$
מכשירים ומדריכים
טכנולוגי מאקרו ראש כתבה HEADER

מאקרו טכנולוגי

נעלי, אצבע: המנעול הביומטרי הראשון שבאמת עובד

TappLock מבוסס על טביעות אצבעות, מתחבר לאפליקציית סמארטפון באמצעות בלוטות' ומאפשר להגדיר עד 200 משתמשים שיוכלו לפתוח אותו. ואם זה לא מספיק הוא כולל גם אזעקה ועמיד במים

נמרוד צוק 22:1626.02.16

לא מעט סמארטפונים כוללים סורק טביעות אצבע שמגן עליהם מפריצה. אם כן, למה שתשתמשו במפתח או בקוד כדי לפתוח את הלוקר, התיק או מנעול האופניים?

זה הרעיון שעומד מאחורי המיזם הקנדי TAPP ליצירת מנעול תלייה ביומטרי, שמסיים גיוס כספים מוצלח באינדיגוגו היום. יותר מ־1,500 משקיעים העבירו לפרויקט כ־180 אלף דולר. אין מדובר במוצר הראשון מסוג זה, אך קודמיו סבלו ממגבלות שימוש ולא זכו להצלחה.

TAPP אולי נשמע כמו מוצר פשוט, אך יחסית למנעול המפרט שלו שאפתני למדי. הוא מבוסס על סורק טביעת האצבע FPC1020, שאמור לספק זיהוי בתוך פחות משנייה אחת ומגן על טביעות האצבע בהצפנת 128 ביט. המנעול מתחבר לאפליקציית סמארטפון באמצעות בלוטות' ומאפשר להגדיר עד 200 משתמשים שיוכלו לפתוח אותו. הוא כולל אזעקה שמופעלת אם מנסים לנסרו ואמור להיות עמיד במים ובטמפרטורות קיצוניות.

עד 200 טביעות אצבע עד 200 טביעות אצבע

 

לצד היתרונות במנעול הוא עלול ליצור לא מעט בעיות, כמו התרוקנות לא צפויה של הסוללה או כשל במנגנון האלקטרוני. בניסיון להתמודד עם הבעיות האפליקציה מספקת התראה כשהסוללה מגיעה לחמישה אחוזי טעינה, ובאחד מדגמיו אפשר להחליף את הסוללה גם כשהמנעול נעול. שכבת מגן שתותקן מעל סורק טביעות האצבע אמורה למנוע ממנו להיהרס.

 

המוצר מוצע בשני דגמים: TappLock הרגיל עולה 66 דולר וכולל סוללה נטענת שיכולה לשמש גם מטען נייד ומספיקה לעד שלוש שנים. TappLock Lite עולה 46 דולר וכולל סוללה נשלפת שמספיקה לחצי שנה. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x