$
הייטק והון סיכון

Oribi של איריס שור מגייסת 5.4 מסקויה ו-TLV Partners

אוריבי מפתחת מערכת אנליטיקס פשוטה לתפעול שתחסוך לבעלי העסקים את התלות באנשי פיתוח מקצועיים ומבוססת על למידת מכונה. זה סבב הגיוס הראשון של החברה

אסף גלעד 13:5101.06.16

הסטארט-אפ החדש של היזמת הסדרתית איריס שור, אוריבי (Oribi), גייס 5.4 מיליון דולר מהקרנות סקויה, הקרן החדשה TLV Partners, והמשקיע הפרטי זוהר גילון, עבור פיתוח של מוצר בינה עסקית ואנליטיקס שאמור להתחרות בחברות כמו Sisense הישראלית או MixPanel הפופולרית.

 

את החברה הקימה שור, יזמת סדרתית ופעילה בקהילת הסטארט-אפים הישראלית לשיווק מוצרי IT, לאחר שזיהתה צורך בוער בקרב אנשי שיווק ומנהלי מוצר במערכת אנליטיקס פשוטה לתפעול שאינה מצריכה מעורבות של מפתחים. "הבעיה המרכזית כיום במוצרי אנליטיקס ובינה עסקית (BI) היא המורכבות הטכנולוגית באיסוף המידע והגעה למסקנות על בסיסו", אומרת שור. "כל המוצרים הקיימים בשוק מבוססים על שמירת מידע לבסיסי נתונים או הטמעת קוד באתר לניטור כל פעולה. כלים אלה מחייבים תמיכה שוטפת מצוות הפיתוח על מנת לקבל מידע, מה שמוביל לכך שאנשי מוצר ושיווק לא יכולים לגשת למידע בעצמם".

 

צוות אוריבי, מימין: איריס שור, נבו אלמלם, אלון שושני ויולי זינגרמן צוות אוריבי, מימין: איריס שור, נבו אלמלם, אלון שושני ויולי זינגרמן

 

מערכות בינה עסקית כמו אלה של סייסנס, למשל, שנחשבות ידידותיות ביותר למשתמש הקצה הארגוני, דורשות בכל זאת חיבור למערכות מקצועיות כמו מערכת ניהול הלקוחות (CRM), מערכות השיווק האוטומטי או מערכות מסודרות לניהול מסדי נתונים. אוריבי פונה לקהל שונה של עסקים קטנים ובינוניים, ובפרט למנהלי השיווק או המוצר בחברות שכאלה, שאינם עובדים עם מערכות ארגוניות מסודרות אלא משתמשים בכלים פשוטים כמו פייסבוק, טוויטר או גוגל אנליטיקס ומנהלים רישומים בצורה ידנית.

 

בניגוד ל-MixPanel, כלי אנליטיקס המקובל על סטארט-אפים, אוריבי אמורה לחסוך את הצורך לבצע שינויים בקוד התוכנה של הארגון ולהשתמש באנשי פיתוח. מערכת הענן של אוריבי נקשרת לאתר הלקוח באמצעות הטמעה חד פעמית של סקריפט באתר, בדומה לגוגל אנליטיקס, ולאחר מכן אוספת את כל הנתונים הרלוונטים ומאפשרת לתשאל עליהם מאוחר יותר באופן ויזואלי. היא מתמקדת בתנועת המשתמשים ובפעולות שהם מבצעים, כמו הרשמות, רכישות ופעולות ברשתות החברתיות, ומקשרת בינם לבין הערוצים השונים המובילים לאתר הלקוח, כמו אתרי תוכן או פרסומות.

 

 

"כיום, אנליטיקס טוב תלוי במתכנתים. אנחנו מחליפים אותם עם טכנולוגיה שמבוססת על למידת מכונה שמבינה כניסות משתמשים, תשלומים ושאר פעילויות צרכניות, ומייצרים מכך תובנות". בהמשך מציעים למנהלי השיווק והמוצר לבצע שאילתות מורכבות יותר ללא צורך במחסני נתונים מורכבים או בתהליך ETL. "אם אתה מפעיל אתר של סדנאות יוגה תוכל לראות אילו מורים נמצאים באינטרקציה גדולה יותר עם הלקוחות, ובאתר פיננסי תוכל לדעת כמה צפו בסרטוני הדרכה או הביעו עניין לצפות בהם".

 

להבדיל מכלים אחרים בשוק, אוריבי לא מתמקדת דווקא בסאטרט-אפים, אלא בלקוחות מכלל תחומי האונליין כמו מסחר אלקטרוני, שירותים פיננסים כמו בנקאות או ביטוח, חינוך מקוון או שירותים מקוונים. כרגע המערכת מצויה בגרסת בטא פתוחה עם 2,500 חברות קטנות והיא צפויה לצאת להשקה מלאה עוד כארבעה חודשים. כיום, היא מפעילה מערכת אנליטיקס על דפי חברות בפייסבוק אך בהמשך תפנה לכל ערוצי השיווק. "זה מדהים בעיני שכיום רוב החברות בעולם לא יכולות לענות על השאלות הכי קריטיות עבורן כמו - מה גורם למשתמשים לחזור למוצר? מה כמות השימוש בפיצ'ר חדש? או מה היו ההשלכות של שינוי האתר?", אומרת שור. "המטרה שלנו היא לאפשר לשאול את השאלות החשובות בפשטות ובלי עזרה מצוות הפיתוח".

 

את ההשקעה מטעם הקרנות מובילים חיים סדגר מסקויה ורונה שגב מ- TLV Partners שכבר שיתפו בעבר פעולה בהשקעות משותפות בטריאנה ואקטונה הישראליות שנמכרו במאות מיליוני דולרים כל אחת בעשור הקודם.

 

אוריבי הוקמה באוקטובר 2015 ע"י איריס שור, יזמת סידרתית שהקימה בעבר את החברות טקיפי ו-Visual Tao שנמכרה ב-2009 לאוטודסק בתמורה ל-25 מיליון דולר. זהו המימון הראשון של החברה שפועלת מתל אביב עם צוות של 3 עובדים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x