$
אינטרנט

מועצת האו"ם: צנזורת הרשת היא הפרת זכויות אדם

העצרת הכללית אישרה החלטה רשמית שרואה בצנזורה ומניעת גישה חופשית לרשת כמנוגדת לעקרונותיו של האו"ם. בין המתנגדות להחלטה סין, רוסיה, ערב הסעודית, דרום אפריקה, קטאר ואינדונזיה

רפאל קאהאן 16:3604.07.16

החלטה שאושררה בסוף השבוע על ידי העצרת הכללית של האו"ם קובעת שהצנזורה והגבלת הגישה לרשת מנוגדות לעקרונות הארגון. מספר מדינות וביניהן רוסיה, סין, ערב הסעודית, קטאר, אינדונזיה, קניה והודו ניסו למנוע את פרסום ההחלטה שאינה מחייבת מבחינה מעשית. ההחלטה מהווה הצהרת כוונות בנוגע למצב האינטרנט בעולם.

 

הסעיף העיקרי של ההחלטה קובע שזכויות אדם בעולם הווירטואלי זהות לזכויות בעולם הפיזי. הזכות העיקרית שההחלטה מייצגת היא חופש הביטוי "שניתן ליישום ללא קשר לגבולות או לאמצעי הנבחר".

 

הזכויות המקוונות זהות לזכויות בעולם האמיתי הזכויות המקוונות זהות לזכויות בעולם האמיתי צילום: בלומברג

 

הסעיף השני קובע שהפרת זכויות האדם של כל אחד באשר הוא עקב הבעת דעתו אונליין מגונה באופן מוחלט, ושמדינה שהפרה זכות זו תישא באחריות למעשיה. הסעיף השלישי הוא גינוי חריף של כל ניסיון למנוע, באופן מלא או חלקי, את הגישה לרשת על ידי כל אדם באשר הוא. מדינות שנוהגות למנוע גישה לרשת מסיבה זו או אחרת נדרשות להפסיק זאת.

 

החלטת העצרת הכללית מהווה יותר הצהרת כוונות ומדיניות רשמית מאשר החלטה בעלת תוקף משפטי מחייב. אמנם מדינות שמפרות את החלטות האו"ם עלולות לסבול מסנקציות בהתאם להחלטת העצרת הכללית ומועצת הביטחון של הארגון, אך לא סביר שנראה בקרוב גינוי פומבי של רוסיה, סין או טורקיה עקב צנזורת רשת.

 

לא ברור מה הייתה עמדת ישראל בהצבעה ושמה לא הופיע - לא בטיוטה עם המדינות התומכות ולא במדינות המתנגדות.    

בטל שלח
    לכל התגובות
    x