$
מכשירים ומדריכים

סוף עידן: מיקרוסופט הורגת רשמית את Zune

נגן המדיה המושמץ של החברה הושק ב-2006 ומאז רשם כשלון מסחרי כה מהדהד שהוא הפך לבדיחה חוזרת בתעשייה. ב-2009 יצא הדגם האחרון בסדרה, אבל רק עכשיו מיקרוסופט סוגרת את השירות

נמרוד צוק 14:5516.11.15
אחרי שנים של כשלונות ולא מעט עלבונות, מיקרוסופט קוברת סופית את נגן המוזיקה זון (Zune): החברה הודיעה אתמול (א') כי היא משביתה את כל השירותים ומערך השרתים שמאפשרים להוריד או להזרים מוזיקה לנגן.

 

מיקרוסופט הסבירה כי בדף התמיכה הטכני שלה שמי שמחזיק בנגן יוכל להמשיך להקשיב למוזיקה שמאוחסנת עליו או להוריד אליו שירים ממקורות אחרים. עם זאת, אבל קבצי שירים שמוגנים על ידי מערכת הגנת זכויות יוצרים (DRM) עלולים להיחסם בעתיד, מכיוון שלא יהיה ניתן יהיה לחדש את רשיון השימוש למערכת ה-DRM.

 

מבחר מסדרת נגני המוזיקה של מיקרוסופט מבחר מסדרת נגני המוזיקה של מיקרוסופט צילום: בלומברג

 

משתמשים ששילמו על שירות הסטרימינג זון מיוזיק פאס יועברו לשירות החדש גרוב מיוזיק פאס, שמאפשר סטרימינג והורדת שירים למכשירים שונים מקטלוג של 40 מיליון שירים.

 

המכשיר הראשון במשפחת זון, הזון 30,  יצא לשוק ב-2006 כנסיון של מיקרוסופט להתחרות בנגני האייפוד של אפל. הוא הציע נפח אחסון של 30 גיגה-בייט והצליח להגיע למכירות לא רעות שהביאו אותו לנתח שוק של 9 אחוז בחודשים הראשונים אחרי ההשקה, - למרות מחירו הגבוה יחסית שעמד על 250 דולר. אבל הדגמים הנוספים בסדרה סיפקו ביצועים מאכזבים. הרוב המוחלט של מכשירי זון זכו לביקורות קוטלות וכשלו במכירות, והפכו את מיקרוסופט מבחינות רבות לבדיחה בתעשייה. זון עצמו הפך להיות לדוגמה לכשלון מסחרי מהדהד.

 

הזון HD יצא בסוף 2009 ועלה 220 דולר לדגם הבסיסי. אחרי יציאתו, נתח השוק של מיקרוסופט כבר ירד ל-2% בלבד. מיקרוסופט החליטה להרוג את המותג, והזון HD היה המוצר האחרון בסדרה. ב-2011 הפסיקה מיקרוסופט את ייצור הנגנים ושנה לאחר מכן הודיעה על כוונתה להפסיק את התמיכה בהם. עכשיו כאמור היא מחסלת אותם סופית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x