$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

הייסקו הסינית תשקיע 10 מיליון דולר בחברת אנדוספן מהרצליה

חברת המכשור הרפואי הישראלית אנדוספן מפתחת שתלים חדשניים לטיפול באבי העורקים. העסקה מתבצעת לפי שווי חברה של 100 מיליון דולר. התאגיד הרפואי, השני בגודלו בסין בתחום, יקבל בלעדיות על שיווק מוצרי החברה במדינה

מאיר אורבך 07:4821.10.15

התאגיד הרפואי הסיני הייסקו משקיע 10 מיליון דולר במסגרת סיבוב גיוסים של אנדוספן, חברה ישראלית המפתחת מכשור רפואי — כך נודע ל"כלכליסט". ההשקעה היא לפי שווי של 100 מיליון דולר אחרי הכסף. בסיבוב השתתפו בעלות המניות העיקריות של החברה — קרן אקסלמד של מורי ארקין (המייסד והמשקיע העיקרי שלה) וד"ר אורי גייגר, וקרן סקויה קפיטל ישראל המיוצגת בדירקטוריון החברה ע"י יואב שקד (בעלת מניות נוספת היא קרן ויטהלייף). כמו כן יקבל הייסקו זכויות בלעדיות להפצת המוצרים של אנדוספן בסין. לפי ההערכות, אנדוספן צפויה להשלים עוד גיוס של מיליוני דולרים בנוסף לגיוס הנוכחי. עד היום גייסה החברה כ־25 מיליון דולר, בעיקר מאקסלמד וסקויה.

 

אנדוספן, שנוסדה ב־2009, מפתחת שתלים לטיפול בבעיות של אבי העורקים. כיום מפתחת החברה שני סוגי שתלים הנמצאים בשלבים שונים של אישורים רגולטוריים.

השתל הראשון (הקרוי Nexus) מיועד לאנשים בסכנת התפרצות אבי העורקים העליון וקשת אבי העורקים, ונמצא בשלב ניסויי היתכנות באירופה ובהכנות לניסויים בארה"ב, לקראת אישור רגולטורי של המוצר.

 

השתל השני (Horizon), המיועד לטיפול במפרצות אבי העורקים הבטני, מצוי בשלב ההכנות לבקשת אישור לשיווקו באירופה.

 

מייסד אקסלמד מורי ארקין מייסד אקסלמד מורי ארקין

 

השתלים מושתלים בפרוצדורת צנתור הדומה מאוד לצנתור ללב, אך קוטר הצנרת דרכה מוחדרות המערכות רחב יותר (4–7 מ"מ) לעומת קוטר סטנט לעורקים הכליליים (1–2 מ"מ). השימוש בשתלים מפשט את הטיפול בחולים ומאפשר חלופה טיפולית פחות פולשנית מהניתוחים המקובלים כיום.

 

החברה יושבת בהרצליה ומעסיקה כ־40 עובדים. מייסדי החברה הם רפי בן ארי ואלון שלו המשמש מנכ"ל. הדירקטוריון כולל את גייגר, ארקין, שקד, פרופ' אבי לודמירסקי מוויטהלייף, ובעקבות סיבוב ההשקעה הנוכחי צפוי להצטרף נציג של הייסקו.

 

הייסקו (Xizang Haisco Pharmaceutical Group Co., Ltd) הוא התאגיד הרפואי השני בגודלו בסין, אחרי פוסון. התאגיד מוכר בשוק הסיני בלבד, עם מחזור מכירות של כ־800 מיליון דולר ושווי שוק של 4 מיליארד דולר נכון להיום.

 

ביוני החל התאגיד להשקיע בחברות מכשור רפואי בישראל. ההשקעה הראשונה, בחברת MST, עמדה על 13 מיליון דולר. בספטמבר השקיע התאגיד 18 מיליון דולר בחברת סנסיבל, ועתה הוא משקיע באנדוספן ובוחן השקעה של מיליוני דולרים בחברת נוספת.

 

על פי הערכות, השוק העולמי של מוצרי הסטנט־גרפט (stent graft) לטיפול בבעיות אבי העורקים צפוי לגדול ולהגיע להיקף של כ־1.9 מיליארד דולר ב־2020. המתחרות העיקריות בשוק הן מדטרוניק (Medtronic), גור (W.L.Gore), קוק (Cook Medical) ואנדולוג'יקס (Endologix).

 

מנכ"ל החברה אלון שלו מסר: "הגיוס הנוכחי מיועד להתניע את היערכותנו לכניסה לשלב המסחרי באירופה עם מוצר ה־Horizon, ולקדם את המשך הפיתוח הקליני של מוצר ה־Nexus באירופה, בסין ובצפון אמריקה. כניסת הייסקו כשותפה היא הזדמנות להנגשת מוצרי החברה גם לשוק הסיני".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x