$
הייטק והון סיכון

הטכנולוגיה של הישראלי ליאור רון תהפוך כל רכב לרכב ללא נהג

הסטארט-אפ OTTO של ליאור רון מפתח ערכה שמאפשרת הפיכת רכבים רגילים לרכבים אוטונומיים ומסתער על שוק המשאיות בארצות הברית. שותפו להקמת החברה הוא אנתוני לבנדובסקי, שעמד מאחורי הפיתוחים של גוגל סטריט וויו ושל הרכב ללא נהג של גוגל

מאיר אורבך 07:0117.05.16

הישראלי ליאור רון, בכיר בגוגל לשעבר, הקים את OTTO, חברת סטארט-אפ חדשה שמפתחת ערכת נהיגה לרכב ללא נהג. הערכה מאפשרת להפוך רכבים רגילים לרכבים אוטונומיים, על ידי שימוש בכלים קיימים, כגון חיישנים ומצלמות, איגודם תחת תוכנת אחת והתאמתם לכלי הרכב הספציפי.

 

בשלב הראשון מסתערת החברה החדשה על שוק המשאיות בארצות הברית במטרה לתת מענה למחסור העצום בנהגי משאיות במדינה. להקמת החברה שותף אנתוני לבנדובסקי, שעמד מאחורי הפיתוחים של גוגל סטריט וויו ושל הרכב ללא נהג של גוגל.

 

OTTO השלימה היום את הנהיגה הראשונה ללא נהג של משאית על כבישי קליפורניה. בראיון בלעדי ל"כלכליסט" מספר רון על הקמת החברה ועל העתיד שלה. "הייתי 9 שנים בגוגל, מ-2007. בארבע השנים הראשונות עבדתי תחת מאריסה מאייר, משם עברתי למוטורולה מוביליטי, שנרכשה על ידי גוגל. לארי פייג' ביקש ממני לעבור לשם ולסייע לחברה בחיבור לגוגל. הייתי שם עד שמוטורולה נמכרה ללנובו. חזרתי לגוגל ושם חברתי לאנתוני לבנדובסקי, שאותו אני מכיר כבר שנים רבות.  

 

ליאור רון. להאיץ את המעבר למכונית ללא נהג ליאור רון. להאיץ את המעבר למכונית ללא נהג צילום: נמרוד גליקמן

 

"אנתוני נחשב לאבי המכונית ללא נהג של גוגל. לארי פייג' רכש חברה שלו שהיתה הבסיס לסטריט וויו. אנתוני הוא זה שהציע לעשות מכונית ללא נהג על בסיס המיפוי שעשו באמצעות סטריט וויו", אומר רון. "הוא החל לפתח מכונית ללא נהג ב-2009 ואחרי חודשיים עשה את הנסיעה הראשונה של מכונית ללא נהג בסן פרנסיסקו והחברה הזו גם נקנתה על ידי גוגל וככה התחיל הפרויקט של מכונית ללא נהג".

 

מייסדי החברה הם ליאור רון, אנתוני לבנדובסקי, בכיר לשעבר בגוגל, דון ברנט אף הוא מגוגל וקלייר דילאוני. החברה הוקמה בתחילת 2016 ומעסיקה כ-40 עובדים יוצאי חברות אפל, גוגל, טסלה ואחרות.

 

צוות OTTO צוות OTTO צילום: Jane Hainze

 

"דיברנו על העתיד של מכונית ללא נהג ואיך אפשר להאיץ את כל התהליך של המעבר למכונית ללא נהג. הבנו שניתן להגיע לעידן הזה כבר היום ושאין צורך לחכות שנים", מסביר רון. "החלטנו לפרוש מגוגל ביחד והקמנו את OTTO בתחילת השנה, מתוך מטרה לפתח טכנולוגיות נהיגה ללא נהג. הבנו שהשוק הראשון שבו אפשר לעשות את זה עכשיו הוא בתחום הכבישים המהירים. גוגל, בשונה מאיתנו, עושה את זה בנהיגה בתוך ערים, שזה הרבה יותר מסובך לנוכח העובדה שבכבישים הפתוחים אין מעברי חציה או הולכי רגל".

 

בארצות הברית יש כיום 4.3 מיליון משאיות וכ-2 מיליון נהגי משאיות. בתעשייה הזו, שאחראית על חלק נכבד מתעבורת הסחורה בתוך המדינה, יש מחסור עצום בנהגים, כמו גם ביקוש רב לעוד משאיות ותעבורה לנוכח המסחר האלקטרוני ודרישותיו למשלוחים וניוד מהיר של סחורות. עלפי נתונים של OTTO נהגי המשאיות אחראים לא רק לחלק נכבד מתעבורת הסחורה אלא גם לחלק גדול מתאונות הדרכים.

 

"רוב נהגי המשאיות מתחלפים מהר מאוד וזו לא עבודה לצעירים. יש ביקוש עצום לנהגים ואין היצע: יש 50 אלף משרות פתוחות והביקוש רק גדל. הכלכלה לא מתקדמת ואי אפשר למלא את הצורך", אומר ליאור רון.

 

"אנחנו רוצים לענות על צרכיו של שוק של 700 מיליארד דולר בשנה. חשבנו שאם אנחנו רוצים להקים עסק רווחי ומשגשג בתחום הטכנולוגיה ללא נהג כדאי להתחיל עם המשאיות. עזבנו את החברה בינואר. איתנו עזבו אנשים שהגיעו מגוגל, אפל וטסלה. כולם מומחים בתחום של נהיגה אוטונומית".

 

 

כיום מפעילה החברה שלוש משאיות של חברת וולוו עם ערכות לנהיגה עצמית. "אנשים בעלי ניסיון רב בתעשייה מאמינים ברעיון שלנו כי הם עשו כבר פרויקטים כאלה בעבר ומלאי מוטיבציה לגרום לזה לקרות עכשיו ולא בעתיד. הם יודעים מה לעשות ויעשו את זה איתנו. יש לנו צי של משאיות שעליהן מתקינים קיט של חיישנים, מצלמות, לייזרים, רדארים ותוכנות שמאפשרים כבר כיום שליטה מוחלטת על הנהיגה. זהו פתרון שעולה פחות מ-10% מעלות המשאית.

 

"לא לקחנו כסף מאף אחד אחר. יש הרבה התעניינות אבל רק אנחנו השקענו בחברה מתוך מטרה לרוץ מהר כבר בהתחלה. בשלב השני נתחיל להתקין את הטכנולוגיה על

משאיות בארצות הברית, במטרה להקליט ולצבור נתונים. בשלב הבא נאפשר לנהגים להשתמש במערכת כמו נהג אוטומטי לקטעים ספציפיים, ובהמשך נאפשר להפעיל אותה לאורך נסיעות ארוכות, כאשר הנהג יכול לנוח בתאו. רק בשלב מאוד מאוחר נעבור לנהיגה אוטונומית מלאה". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x