$
אינטרנט
טכנולוגי מאקרו ראש כתבה HEADER

מאקרו טכנולוגי

ההחלטה על עתיד האינטרנט ומדיניות הניטרליות ברשת תוכרע בבחירות לנשיאות ארה"ב

עם מושב פנוי בבית המשפט העליון, עתיד האינטרנט בארה"ב ובעולם תלוי במינוי של הנשיא או הנשיאה הבאה

עומר כביר 16:2917.06.16

הבחירות לנשיאות ארה"ב יכריעו לא רק מי יעמוד בראש המדינה החזקה בעולם המערבי, אלא גם עתידות לקבוע בעקיפין את עתיד האינטרנט בארה"ב ובעולם בכלל, ובפרט את עתיד מדיניות הניטרליות של הרשת. מדובר בסוגיה פוליטית חמה שמחלקת את המערכת הפוליטית כמעט שווה בשווה: דמוקרטים בעד ניטרליות רשת, רפובליקנים נגד.  

השבוע זכתה ניטרליות הרשת לניצחון חשוב, החשוב ביותר עד כה, אחרי שבית הדין הפדרלי לערעורים בוושינגטון די.סי. דחה עתירה שהוגשה נגד תקנות ניטרליות הרשת של נציבות התקשורת הפדרלית (FCC). התקנות אוסרות על ספקיות אינטרנט לחסום גישה לתוכן, יישום או שירות חוקי, להאט את קצב הגלישה ובעיקר ליצור מסלולי "גישה מהירה" שיאפשרו לאתרים לשלם תמורת רוחב פס גדול יותר, או שיספקו גישה מהירה יותר לשירותיהן.

מינוי השופט לבית המשפט העליון יהיה שובר השוויון מינוי השופט לבית המשפט העליון יהיה שובר השוויון צילום: בלומברג

 

חברות הטלקום עתידות לערער על ההחלטה ולהביאה לפתחו של בית המשפט העליון. וכאן, כמו שאומרים, העלילה מסתבכת. מאז מותו של השופט אנטונין סקאליה מכהנים בבית המשפט שמונה שופטים בלבד: ארבעה מהם מונו על ידי נשיאים רפובליקנים וארבעה על ידי נשיאים דמוקרטיים. את המושב הריק ימלא הנשיא הבא, ומינוי זה יהיה שובר השיוויון - החלטה בעד ניטרליות רשת תחזק את השימוש החופשי באינטרנט ותסייע לגורמים קטנים ועצמאיים, ונגד תחזק משמעותי את הכוח של חברות הטלקומוניקציה ותיתן יתרון לא הוגן לחברות עם משאבים. כל פסיקה בנושא עתידה להשפיע גם על קובעי המדיניות במדינות אחרות. כשאזרחי ארה"ב ילכו לקלפי, הם ישפיעו גם על איך תראה הרשת בעשורים הקרובים. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x