$
חדשות טכנולוגיה

הנשק שישמש את הטלוויזיה במלחמה בשירותי הסטרימינג: תקופת צינון

באולפני טיים וורנר שוקלים להמתין כמה שנים בטרם יתירו צפייה בסדרות טלוויזיה פופולריות דרך שירותי הסטרימינג, זאת כדי להגן על המודל העסקי שלהם שמבוסס על שידורים חוזרים

עומר כביר 16:4409.02.16
הטלוויזיה המסורתית יוצאת לקרב מאסף נגד שירותי הסטרימינג: אולפני טיים וורנר, שמחזיקים הן בערוצי שידור והן בחברות הפקה, שוקלים לעכב את הכניסה של כמה מהסדרות הפופולריות שלהם לשירותי סטרימינג לתקופה שיכולה להגיעה אפילו לכמה שנים אחרי שידור הפרק; כך, לפי דיווח של אי-פי.

כיום, חלק ניכר מהרווחים בשוק הטלוויזיה האמריקאי מגיע מעסקאות סינדיקציה, מכירה של סדרות טלוויזיה לשידור חוזר בערוצי כבלים. בשעה שמרבית ההכנסות מהשידור המקורי של הסדרה מגיעות לגוף המשדר, לרוב באמצעות פרסומות, חברת ההפקה של הסדרה מפיקה את עיקר רווחיה בשוק הסינדיקציה. ואולם, ההצלחה של שירותי סטרימינג וההתנקות משידורי טלוויזיה מסורתיים מאיימת על המשך עסקאות שכאלו.

 

שירות הסטרימינג של Hulu שירות הסטרימינג של Hulu

 

כעת, לפי אי-פי, בטיים וורנר החלו לבחון את האפשרות להשהות את הכניסה לשירותי סטרימינג של כמה מהסדרות הפופולריות של האולפן, ובראשן הסדרות שמבוססות על גיבורי העל של DC Comics, דוגמת הפלאש או סופרגירל. אם המהלך יצא לפועל, ייתכן שיחלפו שנים לפני שפרקי הסדרות יהיו זמינים ברשת.

 

טיים וורנר מנהלת בימים אלו מגעים להשקעה בהולו, ובמסגרת השיחות הצהירה החברה שהיא מעוניינת לעכב את העלייה לשירות של פרקי סדרות עדכניים, שלרוב זמינים בו כבר למחרת שידורם המקרי. הולו כבר צמצם בעבר את זמינות התכנים שלו, כשהשיק שירות, שנמצא בבעלותן של כמה מרשתות השידור בארה"ב, שמציע תכנים מסוימים רק למנויים משלמים.  

 

סופרגירל של רשת CW שמפיקה חברת טיים וורנר סופרגירל של רשת CW שמפיקה חברת טיים וורנר צילום: CBS

 

ואולם, במקרים אלו מדובר על עיכוב של שבוע או חודש לכל היותר, שנועד להגן על ההכנסות של גופי השידור המסורתיים. המהלך של טיים וורנר מיועד להגן על מודל עסקי אחר, ומחייב עיכוב משמעותי יותר של כמה שנים.

 

המהלך שבוחנת טיים וורנר, אם אכן יצא לפועל, עלול להתפוצץ לה בפנים. ספק אם משתמשים שכבר התרגלו להשתמש בשירותי סטרימינג, שמאפשרים לצפות בתכנים ללא תלות במקום או בזמן שידור, ימהרו לחזור לטלוויזיה המסורתית רק מכיוון שהסדרות האהובות עליהם אינן זמינות בצורה רשמית ברשת. סביר יותר להניח שתחת זאת הם יפנו למקורות פיראטיים, דוגמת אתרי טורנטים או פופקורן טיים.

 

התוצאה, בסופו, של דבר, תהיה שטיים וורנר תישאר קירחת מכאן ומכאן – בלי ההכנסות שהיא מפיקה ממכירת התכנים לשירותי סטרימינג, ובלי ששוק הסינדיקציה יתאושש וישמר את ההכנסות הגבוהות שהוא מספק. עולם התוכן מתקדם בצעדים ברורים לכיוון של סטרימינג כמודל הצריכה הסטנדרטי, ושום מהלך מלאכותי של עיכוב תכנים לטובת שירותים מסורתיים לא יצליח לעצור את המהפכה הזו.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x