$
חדשות טכנולוגיה

כך תשפיעו על הצעות חוק ברשת

סטארט-אפ חדש בשם ePart מאפשר לקבל עדכונים שוטפים על הנעשה בכנסת, בהתאם לתחומי העניין האישיים של המשתמש. הגולשים יכולים גם ליצור קשר ישיר עם ח"כים ולהשפיע על דיונים בנושאים הקרובים לליבם

רפאל קאהאן 17:3919.01.16

אתר ePart שהושק היום (ג') הוא סטארט-אפ חדש שמציע דרך פשוטה להתעדכן במה שקורה בכנסת. המטרה היא לעדכן את המשתמשים בכל מה שקורה עוד לפני שההחלטות מתקבלות: הגולשים מקבלים עדכונים לפני הדיונים, וכן הזדמנות לפנות ישירות דרך האתר לחברי הכנסת הרלוונטיים או להצביע בסקרים בעד ונגד הצעות החוק.

"הצוות שלנו לוקח את כל מה שנעשה בכנסת ומפרק את הנושאים הגדולים ואת עשרות הדיונים המתקיימים בשבוע לגורמים", מסביר מנכ"ל ומייסד החברה, יוסי חיות. "אם, למשל, מעניין אותך להתעדכן בנושאי צרכנות, אנו נרכז עבורך באופן פשוט וברור את כל מה שהולך לקרות בתחום הזה ".

 

 ניר זוהר יו"ר ePart (מימין) ויוסי חיות מייסד ומנכ"ל ePart ניר זוהר יו"ר ePart (מימין) ויוסי חיות מייסד ומנכ"ל ePart

 

חיות הסביר שאת הרעיון לאתר קיבל במהלך עבודתו כעורך דין שסייע בהתנדבות לניצולי שואה ולקשישים. לדבריו, הוא הבין שכל אזרח יכול להשפיע על מה שחשוב לו דרך הכנסת, אבל לעיתים רבות אין לו את הכלים והידע לעשות זאת. הוא העלה את הרעיון בפני נשיא Wix, ניר זוהר, שהפך למשקיע הראשון בחברה וליו"ר הדירקטוריון שלה. בהמשך הצטרפו לחברה אמנון הררי כסמנכ"ל התוכן ועמליה שרייר, כסמנכ"לית פיתוח ואסטרטגיה.

 

נשיא Wix, ניר זוהר, שמשמש כיו"ר ePart, מסביר: "אנחנו מבינים שלמרות שבכנסת יש רק 120 ח"כים, כל אזרח במדינה הזאת הוא מומחה במשהו, מומחה במה שחשוב לו, ובשבילו זה כל העולם. כל אחד יכול לתרום לדיון את הזווית שלו, שלעיתים חבר הכנסת, שמתעסק בעוד אלף נושאים והצעות חוק במקביל, לא היה מודע אליה". לדבריו, "גם הח"כים מרוויחים מהתהליך. חוכמת ההמונים נרתמת לטובת הדיון בכנסת ויכולה להשפיע עליו ולשפר אותו."

 

חוכמת ההמונים בשירות הכנסת חוכמת ההמונים בשירות הכנסת צילום: אמיל סלמן

 

למרות שמדובר בסטארט-אפ עם שאיפה חברתית, זהו גם מיזם עסקי.  בתנאי השימוש באתר מופיע באחד הסעיפים אישור להצגת תוכן וקישורים מאתרים או צד שלישי. לא ברור כיצד זה יתחבר למודל עסקי, אך אולי זה מעיד על כך שהמידע האישי של המשתמש עשוי לשמש ליותר מאשר השתתפות בדיונים או השפעה על דיעותיהם של חברי הכנסת.

 

בבירור שערכנו מול החברה, מסר לנו חיות כי: "אנחנו עובדים על פיתוח האתר מתוך כספי השקעות, אין לנו הכנסות בשלב זה. המודל העסקי בעתיד יכול להיות דומה למודלים של פרימיום, שילוב פרסומות באתר (סבירות נמוכה) או לחילופין המשך פיתוח הטכנולוגיה ומכירתה למדינות אחרות בעולם. בכל אופן, אנחנו מתחייבים שלא נעביר לאף אחד אחר את הפרטים האישיים של המשתמשים, בטח שלא למטרות עסקיות, זה מצוין באתר מפורשות".

 

מהחברה נמסר שעד כה נרשמו לשלב הבטא של האתר אלפי משתמשים מכל רחבי הארץ, שהצביעו על חוקים שונים, העבירו פניות לחברי הכנסת ואף זכו למענה מרבים מהם. "הח"כים מתחילים להשתלב בעניין", מספר חיות. "הם עונים לאזרחים ומשתמשים בדיונים במידע שהם מקבלים מהאזרחים

". בחברה מתכוונים בקרוב להרחיב את השירות גם לרשויות המקומיות ולישיבות הממשלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x