$
המדריך

בדיקת כלכליסט

מוטורולה X Play: לא מתפשר בביצועים, אבל כן בתוספות

המכשיר הראשון של מוטורולה בעידן לנובו שמגיע לארץ מציע מצלמה מעולה, סוללה אימתנית והגנה נגד פגעי מים – במחיר של מכשיר ביניים. את הפשרות תמצאו באקסטרות שמקלות על החיים בסמארטפונים אחרים

רפאל קאהאן 15:4909.12.15

המוטו X פליי הוא המכשיר הראשון של מוטורולה שמגיע לארץ מאז החברה עברה לשליטתה של לנובו הסינית. בניגוד למתחרים, שמציגים לרוב מכשירי ביניים עם יכולות מעט חיוורות ביחס למכשירי הדגל, מוטורולה בוחרת להכניס מכשיר מסדרת X היוקרתית לשוק מכשירי הביניים המתפתח. האם הוא יוכל להתמודד עם מכשירי דגל? יצאנו לבדוק

 

עיצוב ומבנה: ארגונומי ואיכותי

המוטו X פליי הוא מכשיר ביניים עם מסך בגודל חמישה וחצי אינץ' וברזולוציית פול HD. עיצוב המכשיר מתכתב עם מכשיריה האחרים של מוטורולה והוא מאופיין באיכות בנייה יוצאת מן הכלל עבור מכשיר בקטגוריה הזו. היתרון הגדול שלו הוא בכך שאין לו שום צדדים חדים. הוא מעוגל, עם שוליים דקים יחסית שמתעבים לקראת המרכז, ונעים מאוד לאחוז אותו ביד. למרות עוביו המסיבי, 10.9 מ"מ, המכשיר אינו מגושם כלל, ונראה עמיד למדי. אולם מדובר במכשיר כבד יחסית, אפילו כבד מאוד ביחס למבנה הפולי קרבונט שלו עם כ-169 גרם.

 


 

מגירת כרטיס הסים והרחבת הזיכרון נמצאת בראש המכשיר ודורשת סיכה לפתיחתה. לצידה, באמצע, ממוקם שקע האוזניות. מצד ימין תמצאו את כפתורי ברירת הקול וההדלקה, שנלחצים בקלות ושמרגישים מעט רופפים. שקע הטעינה בפורמט USB רגיל נמצא בתחתית המכשיר. המוטו X פליי צוייד בציפוי דוחה נוזלים בתקן IP52, אין זה אומר שניתן לשטוף אותו בכיור או לזרוק אותו לבריכה, אך התזה מקרית לא צפויה לגרום לנזקים. גב המכשיר מחופה בכיסוי גומי קשיח שניתן להחלפה ושמזכיר מעט צמיג של רכב, אך הוא מספק אחיזה טובה עבור אלה מכם שנוהגים להפיל את מכשירם. בסך הכל מדובר במכשיר נאה, אמנם לא מעוצב לעילא, אך הוא בהחלט מרגיש איכותי.

 

 עיצוב נאה ואחיזרה נוחה עיצוב נאה ואחיזרה נוחה צילום: רפאל קאהאן

 

ממשק ומערכת הפעלה: הכי קרוב לנקסוס

אף על פי שמוטורולה שייכת כיום ללנובו הסינית ולא לגוגל, המורשת של יצרנית האנדרואיד בהחלט ניכרת בממשק של המוטו X. המכשיר מגיע עם גרסה כמעט נקייה לחלוטין של אנדרואיד בגרסה 5.1.1, והיצרנית התחייבה לשדרג אותה לגרסה 6 בהקדם. בסך הכל מדובר בחוויית שימוש שמזכירה מאוד את מכשירי הנקסוס של גוגל. יש לציין שהייחוד של מוטורולה בעולם האנדרואיד מתמקד במערכת הסיוע החכמה שלה מוטו Assist, שמספקת מספר תכונות הפעלה קולית, אך אינה זמינה לדוברי עברית.

 

 תוכלו לקרוא גם בשמש ישירה תוכלו לקרוא גם בשמש ישירה צילום: רפאל קאהאן

 

מהמוטו אסיסט, נותרו במכשיר רק יכולות הפעלת המצלמה בסיבוב של פרק היד והתאמה של פעולת המכשיר לסביבה בה הוא נמצא, כגון מצב שקט בשעות מסויימות או אפשרות לבצע אוטומציה של פעולות על פי פרמטרים שנקבעו מראש על ידי המשתמש. יש גם מערכת שמאפשרת לקבל עדכונים על מסך הבית כאשר המכשיר כבוי, אך היא לא ניתנת להגדרה מעבר למצב כבוי או מופעל, כך שלא תוכלו לסנן את התצוגה. עוד שינוי קל ביחס לאנדרואיד רגיל הוא ממשק המולטיטסקינג, שמאפשר לסגור אפליקציות במחווה לימין או לשמאל או לצפות באפליקציות או בחלוניות כרום פתוחות על ידי מחווה מעלה או מטה. חבל שהמכשיר אינו מצויד בכפתור לסגירת כל האפליקציות בבת אחת. המסך הינו אחת מגולות הכותרת של המוטו X, הוא איכותי ומציג את הצבעים באופן מעט רווי, אך לא בהגזמה כמו במכשיריה של סמסונג. הוא גם קריא מאוד בשמש ישירה, יתרון לא קטן עבור המשתמש הישראלי.

 

מצלמה וגלריה: חיישן מעולה, אפליקציית צילום פחות

גולת הכותרת מבחינה טכנולוגית היא ללא ספק המצלמה. היא מתבססת על חיישן סוני בן 21 מגה פיקסל ומצוידת בפלאש לד עם התאמה לצבע עור ויכולת פוקוס עם זיהוי פאזות, אפיונים שמוצאים בדרך כלל במצלמות של מכשירים יקרים יותר. איכות התמונות יוצאת מן הכלל והיא מתחרה עם המצלמות הטובות בקטגוריית מכשירי הדגל. עם זאת, אין למכשיר ייצוב תמונה אופטי, מה שעשוי להגביל מעט את השימושיות שלו עבור צילום בתנועה. נושא הצילום היה תמיד בעייתי במכשירי מוטורולה, וניכר שבדור הנוכחי החברה עשתה מאמצים רבים על מנת לשפר את מיצובה בתחום. החיסרון טמון באפליקציית המצלמה המוצעת, שלא מספקת יכולות מתקדמות מעבר לבחירה של מספר הגדרות בסיסיות. בקיצור, אם אתם חובבי צילום, הורידו לעצמכם אפליקציית צילום טובה (ולא חסרות כאלה בגוגל פליי) וכן אפליקציית ניהול תמונות יעילה. מצלמת הסלפי בעלת ה-5 מגה פיקסל תספק לכם תמונות טובות, אך לא יוצאות מגדר הרגיל.

 

מולטימדיה ואפליקציות: מצב לא מזהיר

הפליי אינו מכשיר מולטימדיה מהשורה הראשונה. ראשית, אין לו רמקולים סטריאופוניים, עם כי הרמקול הבודד מספק עוצמת קול חזקה מספיק. שנית, הוא לא יודע להתמודד עם סרטונים בפורמטים פופולריים כגון DIVX או WMV. אך כאן מסתיימות התלונות, עוצמת השמע באוזניות מצוינת והפרדת התדרים היא מהטובות ששמעתי. חבל רק שאפליקציית המוזיקה המוצעת היא גוגל מיוזיק, שאינה מהטובות בשוק. גם כאן, עדיף להשקיע בנגן חיצוני איכותי. אין אפליקציית וידאו מותקנת, כך שתצטרכו לבחור אחת לטעמכם (אני חובב את VLC המעולה בקוד פתוח) וכנ"ל לגבי אפליקציות רשמקול או מחשבון. אפליקציית הרדיו FM מפתיעה באיכותה והיא כוללת תמיכה ב-RDS ואפילו בהאזנה ללא אוזניות, אם כי כצפוי איכות הקליטה לא הייתה גבוהה.

 

 החסרון הוא באפליקציות וביכולות המולטימדיה של המכשיר החסרון הוא באפליקציות וביכולות המולטימדיה של המכשיר צילום: רפאל קאהאן

 

ביצועים וסוללה: לא רואה מטען, אך המעבד בינוני 

הפליי מצויד במעבד של קוואלקום מסדרת 615 עם שמונה ליבות. מדובר בערכת שבבים טובה, אך כזו שאינה יכולה לספק ביצועים של מכשיר דגל. הפליי מרגיש חד וזריז, אם כי נתקלתי במצבים מעטים בהם חוויתי שיהוי קל, בעיקר במעבר בין אפליקציות או בגלילה מהירה של טקסט. עם 2 גיגה בייט זיכרון פעולה, מרחב אחסון של 16 גיגה בייט וחריץ הרחבת זיכרון, לא תיתקלו באפליקציות שיסרבו לפעול כהלכה, למעט כאלה שדורשות ביצועים גבוהים כמו בגיימינג תלת ממדי, שם שבב הגרפיקה של הערכה לא מספיק. עבור המשתמש הממוצע מדובר במכשיר מפתיע לטובה. מוטורולה ציידה אותו בסוללה ענקית, ככל הנראה הגדולה ביותר בקטגוריה שלו, והשילוב בינה לבין ממשק אנדרואיד כמעט נקי מספק זמן פעולה שיכול להגיע גם ליום וחצי בלי להתקמצן על הפעלת אפליקציות. בשימוש זהיר לא תצטרכו מטען גם אחרי יומיים. אפליקציות ניווט ושימוש במולטימדיה או בצילום וידאו יגזלו אומנם מחיי הסוללה, אך הרבה פחות מאשר אצל המתחרים. כתוצר של החברה שהמציאה את הטלפוניה הסלולרית, המוטורולה אינו מאכזב ומספק קליטה מצוינת בכל מצב. אפליקציית ההודעות המובנית, לעומת זאת, אינה מרשימה ומזכירה את תחילת עידן הסמארטפונים.

 

 סוללה שתחזיק לכם כמעט יומיים סוללה שתחזיק לכם כמעט יומיים צילום: רפאל קאהאן

 

סיכום ואלטרנטיבות: יקר בישראל, זול בחו"ל ושווה רכישה

המוטו X פליי הוא הפתעה מחברה שמכשירה האחרון בישראל הושק אי שם ב-2011. הוא יתאים בעיקר למי שמחפש סוס עבודה אמין. מעבר לכך מדובר במכשיר זריז ובנוי היטב, שמרגיש כמעט כמו מכשיר דגל. המוטו X פליי עולה כ-2,300 שקלים בממוצע, עבור מכשיר ביבוא רשמי. ביבוא מקביל תשלמו עליו כ-1,800 שקלים, עדיין רחוק מאוד ממחירו בארה"ב שם הוא נמכר בכ-400 דולר בלבד. בטווח המחיר שלו בישראל הוא נאלץ להתחרות ב-LG G4 המעולה, במכשירי הדגל של וואנפלוס ואפילו בדגמיה הישנים יותר של סוני כגון ה-Z3 או 2. גם האסוס זנפון 2 או הנקסוס 5X החדש מציעים תמחור דומה ויכולות מתקדמות יותר, אך ללא העמידות וחריץ ההרחבה. גם מכשיריהם של היצרניות הסיניות כגון וואווי, מייזו וכעת גם שיאומי, יספקו לכם תמורה טובה במחיר מקביל ואף זול יותר. ולמרות כל זה, מדובר באחר המכשירים הטובים שיצא לי להתנסות בהם השנה ואני ממליץ עליו מאוד. אם שאר המכשירים של מוטורולה ישמרו על אותה רמה, יש למה לצפות.

 

ציון כלכליסט: 9

מערכת הפעלה: אנדרואיד 5.1.1 || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציית מסך: 1,080 על 1,920 פיקסל || מצלמה ראשית: 21 מגה פיקסל || מצלמת סלפי: 5 מגה פיקסל || מעבד: ארבע ליבות במהירות 1.7 גיגה-הרץ + ארבע ליבות במהירות 1.0 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 2 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 16 גיגה-בייט || עובי: 10.9 מ"מ || משקל: 169 גרם

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x