$
חדשות טכנולוגיה

אפל פותחת את סירי ואת iMessages למפתחים

ועידת המפתחים של אפל הציגה שלל גימיקים חדשים לאפליקציית המסרים, בהם איתור אוטומטי של אימוג'י ואפשרות לשליחת הודעות בכתב יד. כצפוי, סירי תיכלל מעתה גם במערכת ההפעלה למק יחד עם שירות התשלומים אפל פיי, ולבסוף נחשפה אפליקציית אייפד ללימוד תכנות

עומר כביר 21:3913.06.16
אפל פתחה את את ועידת המפתחים השנתית שלה, WWDC, בדקה דומיה לזכר קורבנות האסון בפלורידה. בהמשך חשפה שידרוגים לאפל ווטש ולאפל TV, שם חדש למערכת ההפעלה למק ו-10 תכונות חדשות ל-iOS 10, ביניהן פתיחת סירי ו-iMessages למפתחים. כמו כן שדרגה אפל את שירות המפות שלה ואת אפל מיוזיק; הרחיבה את היכולת של HomeKit, פלטפורמות כלי הפיתוח שלה למוצרי בית חכם; והציגה שלל גימיקים חדשים לאפליקציית המסרים באייפון, כמו איתור אוטומטי של אימוג'יז ומענה בכתב יד. ולבסוף, הכריזה החברה על אפליקציית אייפד חדשה בשם Swift Playground שמיועדת ללימוד שפת הקוד של אפל שמיועדת גם לאנשים בלי ניסיון בתכנות.

 

 

22:05 מילות סיכום מקוק: "איזה בוקר נפלא. עדכונים נפלאים לכל הפלטפורמות. אנחנו מאמינים שהטכנולוגיה צריכה לרומם את האנושות ולהעשיר את חיי האנשים. זה רגע עצום בעבורנו. אני רוצה להודות לכל המפתחים כאן ואלו שצופים בנו, שעוזרים לנו לשנות את העולם לטובה. וכמובן לכל העובדים באפל שעבדו כל כך קשה". זהו, תם הטקס.

 

21:50 קוק חוזר לבמה: "מפתחים הם חלק חשוב בכל הפלטפורמות שלנו, וחשוב לנו ליצור בעבורם את הכלים הטובים ביותר. לכן יצרנו את Swift (שפת פיתוח פשוטה לכל המכשירים של אפל; ע"כ). יש כבר יותר מ-100 אלף אפליקציות שעושות שימוש בקוד של סוויפט, ומאז שהפצנו אותה בקוד פתוח בדצמבר קצב האימוץ שלה היה מדהים. מכיוון שכל כך קל ללמוד אותה, היא יכולה להביא עוד הרבה אנשים לעולם פיתוח התוכנה. וכדי לעודד את זה אנחנו משיקים אפליקציית אייפד חדש בשם Swift Playground". מדובר באפליקציה ללימוד שפת הקוד של אפל שמיועדת גם לאנשים בלי ניסיון בתכנות, ומאפשרת ללמוד איך לעבוד עם השפה באמצעות שיעורים פשוטים מלווים באנימציות והסברים מאירי עיניים ופשוטים להבנה, שלדברי החברה מתאימים גם לילדים. עושה רושם של יישום בעל פונטציאל מהפכני בקירוב משתמשים מהשורה, גם כאלו שחסרים אמצעים כדי ללמוד תכנות באופן מסודר, לעולם פיתוח התוכנה. האפלקיציה החדשה תהיה זמינה בחינם ותושק היום למפתחים, ביולי בבטא פתוחה ותגיע לאפסטור בסתיו הקרוב.

 

קוק מציג את Swift קוק מציג את Swift צילום מסך: מתוך אתר אפל

 

21:45 עוד כמה הכרזות זריזות: עריכה משותפת של מסמכים ביישום Notes, תצוגה מפוצלת בספארי אל אייפד ושיפורים ליכולת Live Photos. "זו השקה ענקית הן למשתמשים והן למפתחים, שעכשיו נפתחות בפניהם הרבה אופציות חדשות. אבל כל העבודה הזו היתה חסרת משמעות בלי שמירה על פרטיות. בכל היישומים שלנו יש הצפנה מובנת מקצה-אל-קצה, כל האפליקציות שעושות שימוש ב-AI מבצעות את החישובים על המכשיר, ובעת חיפושים ברשת אנחנו לא יוצרים פרופיל משתמש".

 

עוברים לסרטון הווידיאו המסורתי שמסכם את החידושים ב-iOS. יש עוד 15 דקות לתום האירוע. האם אפל מתכננת הכרזה משמעותית ומפתיעה?

הגרסה החדשה של iOS תהיה זמינה היום למפתחים, בבטא פתוחה ביולי, ולכל מהשתמשים בסתיו.

 

21:40 פדריגי מבשר על פתיחת iMessages למפתחים, שיוכלו ליצור סטיקרים, אנימציות, לאפשר העברת תשלומים באפליקציה ועוד. אלו יוצגו, איך לא, בדמו: הגישה ליכולות השונות היא באמצעות סווייפ מלמטה שמציג יישומים תומכים. בחירה באחד מהם מספקת גישה לתכונות שלו. ביישום סטיקרים רק בוחרים בסטיקר המתאים. יישום משלוחי מזון מאפשר לכמה חברים לבצע הזמנה משותפת כאשר כל חבר יכול לבחור את המנות המועדפות עליו ולשלם באמצעות ממשק (לא בוט! ממשק אפליקציה) שמשתלב בממשק השיחה. כל התכונות החדשות האלו יהיו זמינות גם ב-iMessages למק.

 

21:30 החידוש האחרון הוא ביישום ההודעות המובנה, שיציג מעתה לינקים עם תצוגה מקדימה של האתר אליו הם מובילים בדמות כותרות, תמונות ואפילו סרטונים. בבחירת תמונה לשליחה, יוצגו תמונות אחרונות בתוך היישום עצמו על חצי מסך, ואוהבי אימוג'י יישמחו לשמוע שהאימוג'י גדולים עתה פי 3. הקלדתם מילה שהיא גם שם של אימוג'י? בלחיצה עליה תוכלו להפוך אותה לאימוג'י.

 

להחליף מילה באימוג'י להחליף מילה באימוג'י צילום מסך: מתוך אתר אפל

 

יש לכם מסר מיוחד להעביר? ניתן לצרף אפקטים לבועת הטקסט, כמו בועה רועדת וקופצת או טקסט מוסתר, שמופיע רק כשמעבירים עליו את האצבע. בנוסף, ניתן להעביר

שרטוטים קצרים או הודעות בכתב יד במקום מוקלדות. וכן ניתן להוסיף לרקע של חלון השיחה אפקטים בדמות תמונה או סרטון קצר.

 

בדמו על הבמה מודגמות עכשיו כל התכונות החדשות. למעשה אפל הציגה בעיקר גימיקים, אבל גימיקים חמודים מאוד שמעשירים את חוויית השיחה והופכים אותה למהנה, צבעונית ואינטראקטיבית יותר. חבל רק שהתפוצה של האפליקציה מוגבלת למשתמשי מכשירי אפל בלבד, כך שאין אפשרות לחלוק את היכולות האלו אם מרבית אנשי הקשר שלנו.

 

לפי הערכות, אפל עתידה להשיק את שירות iMessages גם לאנדרואיד, וייתכן שההכרזה על כך עוד תבוא בהמשך הערב. עם זאת, לא היינו בונים על מהפך מהיר שיגרום לשירות להדיח את ווטסאפ מהכתר שבו היא מחזיקה. התכונות המגניבות יישארו, לפחות עד שווטסאפ תעתיק אותן, נחלתם של מעטים.

 

21:28 החידוש התשיעי מתמקד באפליקציית הטלפון, וכולל תמלול של הודעות קוליות, וכלי פיתוח שמאפשרים למפתחים חיצוניים להוסיף הודעות לצד מספר לא מוכר, למשל להתריע שמדובר בספאם. אפליקציות שתומכות בשיחות קוליות יזכו מעתה לשילוב מלא בחייגן וביישום אנשי הקשר, כך שניתן יהיה לצבוע שיחות בלי להיכנס לאפליקציה.

 

21:25 במרכז החידוש השמיני עומדת HomeKit, פלטפורמות כלי הפיתוח של אפל למוצרי בית חכם והאינטרנט של הדברים שמאפשרת להם לתקשר עם מכשירי אפל וזה עם זה. אפל מרחיבה משמעותית את יכולות הפלטפורמה באמצעות אפליקציה מובנת חדשה שתאפשר גישה ושליטה ישירה בכל המכשירים שתומכים בפלטפורמה, מבלי צורך להתקין אפליקציה ייעודית לכל מכשיר מיצרן שונה. בנוסף, ניתן לשלוט בכמה מכשירים בבת אחת, ולהפעיל אותם באמצעות סירי או בסווייפ ממרכז הבקרה. חידוש מעניין שכרגע רלוונטי רק למעט משתמשים, אבל שעתיד להיות חשוב יותר ככל שמכשירי הבית החכם יזכו לתפוצה גדולה יותר.

 

21:20 עד כאן אפל מיוזיק, וקיו חוזר לבמה כדי לדבר על חידוש מספר 7, באפליקציית News שלא זמינה עדיין למשתמשים בישראל. לאפליקציה יש כיום 60 מיליון משתמשים רשומים, והיא זוכה לעיצוב חדש שמעתה מציג סיפורים לפי חלוקה כמו סיפורים מובילים, חלוקה לנושאים וסיפורים שנבחרו ידינית על ידי עורכי אפל. בנוסף, מי שיש לו מנוי לאפליקציות תוכן כמו "נשיונל ג'יואגרפיק" יוכל לראות את הסיפורים שלהם גם ב-News. כמו כן האפליקציה תציג התראות על חדשות מתפרצות.

 

21:15 החידוש השישי קשור לאפל מיוזיק, שזוכה לעיצוב חדש לגמרי. הממשק נראה פשוט ונעים ומבליט בצורה טובה יותר את המוזיקה שלה מאזין המשתמש. עובדת אפל בוזמן סיינט ג'ון מדגימה את החידושים באפל מיוזיק.

 

 צילום מסך: מתוך אתר אפל

העיצוב החדש מספק גישה מהירה יותר לספריית המוזיקה של המשתמש, וכולל חידושים חביבים שהיו צריכים להיות שם מזמן, כמו תצוגת מילות השיר שמתנגן. האזור, שמכונה For You, כולל מעכשיו גישה למיקס אישי שמותאם להעדפות המשתמש ופלייליסטים משתנים על בסיס יומי, שמאחוריהם עומד עורך אנושי והם מוצגים בהתאם להרגלי השימוש.

 

הרשת החברתית המובנת באפל מיוזיק, Connect, סופגת שנמוך משמעותי וכבר לא זוכה לטאב משלה אלא מוטמעת עמוק בתוך טאב For You. התגובה לה היתה די צוננת, אז לא מדובר בהפתעה משמעותית. השאלה היא מתי אפל תהרוג אותה סופית. כנראה בשנה הבא.

 

21:10 החידוש החמישי, ביישום המפות המובנה, מוצג לקהל באדיבות אדי קיו. לאפליקציה יש עכשיו עיצוב חדש לגמרי עם גישה נוחה יותר לבקרי שליטה. סווייפ מלמטה מספק הצעות לניווט על סמך הרגלי המשתמש או יומן הפגישות שלו. אופציות חיפוש מהירות מאפשרות לאתר בקלות מסעדות או בתי עסק באזור.

 

 צילום מסך: מתוך אתר אפל

בעת ניווט ניתן יהיה לראות מה מצב התנועה בדרך, תכונה שווייז כבר הפכה לסטנדרט לפני שנים, וכן לנווט לנקודות עצירה כמו תחנות דלק ולראות את הזמן שיתווסף לנסיעה, עוד תכונה שאנחנו מכירים מווייז. מפתחים יוכלו ליצור ווידג'טים של אפליקציות שלהם שיושלבו באפליקציה, כמו אפשרות להזמין נסיעה באובר מתוך האפליקציה, או להזמין מקום במסעדה באמצעות OpenTable.

 

21:05 החידוש הרביעי מתמקד ביישום התמונות של האייפון. מעכשיו אפשר לראות את כל התמונות על מפה, אבל החידוש המשמעותי הוא יכולת זיהוי פנים שעובדת בצורה מקומית על המכשיר, בלי שליחת מידע לאפל ותוך שמירה מלאה על פרטיות המשתמש. התוכנה לא מוגבלת רק לפנים, אלא מזהה גם חפצים וסביבות.

 

הודות ליכולת זו יכולה אפל להציע קיבוץ אוטומטי של תמונות לפי מקומות, אנשים או נושאים (למשל, תמונות שצולמו במים) ולהציג אותן בממשק מעוצב ומושך. אפל מכנה את התכונה Memories, ובהדגמה על הבמה היא נראית כמו אלבום תמונות מעוצב, אך כזה שנוצר באופן אוטומטי עם יכולת להציע הקשרים רחבים יותר כמו אלבומים בנושאים קשורים, מפה עם המיקומי של התמונות וסרטון וידיאו שנוצר אומטמטית ומשלב לקליפ אחד תמונות וסרטונים מאותו נושא.

 

"ראיית המכונה המתקדמת מזהה את החלק הכי מוצלח בווידיאו ואת התמונות הכי טובות, ועורכת אותם יחד בשילוב מוזיקה מתאימה", אמר פדריגי. בנוסף, המשתמש יכול לבחור את נושא הסרטון, והמוזיקה והעריכה שלו ישתנו בהתאם.

 

21:02 החידוש השלישי, Quick Type, יכולת חיזוי הטקסט בעת הקלדה, עושה שימוש בסירי כדי לבצע חיזוי טוב יותר של הטקסט שמקלדי המשתמש, כמו השלמת כתובות,

מעבר אוטומטי בין שפות, וזיהוי מועדי פגישות.

 

20:58 התכונה המרכזית השנייה - סירי. "היא תעשה הרבה יותר, כי אנחנו פתוחים אותה למפתחים". הקהיל מגיב בשאגות שמחה, כאילו מדובר בהפתעה.

 

התכונה החדשה תאפשר למפתחים לשלב את סירי לביצוע פעולות ישירות באפליקציה שלהם, כמו שליחת הודעות באפליקציות מסרים מידיים, הזמנת נסיעה מאפליקציות כמוא ובר, חיפוש תמונות, שיחות קול באפליקציות כמו סקייפ, ביצוע תשלומים ועוד. תכונה שמגיעה באיחור רב מדי, אבל שתקפיץ את סירי קדימה באופן משמעותי.

 

20:52 עכשיו עוברים לאטרקציה המרכזית - iOS 10. "זו ההשקה הגדולה ביותר למשמשים שלנו, ויש לנו 10 תכונות חדשות".

 

הראשונה, חווית משתמש, שכוללת מסך נעילה משודרג ותמיכה רחבה יותר ב-3D Touch. מעכשיו, ניתן לעורר את המסך פשוט באצמעות הרמת המכשיר, מבלי צורך ללחוץ על מקש כלשהו. העיצוב של ההתראות שונה כדי שישתלב עם הרקע של המכשיר, ובאמצעות 3D touch ניתן להפעיל קשת פעולות רחבה יותר, כמעט מיני אפליקציה זריזה, ישירות ממסך הנעילה או ממרכז ההתראות.

 

עוד תכונה חשובה: אפשרות למחוק את כל ההתראות בלחיצה אחת. סוף סוף

 

מרכז הבקרה עבר שיפצור עיצובי, וכעת כולל גישה למרכז שליטה רחב יותר באפליקציית המוזיקה.

 

במסך הנעילה, סווייפ מימין יפעל את אפליקציית המצלמה, וסווייפ משמאל יציג את הווידג'טים של המשתמש, שעברו בתורם שפצור ויכולים עתה להשיג אנימציות וסרטוני וידיאו.

 

20:48 כמו שצפו השמועות - גם סירי מגיעה למק.

 

סירי מופעלת באמצעות לחיצה על אייקון ייעודי, ומגיעה עם כל היכולות המוכרות מהאייפון, כמו ניגון שירים ורשימות השמעה וביצוע חיפושים ברשת, כאשר התוצאות מוצגות בחלון נפתח. בנוסף היא מאפשרת לבצע חיפושי עומק בקבצים. את תוצאות החיפוש ניתן לגרור מהחלון ישר למסמך כלשהו או לשמור אותן במרכז ההתראות והווידג'טים לגישה מהיר מאוחר יותר.

 

 

20:45 גם אפל פיי מגיעה למק, אומר פדריגי, ומציג תמונה היתולית של משתמשת מנסה לשלם בחנות עם מסך מק ענק. אולם הבשורה האמיתית היא האפשרות לשלם עם אפל

פיי באתרי סחר מקוון, כאשר בעת התשלום ניתן לוותר על הזנת הסיסמה ולהזדהות באמצעות קורא טביעות האצבע באייפון, גם אם הרכישה מבוצעת במק. עם זאת, התפוצה הגלובלית של אפל פיי עדיין מוגבלת בחודשים הקרובים היא עתידה להתרחב לשווקים של צרפת והונג קונג, אך עדיין תהיה זמינה בפחות מ-10 מדינות.

 

20:40 אחד החידושים המרכזיים הוא תכונה בשם Continuity שמאפשרת להעביר שיחות, מסמכים ומסרים בין מק לאייפון ובחזרה. החידוש, עליו כבר דובר בעבר, מאפשר למשתמשי מק לדלג על הצורך להזין סיסמה כדי לשחרר נעילה של המכשיר, כאשר הזיהוי מתבצע באמצעות האפל ווטש.

 

תכונה בשם Universal Clippboard תאפשר לבצע פעולות קופי-פייסט בין מכשירים - ביצוע קופי של טקסט או תמונה במכשיר אחד יאפשר לבצע פייסט לאותו התוכן במכשיר אחר. שירות האחסון בענן אייקלאוד דרייב זוכה גם הוא להרחבה, ומאפשר כעת לסנכרן לא רק תיקייה ייעודית אלא את את הדסקטופ בין מחשבי מק שונים ומכשירי iOS.

 

תכונה בשם optimal storage מסייעת לפנות מקום על המק באמצעות אחסון קבצים ישנים, כמו הודעות מייל וסרטים שכבר נצפו בענן. בנוסף יצרה אפל ממשק שליטה שמאפשר למחוק קבצים שבהם כבר אין צורך.

 

20:38 עכשיו עוברים בזריזות ל-OS X עם קרייג פדריגי שיענה על השאלה הגדולה - איך יקראו למערכת ההפעלה מעתה. "OS X היתה שירתה אותנו היטב כבר 15 שנה, אבל יש שם שיהיה הרבה יותר ברור ואלגנטי. ולכן השם של מערכת ההפעלה המתקדמת ביותר למחשב האישי הוא כעת macOS. וכמובן, לכל גרסה יש שם מיוחד על שם מקום שאנחנו אוהבים בקליפורניה. והגרסה הנוכחית היא

מעתה אמרו: macOS Sierra מעתה אמרו: macOS Sierra צילום מסך: מתוך אתר אפל

.

 

20:30 אדי קיו עולה לבמה לדבר על העדכונים ל-tvOS. "בשנה שעברה השקנו את הגרסה החדשה של אפל TV, ולראשונה היתה למפתחים גישה לפלטפורמת פיתוח רחבה כמו באפסטור.יש לנו כבר 6,000 אפליקציות. קיו מנצל את ההזדמנות להכריז על אפליקציות חדשות שיגיעו לאפל TV, ובהן סלינג, פוקס ספורט, מיינקראפט ושידורי NBA ב-HD.

 

 צילום מסך: מתוך אתר אפל

אפליקציית שלט מעודכנת תביא לאייפון את כל התכונות המיוחדות של השלט הרחוק של אפל TV, כמו גישה מהירה לסירי או שימוש במד התאוצה לצורך שליטה במשחקים בטלוויזיה.

 

סירי לאפל TV תאפשר מעתה לחפש סרטים וסדרות לפני נושאים, למשל "קומדיות על תיכונים משנות ה-80". בנוסף ניתן לערוך חיפוש בסירי כדי למצוא סרטונים ביוטיוב. אם יש למשתמש אפליקציות של שידורים חיים מערוצי טלוויזיה, ניתן להשתמש בסירי על מנת להפעיל את הערוצים, באמצעות אמירת שם הערוץ הנתמך. 

 

מרבית אפליקציות השידורים החיים זמינות בחינם למנויי חברות כבלים או לווין, אך דורשות כל אחת הרשמה בנפרד. תוכנה חדשה תאפשר לבצע את ההרשמה פעם אחת, ולזכות בגישה מידית לכל אפליקציות השידורים החיים שזמינות למשתמש במנוי שלו.

 

אלו שינויים חשובים לפלטפורמה מוצלחת ומבטיחה, אבל כזו שרלוונטית בעיקר למשתמשים אמריקאים. בישראל, לפחות, אפשר ליהנות בעיקר מנטפליקס ומהמשחקים. אבל לא מעוד הרבה דברים.

 

20:28 קווין חוזר לבמה לדבר על החידושים עבור מפתחים חיצוניים, שכוללים כלי פיתוח חדשים כמו תמיכה באפל פיי לאפליקציות אפל ווטש, אפשרות להריץ ברקע אפליקציות כושר, תמיכה באנימציות ומחוות מגע רחבות יותר, הטמעה של וידיאו וסאונד באפליקציה ועוד.

 

גרסת הפרוויו למפתחים זמינה החל מהיום, והעדכון לכלל המשתמשים יגיע בסתיו הקרוב.

 

20:25 לבמה עולה ג'יי בלנק, כדי להציג תכונה מובנת חדשה לשעון, בתחום הפעילות הגופנית. "המוטיביציה שלי לכושר היא תחרות", הוא אומר. התכונה, שמובנת באפליקציית ניטור הפעילות הגופנית של השעון, מאפשרת לראות את נתוני הפעילות של מכרים, דוגמת קלוריות ששרפו או צעדים שהלכו. "זו דרך נהדרת לעורר מוטיביציה."

 

למשתמשים שיושבים על כסא גלגלים הציגה אפל תכונה מיוחדת לניטור הפעילות הגופנית שלהם. "למשתמשים אלו יש טכניקות שונות להזזת כיסא גלגלגים. גייסנו מומחים מהארגונים הגדולים ביותר לקידום כושר של אנשים עם מוגבלויות". התכונה החדשה מותאמת למשתמשים בכיסא גלגלים הן ברמת הממשק ("זמן להתגלגל" במקום "זמן לרוץ", למשל) והן ברמת האלגוריתם והמדדים שמנוטרים.

 

לחובבי היוגה והמדיטציה מציגה אפל יישום בשם Breath, שנועד להזכיר למשתמשים לפנות זמן לתרגילי נשימות, בסיוע אותות ויזואליים או אותות מגע.

 

20:20 קווין חזר לבמה: "אנשים שעונדים את השעון עונדים אותו כל הזמן, במיוחד במקרי חירום. זה אפשר לנו לסייע במקרי חירום". התכונה החדשה מכונה SOS - לחיצה ארוכה על הכפתור בצד פותח תפריט שמאפשר להתקשר עם מוקדי חירום בלחיצה אחת או לשלוח הודעת חירום למכרים בשילוב מיקום המשתמש, שאחריה ייכנס השעון למצב מיוחד שמציג את הנתונים הרפואיים של המשתמש. לדברי אפל, התכונה עובדת גם מחוץ לארה"ב.

 

20:10 קווין לינץ' עולה כדי לעדכן בחידושים בהמערכת ההפעלה של האפל ווטש, WatchOS 3.

 

 עיצוב תצוגה חדש לאפל ווטש עיצוב תצוגה חדש לאפל ווטש צילום מסך: מתוך אתר אפל

 

"אנשים משתמשים במכשיר ואוהבים אותו. עשינו שיפורים בכל המערכת, בעיקר במהירות תגובה ועדכון. האפליקציות יופעלו מיד והמידע יעודכן ברקע כך שתמיד תראו מידע עדכני כשהאפליקציה עולה, בלי לחכות". בדמו על הבמה, האפליקציות אכן עולות מהר יותר, פי 7 יותר מהר לדברי החברה, והמידע כבר מעודכן.

 

שינוי נוסף יאפשר גישה מהירה לאפליקציות מועדפות באמצעות לחיצה על הכפתור שמתחת לקראון הדיגיטלי, תכונה שאפל מכנה Dock. החלקה על החלק התחתון של המסך פותחת מרכז שליטה כמו באייפון, עם גישה מהירה לתכונות כמו מצב טיסה או חיבור וויי פיי.

 

כדי להגיב להודעה שהתקבלה, כבר לא צריך לבחור תגובה ואז את סוג התגובה שרוצים, אלא ניתן לבחור את סוג התגובה ישירות. בנוסף, ניתן עתה לכתוב תגובות באמצעות ציור האותיות המבוקשת הודות למערכת זיהוי כתב יד.

 

כן הוסיפה אפל עיצובי תצוגה חדשים, אפשרות לעבור בין העיצובים בקלות רבה יותר וכן אפשרות להציג יותר סוגי מידע לצד תצוגת השעון.

 

מרבית השינויים בשעון בינתיים הם שיפצורים קטנים ברמת שיפור חוויית המשתמש. לא משהו מסעיר שיגרום לשינוי היחס של הצרכנים. מי שאוהב את האפל ווטש יהנה ממנו יותר, מי שלא, דעתו כנראה לא תשתנה.

 

20:08 קוק עובר לעדכוני אפסטור, שחוגגת היום 8 שנים. "עברנו לאחרונה ציון דרך משמעותית, ויש לנו 2 מיליון אפליקציות באפסטור, שהורדו 130 מיליארד פעמים. שילמנו כמעט 50 מיליארד דולר ישירות למפתחים.

 

"אני רוצה לדבר על למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים. כוכב הצפון שלנו תמיד היה לשפר את חיי אנשים כדי לשנות את העולם. היום נדבר, לראשונה, על 4 פלטפורמות. כל אחת מהן מגדירה קטגוריה ומשנה את העולם: המק, האייפון והאייפד, האפל ווטש, ואפל TV.

 

20:03 האירוע מתחיל, טים קוק עולה על הבמה וקד קידה: "תודה, תודה, תודה. לפני שנתחיל אני רוצה לדבר על הטרגדיה אתמול בפלורדיה. אנחנו מציעים תנחומים לכל מי שנפגע באלימות הזו. זה מעשה טרור ושנאה חסרי היגיון שנועד לחלק ולהרוס. הקהילה של אפל מורכבת מאנשים מכל העולם ומרקעים ושנים. אנחנו חוגגים את השוני שלנו, יודעים שהוא הופך אותנו לחזקים יותר ודוחף את כולם קדימה. אנא קומו והצטרפו אלנו לדקת דומיה לזכר הקרבנות והאנשים שאוהבים אותם".

 

האולם הענק שקט לחלוטין בעוד הנוכחים עומדים ומכבדים את זכר קרבנות פיגוע הירי באורלנדו.

 

"תודה", מסכם קוק ועובר לביזנס: "ברוכים הבאים לוועידת המפתחים 2016". קוק מזכיר שזו הוועידה ה-27 של אפל, ושכיום יש 13 מיליון מפתחים רשומים שעובדים עם אפל, 2 מיליון מהם הצטרפו בשנה האחרונה. בוועידה השנה משתתפים 5,000 אלף איש מ-74 מדינות, 74% מהם נוכחים בוועידה בפעם הראשונה, ועוד מיליונים שצופים בשידור ברשת.

 

100 ממשתתפי הוועידה הם בני פחות מ-18, והצעירה שבהם בת 9 בלבד. "פגשתי אותה אתמול והיא תהיה מפתחת מצוינת", שיתף קוק.

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x