$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג גיר S2 קלאסיק: טבעת השליטה עושה את כל ההבדל

לדגם השביעי של סמסונג יש לא מעט יתרונות על פני המתחרים, ובראשם השליטה הידנית הנוחה במכשיר, אבל הוא סובל מביצועים לא יציבים וממחסור באפליקציות מתאימות

הראל עילם 16:0131.12.15
קשה להאמין, אבל גל השעונים החכמים שמציף אותנו בקושי בין שנתיים. גלקסי גיר מבית סמסונג היה אחד המכשירים הראשונים שיצאו לשוק, הרבה לפני אפל והמתחרות האחרות. הוא גם נכשל בצורה מסחררת, ומכר כמה עשרות אלפי יחידות בלבד. מאז התחום עבר מספר מהפכות. גוגל יצאה עם מערכת ההפעלה היעודית אנדרואיד Wear; אפל השיקה את השעון היוקרתי שלה; מסכים עגולים הפכו לסטנדרט וכך גם הדגש על עיצוב ויוקרה. גיר 2 הוא השעון השביעי שסמסונג משיקה והיא ללא ספק למדה לא מעט מאז השקת הגיר הראשון, ובדרך גם מכל המתחרות שלה. הגיר S2 מאחד את כל הדברים הטובים שראינו בשעונים חכמים בשנתיים האחרונות לתוך מכשיר אחד. אבל האם זה מספיק?

מבנה ועיצוב

הגיר 2 זמין בשלושה דגמים – ספורט, קלאסיק ו-3G. רק השניים הראשונים מגיעים לישראל, שכן סמסונג בחרה שלא להשיק את דגם ה-3G, המעניין והמתקדם יותר בארץ. הביקורת תתמקד, אם כך, בדגם הקלאסיק המעוצב, שמגיע עם רצועת עור והוא קל וקטן מעט יותר מדגם הספורט הזול יותר שמגיע עם רצועת גומי מעובד.

 

העיצוב נאה אבל השוס העיקרי הוא הטבעת החיצונית העיצוב נאה אבל השוס העיקרי הוא הטבעת החיצונית צילום: הראל עילם

 

לקלאסיק מסך עגול המוקף בטבעת משוננת שמהווה גם את כלי השליטה העיקרי במכשיר, יחד עם מסך המגע ושני כפתורים פיזיים בצד ימין. המראה הכללי נאה ומזכיר הכלאה בין המוטו 360 של מוטורולה ו-G Round מבית LG. הוא מעט עבה ומגושם יותר מהם, בעיקר בגלל העמידות הגבוהה למים, אבק ושריטות בתקן IPV68, הוא נראה פחות יוקרתי מהשעון החדש של וואווי, אבל להבדיל מהשעונים האחרונים של סמסונג הוא לא נראה כמו צעצוע טכנולוגי, והוא בהחלט משהו שתוכלו לענוד בכבוד. רמת ההרכבה והגימור גבוהה, ולמרות שרצועת העור מעט קטנה, היא נוחה גם לאחר שעות ארוכות של שימוש.

 

ביצועים וסוללה

המפרט הטכני של הקלאסיק אינו מרשים במיוחד – מדובר במעבד Exynos כפול ליבה במהירות 1 גיגה-הרץ, 512 מגה-בייט זכרון ו-4 גיגה-בייט שטח אחסון. מסך השעון הוא בקוטר 1.2 אינץ' וברזולוציית 360 על 360. הוא משתווה לדור הראשון של המוטו 360 שיצא לפני שנה, ונופל מהיכולות של השעון החדש של וואווי.

 


 

לרוב למפרט הטכני אין כמעט השפעה של הביצועים בפועל של המכשיר, אבל לא במקרה הנוכחי. המעבד החלש גורם למעבר לא חלק בין המסכים השונים , ואפשר להרגיש האטה מסוימת, במיוחד במהלך שימוש בחלק מהאפליקציות. הקלאסיק תומך אמנם בחיבורי ויי-פיי ו-NFC בנוסף לחיבור בלוטות' 4, אבל הביצועים שלו בתחום התקשורת רעועים. הסנכרון הראשוני בין השעון לטלפון איטי במיוחד, ונוטה להתנתק ולעבוד בקצבי העברת מידע נמוכים גם כאשר הם צמודים אחד לשני.

 

משתמשים אחרים דיווחו על תקלה חוזרת בחיבור הבלוטות', שמתנתק בצורה שדורשת את אתחול השעון בכל פעם שהסוללה נגמרת. אנו לא הבחנו בבעיה הזאת, אבל סבלנו מקשיים רבים בסנכרון השעון עם הסמארטפון – ולבסוף נאלצנו לעשות factory reset לסמארטפון על מנת לפתור את הבעיה.

 

למרות כל הבעיות הטכניות ולמרות הסוללה הקטנה יחסית (נפח של 250 מיליאמפר-שעה לעומת 300 עבור השעון של וואווי), היא מספקת יומיים עד שלושה של עבודה רצופה ויציבה. 

 

ממשק ואפליקציות

בדומה לגיר S הקודם, ה-S2 משתמש במערכת הפעלה לא-שגרתית בשם טיזן, שפותחה על ידי סמסונג, אינטל וקהילת לינוקס. זאת מערכת הפעלה מצוינת, גמישה וידידותית, שאפשרה לסמסונג להכניס לדגם היוקרתי יותר של המכשיר, ה-G3, גם כמה יכולות מיוחדות שאין ברוב המכשירים בשוק, כמו SIM אלקטרוני ויכולת לבצע שיחות, לשלוח הודעות טקסט ולהמשיך לעבוד גם ללא טלפון חכם, ובמיוחד כאשר סוללת הטלפון החכם שבקה חיים. למרבה הצער, דגם זה אינו מיובא לארץ.

 

 האפליקציות הקיימות בשוק אינן מותאמות לשעון האפליקציות הקיימות בשוק אינן מותאמות לשעון צילום: הראל עילם

 

עם זאת, הממשק הבסיסי זהה בכל הדגמים והוא עובד מצוין. תוכלו לדפדף בין התפריטים בעזרת מסך המגע, אבל, חשוב אף יותר, בעזרת טבעת השליטה שעובדת בצורה דומה ל"כתר" של האפל ווטש, אבל נוחה הרבה יותר. הכתר אופיין באחיזה לא נוחה, ואילו הטבעת מאפשרת לנוע בין תפריטים ואפליקציות ובתוך אפליקציות על ידי נגיעה קלה, מה שמשחרר את כל שאר האצבעות. הכפתורים בצד מתפקדים ככפתור דפדוף מהיר וכפתור "אחורה".

 

האפליקציות המותקנות מראש מייצגות נאמנה את כל מה שהשעון מסוגל לבצע: מדידת צעדים, דופק לב, קצב שריפת קלוריות, מפה אזורית, התראות, תזכורות לפני פגישות ועוד. תוכלו לראות שיחות נכנסות שפספסתן ולהורות לטלפון להתקשר בחזרה. האפליקציות נוחות, יעילות, מציגות את המידע בקיצור ומנצלות את טבעת השליטה היטב. הבעיה היא באפליקציות שאינן מותקנות על השעון – יש מעט מהן ורובן לא מותאמות למסכים עגולים ולטבעת של הגיר. באפליקציית CNN הרשמית למשל המידע נחתך על ידי המסך העגול. יש גם מבחר מצומצם מאוד של עיצובים, יכולות התאמה אישית ופני שעון. באנדרואיד הבעיה המוכרת הזאת בחנות של סמסונג אינה מגבילה שכן יש היצע רחב בגוגל פליי, אבל  בגיר S2 היא אקוטית. 

 

יכולות מדיה

המסך של הגיר S2 מצוין – הוא אינו החד או הגדול ביותר בשוק, אבל הוא כנראה הבהיר והצבעוני ביותר. הוא קריא לחלוטין בתנאי שמש, עם קונטרסט צבעים שגם מספק תמונות נהדרות וגם מאפשר קריאה נוחה ושימושית.

 

 המסיך קריא לחלוטין גם בשמש מלאה המסיך קריא לחלוטין גם בשמש מלאה צילום: הראל עילם

 

התרשמות כללית

בעוש שדגם ה-3G יכול לתפקד כגיבוי לטלפון החכם, הגיר S2 הוא שעון חכם בלבד, וככזה לא בטוח שהוא מצדיק את המחיר היקר. עדיין לא בטוח שיש למשתמש הממוצע או אפילו המתמקצע, צורך במכשיר כזה.

 

אם אתם כן מעוניינים בשעון חכם, הגיר S2 הוא אחד המועמדים הטובים ביותר שיש בשוק היום. אמנם היצע האפליקציות המיועדות לטיזן לא צפוי להתרחב, וככל שאנדרואיד Wear תתפתח הפער בין השעונים האחרים בשוק לבין הגיר S2 יגדל. אבל עד שהחברות האחרות יצליחו להגיע לרמת השיוף והעיצוב של סמסונג, וימצאו דרך לגנוב ממנה באלגנטיות את טבעת השליטה, אנחנו נוטים להמליץ על הגיר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x