$
המדריך

בדיקת כלכליסט

לנובו פאב פלוס: ענק עם ביצועים בינוניים

הפאבלט של לנובו גדול מכדי לשמש כסמארטפון לכל דבר, ואיכות שמע בעייתית, תצוגה בינונית ומצלמה מאכזבת פוגמים בביצועי המדיה שאמורים להוות את הסיבה העיקרית לרכישתו

נמרוד צוק 16:4530.05.16

ללנובו הסינית, שהיתה ברבעון האחרון של 2015 יצרנית הסמארטפונים הרביעית בגודלה בעולם ומחזיקה בכל רגע נתון בין 4% ל-5.5% מהשוק, יש יותר מ-20 דגמי מכשירי אנדרואיד. מבין אלו שנמכרים בישראל, הפאב פלוס החדש הוא אולי זה שיהיה הכי קשה להתעלם ממנו, בעיקר בגלל תכונה מרכזית אחת: הוא ממש ממש גדול. עם מסך של 6.8 אינץ' מדובר באחד משני הסמארטפונים הגדולים ביותר שקיימים כרגע בשוק (גם השני, והגדול אפילו יותר, שייך ללנובו), כאשר יותר מכל פאבלט אחר, זה מכשיר שיושב על התפר שבין סמארטפון למיני-טאבלט עם חיבור סלולרי.

 

הממדים החריגים, בשילוב עם תג מחיר אטרקטיבי של 1,449 שקלים ומטה (בחנויות מסוימות המחיר עומד על 1,300 שקלים), הופכים אותו למוצר מעניין על הנייר, שהשאיר אותנו עם כמה שאלות – האם מכשיר בעל מסך גדול כל כך אכן יכול להיות שימושי כסמארטפון? האם שאר רכיבי החומרה מצליחים לספק ביצועים מספקים כדי להפוך מסך כזה לאטרקטיבי, בתחומים כמו צילום, משחקים או צפייה בסרטים? ולמי בעצם הוא מתאים?

 

עיצוב ומסך: האייפון ביקש למסור ד"ש

במבט ראשון הפאב פלוס נראה כמו גרסה מוגדלת של האייפון 6S פלוס – מסגרת וגב המתכת בעלי השוליים העגלגלים, החזית הלבנה, צמד הפסים האפורים שחוצים את גב המכשיר, הכל מלבד כפתור ההפעלה העגול בתחתית זועק "פשוט לקחנו מה שאפל עשו והעתקנו, למה לקלקל משהו שעובד". סליחה, זה מה שעובר בראש במבט שני, במבט הראשון אי אפשר שלא לשים לב לגודל היוצא דופן, אבסורדי אפילו, של המכשיר. 

 

אייפון על סטרואידים אייפון על סטרואידים צילום: נמרוד צוק

 

עבור מיני-טאבלט מדובר במכשיר קומפקטי – למכשירים הקטנים ביותר בקטגוריה יש מסך בגודל 7 אינץ' - אבל הפאב פלוס משווק כפאבלט, מוצר שהוא קודם כל סמארטפון ורק אחר כך טאבלט, כאשר לרוב הפאבלטים מסך שנע סביב 6 אינץ'. הגודל החריג הופך אותו כמעט בלתי אפשרי לשימוש ביד אחת ומאוד לא נוח לניהול שיחות בהחזקת המכשיר ליד האוזן, וגם המשקל בהתאם – עם 229 גרם הוא כבד ב-20% מהאייפון 6S פלוס. העובי, 7.6 מ"מ, דווקא סביר מאוד, איכות ההרכבה טובה והמכשיר מרגיש נעים למגע ואיכותי ביד.

 

ברמה הפיזית הפאב פלוס סטנדרטי למדי: כפתורי הווליום וההפעלה ארוכים וצרים וממוקמים בצד ימין, בדומה לאייפון, ההטענה והחיבור למחשב מתבצעות דרך כבל USB רגיל בתחתית המכשיר ושקע האוזניות נמצא בפינה השמאלנית העליונה. את שני כרטיסי הסים מכניסים במגשית אחת.

 


המסך, שהוא אולי הסיבה העיקרית לרכוש את המכשיר הזה, משתרע על 70% משטח הפנים של המכשיר ומציע 6.8 אינצ'ים של תצוגה בטכנולוגיית IPS. הרזולוציה היא 1920 על 1080, פול HD – יותר ממכשירי הבסיס בקטגוריה אבל פחות מה-2K של חלק מדגמי העילית, חסרון שמורגש במסך גדול כל כך, בעיקר בקריאת טקסטים. התמונה אמנם חדה והצבעים עשירים, אבל הבהירות המרבית בינונית (257 NIT) ואינה מספיקה לשימוש נוח באור יום, והתצוגה נוטה לגוון צהבהב מעט. במחיר של פחות מ-1,500 שקלים מדובר בחבילה מאוזנת וסבירה, אבל למעט הגודל, איכות התצוגה לא מגיעה לקצה העליון של הסקאלה.

 

ביצועים: תמורה טובה לכסף

הפאב פלוס בנוי סביב ערכת השבבים סנאפדרגון 615 של קוואלקום – מעבד מתומן ליבות, ארבע מהן של 1.5 גיגהרץ וארבע נוספות של 1.0 גיגהרץ, מעבד גרפי מדגם אדרנו 405 ו-2 גיגהבייט של זיכרון פעולה. בשימוש מתון הוא מציע ביצועים חלקים ותגובה מהירה, שהופכת מקוטעת לעתים תחת עומס, כגון שימוש במכשיר עם עדכון אפליקציות ברקע או באפליקציות כבדות יותר. אתחול המכשיר אורך כ-50 שניות.

 

ביצועים חלקים בדרך כלל ביצועים חלקים בדרך כלל צילום: נמרוד צוק

 

בתחום החיבור לרשת הפאב פלוס עובד היטב: הוא תומך בווי-פי בתקני 2.4 גיגההרץ ו-5 גיגהרץ ומגיע לקצב חיבור זהה לזה שקיבלנו דרך מחשב וסמארטפונים אחרים. תקשורת הנתונים הסלולרית תומכת בתקן LTE. בשילוב עם המסך הגדול מתקבל התקן נוח מאוד לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטונים ביוטיוב ויישומי רשת אחרים.

המכשיר מגיע עם סוללה בקיבולת של 3500 מיליאמפר, שתספק זמן שימוש שיכול לנוע מ-7 שעות, על פי מבחני ביצועים מסוימים, ועד ליום שלם בשימוש לא אינטנסיבי. חסרון אחד הוא נפח האחסון המובנה המוגבל – המכשיר מגיע בדגם אחד של 32 גיגהבייט, אותו ניתן להרחיב באמצעות כרטיס SD.

 

 צילום: נמרוד צוק

 

הבעיה הגדולה ביותר בביצועי המכשיר היא איכות השמע הבינונית: מאחר ומדובר במכשיר שכמעט ולא ניתן להצמיד לאוזן ולדבר, המשתמש צריך לבחור בין הרמקול לבין אוזניות או דיבורית, וחווית הדיבור ברמקול היא לא יותר מסבירה. המכשיר מתהדר אמנם בטכנולוגיית דולבי אטמוס שמשפרת במעט את המצב, אבל מתקשה להתגבר על המגבלות המובנות של רכיבי ההגברה הזולים, דבר שהופך אותו לפתרון בינוני גם עבור צפייה בסרטים או האזנה למוזיקה ללא אוזניות.

 

ממשק ותפעול: אין חדש תחת השמש

הפאב פלוס מגיע עם אנדרואיד 5.1.1, כאשר עדכון לאנדרואיד 6.0 אמור לצאת בעתיד הקרוב, אך טרם ידוע מתי.

הגרסה של לנובו למערכת ההפעלה, בניגוד להתאמות הרבות והאפליקציות המובנות שנהוגות אצל חברות כמו סמסונג או LG, מגיעה כמעט ללא שינויים ותוספות, כמעט כמו הגרסה הנקייה שמגיעה עם מכשירי הנקסוס. מעט האפליקציות שהחברה הוסיפה (כמו האנטי וירוס של מקאפי) אינן נעולות וניתן להסיר אותן לפי רצון המשתמש, דבר שמהווה יתרון משמעותי למשתמשים מתקדמים.

 

גם כאן המשיך נושא המענה לשיחות טלפון להטריד: לא רק שהרמקול לא איכותי מספיק כדי לפצות על אי הנוחות שבשימוש ליד האוזן, לנובו הסתפקה בחייגן הסטנדרטי של אנדרואיד ולא ניסתה לבצע התאמות כלשהן לצורת השימוש הזו שהיו יכולות לשפר את החוויה, כמו אפשרות לבחור ברמקול כאופציית ברירת המחדל.

 

מדיה: גודל זה לא הכל

כאשר מדובר בצפייה בסרטים, בצילומים או במשחקים, 6.8 האינצ'ים של הפאב פלוס מספקים חוויה מצוינת, אם נניח בצד את בעיית הסאונד. המעבד חזק מספיק כדי להריץ את רוב המשחקים הקיימים בצורה חלקה והווידיאו נראה טוב.

 

 צילום: נמרוד צוק

 

המצלמות, לעומת זאת, הן סיפור אחר ולא במובן החיובי: מצלמת הסלפי מספקת רזולוציה של 5 מגהפיקסל בלבד וביצועים סבירים במקרה הטוב, והמצלמה הראשית מציעה אמנם 13 מגהפיקסל ומהירות תגובה סבירה, אבל מגיבה בצורה לא מדויקת לתאורה ומספקת תמונות אפלוליות מדי במקרים רבים. צילום הווידיאו בעייתי עוד יותר, עם מריחות גסות כאשר מצלמים בתנועה. אולם עבור מי שהדיוק הוויזואלי אינו משמעותי עבורו, המסך הגדול מספק חוויית צילום שונה ונעימה מאוד.

 

סיכום ואלטרנטיבות

הפאב פלוס הוא מכשיר יוצא דופן: הוא קורא לעצמו פאבלט, אבל בממדים כאלו הכינוי ההולם יותר הוא מיני-טאבלט עם חיבור סלולר מהיר. הוא ממש לא יתאים לכל אחד, ולמעשה יעניין בעיקר שתי נישות ספציפיות של קונים – אנשים שרוצים טאבלט קטן לשימוש אינטנסיבי באינטרנט, בסגנון הנקסוס 7, שיכול לשמש גם לשיחות טלפון מזדמנות, וכאלו שמרגישים נוח להסתובב עם מכשיר בגודל 6.8 אינץ' בתיק בתור הסמארטפון שלהם.

 

מדובר במכשיר נעים לאחיזה ובנוי היטב, עם כמה בונוסים חביבים כמו הסים הכפול ומערכת ההפעלה הנקייה – אבל את חווית הצפייה במסך הרחב מקלקלת מעט הבהירות הנמוכה, כאשר גם הסאונד הבינוני והמצלמה הלא מלהיבה פוגעים ביכולותיו כמכשיר מולטימדיה. במחיר של 1,449 שקלים ומטה, למי שימצא את הממדים שלו מתאימים לצרכיו, מדובר בסך הכל בתמורה טובה לכסף.

 

ציון כלכליסט: 8

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 6.8 אינץ' || רזולוציה: 1920 על 1080 פיקסל || מצלמה ראשית: 13 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 5 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות במהירות 1.5 גיגה-הרץ ו-1.0 גיגהרץ || זיכרון פעולה: 2 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 32 גיגה-בייט || עובי: 7.6 מ"מ || משקל: 229 גרם

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x