$
חדשות טכנולוגיה

עף על עצמו: לארי פייג' השקיע 100 מיליון דולר בפיתוח מכונית מעופפת

מייסד גוגל ומנכ"ל אלפבית השקיע מהונו הפרטי במימון חברת סטארט-אפ שמפתחת מכונית מעופפת. למרות שהחזיק משרדים מפוארים במטה החברה, הוא אסר על חשיפת זהותו וביקש מהעובדים לכנות אותו "גאס"

הראל עילם 13:5309.06.16

לארי פייג', מייסד גוגל וכיום מנכ"ל תאגיד האב אלפבית, הוא המשקיע המסתורי בחברת Zee.Aero, המפתחת מעין מכונית מעופפת – מעין מטוס זעיר, פרטי וחשמלי. כך דיווחה הבוקר (ה') סוכנות הידיעות בלומברג, על בסיס מספר רב של מקורות בתוך החברה וגוגל עצמה. פייג' השקיע למעלה ממאה מיליון דולר בחברה.

 

חברת Zee.Aero הוקמה ב-2010, היא מעסיקה כיום כ-150 איש והמטה שלה נמצא רק מספר מטרים מהמטה המרכזי של גוגל בעיירה מאונטיין ויו שבעמק הסיליקון. במשך שנים ארוכות החברה דחתה את הטענות כי היא קשורה לגוגל או מקבלת ממנה מימון.

 

לארי פייג'. הסיכוי הקלוש לפיתוח מכונית מעופפות מושך את ראשי התעשייה לארי פייג'. הסיכוי הקלוש לפיתוח מכונית מעופפות מושך את ראשי התעשייה צילום: בלומברג

 

בלומברג מדווחים גם כי עובדי החברה קיבלו הנחיות ברורות כיצד להתחמק משאלות מהתקשורת, וכי במשך תקופה ארוכה פייג' אף החזיק במשרד פרטי בתוך מטה Zee.Aero. עם זאת, לעובדים היה אסור לו לקרוא לו בשמו הפרטי והם התבקשו לכנות אותו "גאס". המשרד הפרטי של "גאס" כלל בין השאר שירותים וחדר אמבטיה פרטי,יצירות אמנות יקרות ואפילו מנוע חלל מבית SpaceX, חברת החלל של אלון מאסק, חברו הטוב של פייג'.

 

העניין של פייג', כמו גם של שותפו לייסוד גוגל, סרגיי ברין, ויו"ר גוגל לשעבר אריק שמידט בתעופה, חלל ותחבורה פרטית וציבורית אינו חדש. בין השאר, השלושה רכשו שדה תעופה פרטי לא רחוק ממטה גוגל שהיה שייך בעבר לנאס"א; השקיעו בתחום החלל על ידי הקמת חברה הבוחנת את האפשרות לכריית אסטרואידים; הקימו את מעבדות גוגל Y , שעוסקות בפיתוח טכנולוגיות אורבניות; ואף עבדו על פיתוח קונספט לשדה תעופה בינלאומי שאמור להיות יעיל ומהיר יותר. פייג' התבטא בנושא בעבר ואמר כי הבעיה הגדולה ביותר בענף התחבורה כיום היא חוסר היעילות של שדות התעופה עצמם. הוא גם השקיע בחברה נוספת העוסקת בתחום המכוניות המעופפות, Kitty Hawk.

 

ישנן כיום עשרות חברות ברחבי העולם שעובדות על פיתוח "מכונית מעופפת" – כאשר התכנונים נעים ממכונית רגילה שגם מסוגלת לתפקד כמטוס לטווח קצר (בין השאר, ישנו גם דגם שמפותח עבור הצבא האמריקאי כמעין אמבולנס מעופף), דרך רחפן עצום מימדים, למטוסים חשמליים זעירים עבור נוסע אחד או שניים. מספר חברות אף הדגימו אב-טיפוס שעובד. ועם זאת, עתיד שבו כולנו נוכל לטוס במכונית מעופפת עדיין רחוק. המרחק המקסימלי שהפתרונות המוצעים כיום מסוגלים לגמוע הוא פחות מ-40 קילומטר בטווח אווירי, מה שמגביל אותם לנסיעות עירוניות. כמו כן, העלות הגבוהה שלהם והצורך ביצירת תשתית תחבורה אווירית אזרחית, בנוסף לבעיות הרגולוציה השונות, מרחיקות את העתיד הזה לפחות בעשור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x