$
המדריך

בדיקת כלכליסט

וואווי נקסוס 6P: התקשינו למצוא חסרונות

היצרנית הסינית העולה מצטרפת למועדון של גוגל ומציגה מכשיר פאבלט עם עיצוב יוקרתי וביצועים מעולים, שמספק תמורה טובה למחיר

רפאל קאהאן 17:4404.01.16

ייצור מכשירי הנקסוס הפך בשנים האחרונות למעין תו איכות עבור יצרניות הסמארטפונים. HTC, סמסונג, מוטורולה, אסוס ו-LG זכו ליחסי ציבור חיוביים נרחבים בזכות שיתוף הפעולה שלהן עם גוגל. כעת מצטרפת גם וואווי לרשימה הנחשקת. בשנה האחרונה, הציגה היצרנית הסינית מוצרים שמתחרים במיטב התוצרת של היצרניות המערביות והאסייתיות, תוך שמירה על מדיניות תמחור שמספקת תמורה טובה לכסף. 

אין זה מפתיע איפה שגוגל החליטה לצרף אותה למועדון הסגור של נקסוס. גוגל הבחינה שהמומחיות של וואווי היא במכשירי הפאבלט האימתניים. מכשירי סדרת המייט של וואווי הציבו תחרות קשה למכשירים של סמסונג ו-LG ועוד היד נטויה. הנקסוס 6P מזקק את עקרונות העיצוב של וואווי על פי הכללים של גוגל.

 

מבנה ועיצוב: עולם של אלומיניום

הדבר הראשון שבולט בנקסוס 6P הוא הגודל שלו: מדובר במכשיר שמתהדר בנוכחות מסיבית, אפילו ביחס לפאבלטים אחרים. הוא בנוי ממתכת, בניגוד לנקסוס 5X הקטן עם גימור הפלסטיק שלו. הנקסוס 6P משדר הידור ויוקרה, כיאה למוצר פרימיום. מרחוק החלק הקדמי שלו עשוי להזכיר את הנקסוס 6 הקודם או אפילו את האייפון 6+. מפאת גודלו הוא בהחלט לא מתאים לשימוש ביד אחת, אבל מי שרוצה פאבלט בוודאי מודע לכך מראש.

 

נוכחות מאסיבית ועיצוב מרשים נוכחות מאסיבית ועיצוב מרשים צילום: רפאל קאהאן

 

השבכות מסתירות את הרמקולים ולמעט מצלמת הסלפי אין שום כפתור או בליטה שיפגמו בחוויית הפנג-שואי שוואווי יצרה. החלק המעניין של העיצוב נמצא דווקא בגב. כמו במייט S וב-LG, וואווי מיקמה את סורק טביעות האצבע בגב המכשיר מעט מתחת לבליטת המצלמה. הכפתורים הפיזיים היחידים נמצאים מצד ימין וכוללים כפתור הדלקה וכפתור עוצמת קול. כפתור ההדלקה מחוספס כדי למנוע החלקה של האצבע. שני הכפתורים רכים למגע ונלחצים די בקלות, כך שלפעמים המכשיר נדלק או משנה את עוצמת הקול מבלי שרציתם.

 

המצלמה ממוקמת בתוך מבנה בולט בראש המכשיר, אך העדשה אינה בולטת ומחופה בזכוכית, מה שמונע שריטות כאשר מניחים אותו על גבו. בתחתית המכשיר תמצאו שקע USB C בהתאם לתקן החדש שגוגל מעודדת. כאן המקום לציין שלהבדיל מ-LG וואווי כללה כבל סינכרון עם תקע USB סטנדרטי, שמאפשר לחבר את הנקסוס ישירות למחשב.

 

ביצועים וסוללה: ממשק נקי וסוללה חסכונית

הנקסוס 6P מצויד בערכת השבבים המתקדמת ביותר בשוק: הסנאפדרגון 810. בנוסף הוא מצויד ב-3 גיגה בייט זיכרון משתמש. מרחב האחסון נע בין 32, 64 או 128 גיגה-בייט, אך המכשיר אינו מצויד בחריץ הרחבה לכרטיס זיכרון, כך שרצוי לבדוק היטב מה הצרכים שלכם טרם הרכישה. מבחינת ביצועים מדובר באחד המכשירים המהירים בהם התנסיתי השנה. השילוב בין ממשק אנדרואיד נקי לערכת השבבים החזקה בשוק מספק חוויית שימוש חלקה וללא ההשהיות שמאפיינות מכשירים אחרים. אין שום אפליקציה שלא תוכלו להריץ עליו – משחקים, אפליקציות ריטוש תמונות או סרטי HD.

 


 

מבחינת התחממות, הופתעתי לטובה. בשום שלב לא מצאתי שהמכשיר חם מדי לשימוש, גם לא אחרי צילום של וידאו באיכות גבוהה שהצליח לחמם את ה-Z5 פרימיום של סוני למשל. ביצועי הסוללה שלו מצוינים. חששתי מאוד מכך שאצטרך להטעין אותו באמצע היום לאחר שימוש אינטנסיבי, אך הוא נכנע בתחילת הערב לכל המוקדם. בזכות הטעינה המהירה שלו ניתן להסתפק ברבע שעת טעינה שמספיקה לשעתיים-שלוש של שימוש רגיל. תכונת החיסכון בחשמל שגוגל הטמיעה בגרסת המרשמלו של אנדרואיד בוודאי מסייעת כאן. עם זאת, יש לציין שאני לא מדליק את שירותי המיקום באופן קבוע, כך שזה בוודאי עוזר להאריך את חיי הסוללה.

 

הקליטה של המכשיר מעולה בכל שלב, בין אם באינטרנט האלחוטי או בשיחה. לעומת זאת, במספר מקרים בני שיחי טענו שלא נשמעתי טוב בדיבורית המובנית, ובכך אשמים כנראה המיקרופונים של המכשיר. סורק טביעות האצבעות הוא מהמהירים שיצא לי לבדוק. אין זה מפתיע בהתחשב בכך שתכונה זו מוטמעת במרשמלו ואינה דורשת תוכנה חיצונית כמו אצל סמסונג למשל.

 

ממשק ואפליקציות: זן ומינימליסטי

מסך האמולד 5.7 אינץ' באיכות QHD מתוצרת סמסונג לא מאכזב. איכות התצוגה מרהיבה וייאמר לזכות וואווי שהם לא הגזימו עם רוויית הצבעים. ממשק המגע מהיר וקולט את המחוות במהירות מעוררת השתאות.

 

אין שום דבר שיכביד על התפעול אין שום דבר שיכביד על התפעול צילום: רפאל קאהאן

 

כמיטב המסורת בסדרת הנקסוס, המכשיר מגיע עם מערכת אנדרואיד נקייה ללא תוספות או ממשקים חיצוניים, כך שדבר אינו מכביד על תפעולו. שירותי גוגל יספקו את כל מי שמנהל את חייו הדיגיטליים אצל התמנון העליז. אם לא תיאלצו להוסיף ידנית את האפליקציות הרלבנטיות לכם. ייאמר לזכות הגרסה החדשה שהיא מוסיפה מספר תכונות שימושיות, כגון תכונת ה-Doze שמאפשרת ל"הרדים" אפליקציות ברקע שאינן בשימוש כך שצריכת החשמל שלהן תצטמצם למינימום. מעבר לכך, האפליקציה היחידה שאולי לא תזהו היא זו של הודעות ה-SMS. היא מותקנת במקביל להנגאאוטס כברירת מחדל, אך לדעתי מדובר בכפל לא שימושי מכיוון שהנגאאוטס מסוגלת גם היא לקבל סמסים וחוסכת שימוש באפליקציה נוספת.

 

יכולות מדיה: תחנת כוח מהסרטים

עם כל הכתוב מעלה, אין זה מפתיע שהנקסוס מנפק חוויית מולטימדיה מתקדמת ואיכותית. נתחיל מהמוזיקה: השמע אינו מהמשובחים בתחום, אך למעט עוצמת קול ממוצעת באוזניות, אין לי תלונות. אני לא משתמש באפליקציית גוגל מוזיקה המובנית, שלטעמי אינה מהטובות, אך מדגימה של מספר נגנים נוספים אני יכול בהחלט לציין את המכשיר לטובה ביחס למתחרים. גם הסרטים מוצגים כאן במלוא תפארתם בזכות המסך האיכותי.

 

המצלמות מבית סוני המצלמות מבית סוני צילום: רפאל קאהאן

 

המצלמות שוואווי התקינה הן מתוצרת סוני והן מנפקות תמונות באיכות 12.3 מגה פיקסל באחורית ו-8 מגה פיקסל במצלמת הסלפי. איכות הצילום מצוינת, בעיקר בתנאי תאורה קשים בזכות הפיקסלים המוגדלים שיודעים לספוג יותר אור. עם זאת, עדיין יתקבל רעש דיגיטלי במצב כזה, אך הרבה פחות מאשר במצלמות אחרות. צילום הווידיאו לעומת זאת אינו מדהים, ומציע ביצועים ממוצעים בלבד. אפליקציית הצילום של גוגל סבירה למדי אך אינה מכילה יותר מדי אפשרויות כוונון לצלמים המתקדמים יותר – כך שמומלץ לכם להוריד אפליקציה צד שלישי שתעשה את העבודה.

 

סיכום ואלטרנטיבות:

הנקסוס 6P מהווה את ההוכחה שוואווי משחקת עכשיו בליגה של הגדולים. המכשיר הוא מהפאבלטים הטובים בשוק אם לא הטוב שבהם. הוא נמכר בישראל ב-3,000 שקל לגרסת ה-32 גיגה בייט הבסיסית, ולא ידוע אם החברה תביא גם את הגרסאות הגדולות יותר. רבים כבר הספיקו להכתיר אותו כמכשיר האנדרואיד הטוב בשוק, ולדעתי הוא בהחלט נמצא בשלישייה הפותחת.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

באופן די מפתיע, המתחרה העיקרי של הנקסוס 6P מבית וואווי הוא המייט S, גם הוא של וואווי. אמנם המסך של המייט קטן יותר וביצועיו מעט פחות טובים, אך הוא עולה כ-500 שקל פחות ומציע עיצוב מתכתי וסורק טביעות אצבע מעולה באותו מיקום, חריץ הרחבת זיכרון ומצלמה מצוינת. מאידך, הוא לא מציע את חוויית האנדרואיד של הנקסוס. ל-LG V10 החדש ולסמסונג נוט 5 יש יתרונות ביחס לנקסוס, אך הם גם יקרים יותר משמעותית ומערכות ההפעלה שלהם לא ישודרגו כל כך מהר לגרסה 6 כמו ב-6P. הסוני פרימיום אינו יכול להתחרות בנקסוס למעט בגזרת המסך – ולכך אין שם שום יתרון אמיתי ביומיום. בקיצור, אם אתם מעוניינים בפאבלט מצוין עם תמורה מעולה למחיר לא תתאכזבו מהנקסוס 6P.

 

ציון: 9.6

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.7 אינץ' || רזולוציית מסך: 1,440 על 2,560 פיקסל || מצלמה ראשית: 12.3 מגה פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה פיקסל || מעבד: ארבע ליבות במהירות 1.5 גיגה-הרץ ועוד שתיים במהירות 2 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 32 גיגה-בייט || עובי: 7.3 מ"מ || משקל: 178 גרם

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x