$
הייטק והון סיכון

סיסקו רוכשת את קלאודלוק ב-293 מיליון דולר

CloudLock הוקמה על ידי שלושה יזמים ישראלים ומחזיקה מרכז פיתוח בתל אביב. היא פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לארגונים לנטר ולנתח התנהגות משתמשים ומאתרת שימוש במידע רגיש

מאיר אורבך ואסף גלעד 15:3028.06.16

ענקית הטכנולוגיה סיסקו רוכשת את חברת קלאודלוק האמריקאית ב-293 מיליון דולר. החברה הוקמה על ידי שלושה ישראלים: גיל צימרמן, רון זלקינד, וצחי שפסה, ומחזיקה מרכז פיתוח בתל אביב הכולל 30 עובדים.

 

קלאודלוק נוסדה בשנת 2007 וגייסה עד כה כ-38 מיליון דולר בין המשקיעים בחברה סידר הישראלית, קרן בסמר Ascent האמריקאית. לחברה 120 עובדים נוספים במסצ'וסטס בארצות הברית. עובדי קלאונדלו יצטרפו לאירגון האבטחה והרשתות (NETWORKING AND SECURITY BUSINESS) אשר מובל על ידי סגן המנכ"ל הבכיר דייויד גקלר. לפי תנאי החוזה, סיסקו תשלם 293 מיליון דולרים במזומן עבור החברה, בנוסף לתמריצים עבור עובדים אשר יצטרפו לסיסקו. העסקה צפויה להיות מושלמת במהלך הרבעון השלישי של 2016.

 

 צילום: cisco.com

 

החברה מתמחה בתחום ה-CASB – ניטור גישה בענן, ומספקת לחברות טכנולוגיה אפשרות לנטר ולנתח התנהגות משתמשים ושימוש במידע רגיש אשר נמצא בשירות ענן כמו SAAS, IAAS ו-PAAS. מסיסקו נמסר שהרכישה תרחיב את פורטפוליו מוצרי האבטחה שברשותה וממשיכה את אסטרטגיית האבטחה שלה שדוגלת בגישה של אבטחה בכל מקום, החל מהגנה על הענן, דרך הרשת ועד לנקודות הקצה.

 

הצמיחה האדירה בכמות המידע וכמות המכשירים, וכן המבנה המבוזר יותר ויותר של ארגונים כיום, מצריכה פתרונות אבטחה מעבר למתחם האירגוני המסורתי.  קלאודלוק  עוזרת לאירגונים להאיץ את המעבר לענן בעזרת פיתרון שמותאם להתמודדות עם המציאות של שימוש ארגוני בענן. טכנולוגיית ה-CASB של החברה עוזרת ללקוחות להבין ולנטר את התנהגות המשתמשים ואת הגישה למידע רגיש אשר נמצא באפליקציות ענן, ומספקת הגנה מפני איומים, ניטור ו-COMPLIANCE, בין אם מדובר בשירותי ענן אשר אושרו על ידי ה-IT או לא.

 

לדברי רוב סלבניו, סגן נשיא לרכישות והשקעות בסיסקו: "חברות אשר עוברות לענן, זקוקות לשותף טכנולוגי שיעזור להם להאיץ את המעבר, ויספק יכולות אבטחה קריטיות עבור משתמשים, מפתחי אפליקציות ומידע בכלל, בצורה חלקה ושקופה. קלאודלוק מספקת פלטפורמה ייחודית, אשר משתמשת בגישה מבוססת-API, ואשר מאפשרת לספק פתרונות אבטחת ענן אפקטיביים, קלים להתקנה, ופשוטים לניהול".

 

עוד הוסיף סלבניו כי הרכישה של קלאודלוק תסייע בהאצתו של פורטוליו מוצרי אבטחת הענן של סיסקו, ותרחיב את פתרון אבטחת הענן לכל חלקי הארגון. "ביחד, אנו מתכוונים להציע את פתרון אבטחת הענן המקיף ביותר בתעשייה ונאפשר ללקוחותינו לנצל את היתרונות שבשימוש בענן ובמובייל".

 

לפי ההערכה, בעלת המניות הגדולה ביותר בחברה היא קרן סידר של אמנון שוהם, ישראלי המתגורר בבוסטון, שמחזיקה כ- 28% ממניות החברה. סידר הגדילה את שיעור האחזקה שלה עם השנים לאחר נסיונות חוזרים ונשנים של החברה לפרוץ אל השוק. מאחר והיא הקדימה את זמנה, שנים רבות לפני בשלות טכנולוגיות הענן, סידר נזדקקה להזרים שוב ושוב הון לחברה, לעיתים על חשבון היזמים.

 

בעלי מניות נוספים הם קרן בסמר שמחזיקה על פי ההערכה כ- 23-24% ממניות החברה וקרן אסנד שמחזיקה כ- 20-25% מהמניות, וענקית הענן סיילספורס שמחזיקה בכ- 15% מהמניות. הדבר מותיר את היזמים ו- 150 העובדים עם 10-15% מהמניות בחברה.

 

סידר השקיעה בחברה לפי ההערכה כ- 3.5 מיליון דולר מהקרן השניה שלה, ומחזירה עליו 22 מיליון דולר, ואילו הקרן השלישית שלה מחזירה 60 מיליון דולר על השקעה של 8.5 מיליון דולר. סך הכל תזכה סידר ל- 83 מיליון דולר. הדבר אמנם לא ישפר את תוצאות הקרן השניה שלה, אך צפוי לשפר את תוצאות הקרן השלישית.

 

קלאודלוק החלה את פעילותה כ'אפרוגי', מוצר שנועד להגן על שירותי ענן, תחום שהשתנה רבות עם השנים. תחילה סיפקו שטח אחסון ושרתים ובהמשך עברו למודל עסקי של אספקת שירותים מרחוק - כמו בסיסי נתונים ושירותי תוכנה. כיום היא מסייעת לפקח על דפוסי ההתנהגות שלהם באפליקציות ענן המחוברות לארגון דרך גוגל, סיילספורס או Workday. עם זאת, החברה שמרה על כיוון אחיד לאורך כל שנות פעילותה: ניטור של המשתמשים על גבי שירותי האחסון בארגון.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x