותר מהצפוי שכן הפיילוט הוארך עד סוף 2016

עומר כביר 12:0106.07.16

שר הפנים אריה דרעי עתיד לקבל בשבועות הקרובים החלטה לגבי תכולת המאגר הביומטרי: האם יכלול תמונות פנים וטביעות אצבע או תמונות פנים בלבד – כך אמר היום סגן שר הפנים, משולם נהרי (ש"ס) במהלך מליאת הכנסת.

 

החלטה זו היא ההחלטה המשמעותית האחרונה שאמור דרעי לקבל לפני מתן אישורו להפיכת ההצטרפות למאגר הביומטרי למנדטורית, אחרי שכבר נמלך בדעתו לאשר את המשך קיום המאגר. עם קבלת ההחלטה, תובא זו לאישור הכנסת, ואם אכן היא תתקבל בשבועות הקרובים יהיה זה בלוח זמנים מהיר הרבה יותר מהצפוי, שכן הפיילוט הוארך עד סוף 2016.

 

פיילוט המאגר הביומטרי הוארך עד סוף 2016 פיילוט המאגר הביומטרי הוארך עד סוף 2016 צילום: עמית שעל

 

נהרי אמר את הדברים בתשובה לשאילתה שהגישה ח"כ תמר זנדברג (מרצ), ובה ביקשה לדעת האם שר הפנים הכריע כבר לגבי תכולת המאגר, וכן אילו בדיקות בוצעו בשנה האחרונה בנוגע לנחיצותו.

 

בתשובתו, לא התייחס נהרי בפירוט לחלק השני בשאילתה של זנדברג. "מאז כניסתו לתפקיד עסק השר בנושא המאגר הביומטרי ובכל היבטיו", הוא אמר. "הוא נפגש עם קבוצות שונות ובהן הרשות לניהול המאגר הביומטרי, גורמי ביטחון וקבוצות המתנגדות למאגר (לפי מידע שהגיע לידי "כלכליסט" השר דרעי קיים רק שתי פגישות עם מתנגדי המאגר; ע"כ) בנוסף ערך השר סיור בתקני הרשות הביומטרית אשר נועד לעמוד מקרוב על טיבו ויכולותיו. תקופת המבחן הוכיחה מעל לכל ספק כי המאגר הביומטרי נחוץ ומהווה חלק נחוץ מפרויקט התיעוד הביומטרי. הוא מאובטח בסטנדרטים הגבוהים ביותר".

 

זנדברג השיבה: "יש מחלוקת ערכית כאן בבית. אין חולק שאת המאגר אפשר יהיה להדליף ולפרוץ, ואין חולק שלאף מדינה אין מאגר דומה לאזרחיה שלה, אין חולק שבשלוש השנים של הפיילוט נעשו מאמצים לצרף אוכלוסיות מוחלשות כמו חיילים בודדים או תלמידים. אבל דבר אחד לא נעשה והוא בדיקת נחיצות למאגר הביומטרי עצמו. הנזק שייגרם בדליפה של המאגר הוא נזק אדיר יחסית לתועלת שעוד לא הוכחה. איך אתם מתכוונים לאזן בין הנזק הצפוי האדיר לתועלת המאוד קטנה, האם הבדיקה הזו תעשה בשבועות הקרובים?"

 

ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת) אמר שנתקף דאגה כשקרא את הודעתו של דרעי שלפיה כבר הכריע בעד המאגר. "תעודות זוהות ודרכונים ביומטריים לא מחייבים מאגר", הוא ציין. "כולנו בכנסת נושאים דרכונים דיפלומטיים ביומטריים שלא נמצאים בשום מאגר". ח"כ חיים ילין (יש עתיד) הוסיף והזהיר שאפשר לפרוץ את המאגר, ושפריצה שכזו תיתן נשק לטרור שמופנה נגד אזרח ישראל.

 

 

נהרי אמר בתגובה לטענות אלו: "תמיד יש שאלה האם עדיף טובת הפרט או טובת הכלל, ובציבור טובת הכלל גוברת. צריך להביט על הנזקים שיכולים להיות מזה שאין לך מאגר ביומטרי. יש המון אנשים, לא רוצה לנקוב במספרים (לא במקרה בוחר נהרי שלא לנקוב במספרים, שכן אלו לא קיימים; ע"כ), שמסתובבים בזהות כפולה, מרובעת ומחומשת. זה גורם נזק בכל שטחי החיים. הנושא הזה היה כבד משקל, וכל הדברים שנאמרו, דרעי ישב והתלבט עליהם עם מומחים. הסיכוי שהמאגר ייפרץ הוא קלוש ביותר. אני לא רוצה לומר שהוא מאובטח ב-100%, אבל הסיכוי הוא קלוש".

 

היועץ המשפטי של התנועה לזכויות דיגיטליות, עו"ד יהונתן קלינגר, אמר בתגובה לדברים: "עצוב לשמוע ששר הפנים מקדם את המאגר הביומטרי וההצטרפות אליו כאשר טרם החליט האם הוא נחוץ, ובמיוחד כאשר טרם החליט לגבי תכולת המאגר. שר הפנים יודע את הסכנות הרבות שיש במאגר ומודע לחלופות הרבות.

 

"משרד הפנים טרם השיב לדו"ח החמור של מבקר המדינה, טרם הצליח להתמודד עם שלל הטענות שעלו מצד הגורמים שבודקים את המאגר לגבי חוסר הנחיצות והעובדה שהניסוי נוצר בכדי להכשיר את המאגר עצמו, וכעת השר יוצא במסע תקשורתי ומלא יחסי ציבור לקדם מאגר שהוא בעצמו טרם החליט האם הוא נחוץ".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x