$
הייטק והון סיכון

עליבאבא הסינית מחפשת השקעות בארץ

ל"כלכליסט" נודע כי נציגים של ענקית המסחר הסינית שהו בשבוע האחרון בישראל לפגישות עם כ־50 חברות סטארט־אפ מקומיות. בנוסף, ערכו המשלחת וקרן JVP מפגש ל־150 סטארטאפיסטים

מאיר אורבך 07:4119.11.15

ענקית המסחר הסינית עליבאבא מחפשת השקעות בישראל, כך נודע ל"כלכליסט". בשבוע האחרון שהתה בישראל משלחת של חטיבת ההשקעות של החברה וקיימה פגישות עם כ־50 חברות סטארט־אפ מקומיות. על פי ההערכה, עליבאבא תכריז בקרוב על שורה של השקעות בחברות ישראליות.

 

בנוסף, ביום שלישי ערכו עליבאבא וקרן ההון סיכון JVP מפגש בתל אביב שאליו הגיעו נציגים של כ־150 סטארטאפיסטים. לעליבאבא ול־JVP קשרים עסקיים זה זמן, כאשר קרן 7 של JVP היא קרן ההון סיכון הראשונה שבה השקיעה עליבאבא מחוץ לסין. במרץ נודע שהענקית הסינית השקיעה עשרות מיליוני דולרים בקרן שהיקפה 160 מיליון דולר. בשנה שעברה היתה JVP קרן ההון סיכון הפעילה ביותר בישראל.
במפגש בין משקיעי עליבאבא לנציגי החברות השתתפו השותפים ב־JVP - קובי רוזנגרטן, גדי תירוש, רפי קסטן, פיונה דרמון, חיים קופנס, יואב צרויה ואורי אדוני, וכן בכירים בנציגויות המקומיות של מיקרוסופט, דויטשה טלקום ולוקהיד מרטין. עוד הגיעו למפגש אניה אלדן מהמדען הראשי ונציגי קרנות הון סיכון ומשקיעים מצפון אמריקה, אוסטרליה, אירופה וישראל.

  

אנשי קרן JVP עם נציגי המשלחת הסינית, השבוע. משמאל: רפי קסטן, קובי רוזנגרטן, גדי תירוש, פיונה דרמון ויואב צרויה אנשי קרן JVP עם נציגי המשלחת הסינית, השבוע. משמאל: רפי קסטן, קובי רוזנגרטן, גדי תירוש, פיונה דרמון ויואב צרויה צילום: נעמן לבבי

 

עד היום השקיעה ענקית המסחר הסינית בחברת סטארט־אפ ישראלית אחת - חברת טכנולוגיית הברקודים Visualead, שבה השקיעה כ־8 מיליון דולר, והיא נמצאת איתה בשיתוף פעולה עסקי.

 

עליבאבא היא ענקית המסחר הגדולה ביותר בסין, והיא שנייה בעולם רק לאמזון האמריקאית. עסקיה משתרעים על שורה ענקית של תחומים מלבד מסחר, וכוללים גם השקעות טכנולוגיות, בנקאות ופיתוח טכנולוגי של טלפונים ניידים ואינטרנט של הדברים.

 

החברה, שנוסדה על ידי ג’ק מא, נסחרת כיום בשווי של כ־200 מיליארד דולר. עם גדילת החברה, צרכיה הטכנולוגיים השתנו והיא נדרשת לחדשנות מחוץ לגבולות סין. בשנה האחרונה השקיעה עליבאבא בכ־50 חברות בעולם. בין ההשקעות ניתן למנות השקעה של כ־215 מיליון דולר בחברת טנגו של הישראלי אורי רז, והשקעה של כ־200 מיליון דולר באפליקציית שליחת התמונות סנאפצ'ט. לאחרונה השקיעה החברה כ־590 מיליון דולר בחברת הטלפונים הסלולריים מייזו.

 

היציאה לעמק הסיליקון מעט מסובכת עבור עליבאבא, מאחר שארה"ב אינה פתוחה מספיק להשקעות של חברות סיניות או לרכישת חברות אמריקאיות על ידי חברות סיניות. ישראל דווקא מעודדת כניסה של חברות משקיעים סינים, כאשר עבור שחקנים רבים בשוק, השקעה סינית אינה נחשבת לסיכון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x