$
ועידת המובייל 2016

PetPace היא הזוכה בתחרות הסטארט-אפ המבטיח לשנת 2015

הסטארט-אפ PetPace מציע קולר למעקב אחר בריאותם של כלבים וחתולים. למקום השני הגיע המיזם SafeDK - מערכת שליטה ובקרה למפתחי אפליקציות, ולמקום השלישי הסטארט-אפ E2C שעוסק בהנגשת טכנולוגיות לאוכלוסייה מבוגרת

זוהר שחר לוי 15:3912.10.15

PetPace היא המיזם הזוכה בתחרות הסטארט-אפ המבטיח לשנת 2015, כך הוכרז היום (ב') בוועידת המובייל של "כלכליסט". הסטארט-אפ מציע קולר למעקב אחר בריאותם של כלבים וחתולים ונוסד על ידי אבנר שנאור, אבי מנקס וד"ר אסף דגן. למקום השני הגיע המיזם SafeDK ולמקום השלישי E2C. הזוכה במקום הראשון יקבל מושב בתערוכת המובייל בברצלונה.

 


 

ששרות חברות הגישו מועמדות לתחרות ו-10 עלו לגמר. על המיזם הזוכה החליט צוות השופטים: זוהר לבקוביץ', מייסד אמובי, גיא הורוביץ, שותף קרן דויטשה טלקום, יוסי ויניצקי, הממונה על ההייטק בבנק הפועלים, מיקי אדמון, מנהל מחלקת הייטק במכון הייצוא הישראלי, שרית כהן, מנהלת תחום פיתוח עסקי בפירמת KPMG סומך חייקין ועו"ד עומר בן צבי, שותף, מחלקת הייטק וקרנות הון סיכון במשרד שבלת ושות'.

  

כשהכלב או החתול סובל מבעיה רפואית, בעלים מסורים רבים מגיעים לווטרינר רק כשהבעיה בשלב מתקדם וגלויה לעין. במקרי חירום, או כשהווטרינר מרוחק גיאוגרפית, זה עלול להיות מאוחר מדי. קולר הניטור שפיתחה PetPace נועד לאפשר מעקב צמוד אחר מצבו של בעל החיים, שיכול לאפשר רפואה מונעת וטיפול מוקדם ויעיל יותר בבעיות רבות.

 

מימין: אסף דגן ואבי מנקס מ-PetPace, הזוכים במקום ראשון בתחרות סטארט-אפים 2015 מימין: אסף דגן ואבי מנקס מ-PetPace, הזוכים במקום ראשון בתחרות סטארט-אפים 2015 צילום: ענר גרין

 

הקולר מנטר את חום הגוף, הדופק, קצב הנשימות, הפעילות הפיזית, שריפת הקלוריות ופרמטרים נוספים, מאפשר לבעלים או לווטרינר לקבל תמונה מפורטת של מצב חיית המחמד, ושולח התרעות במקרים של חריגות חשודות. הוא שוקל 43 גרם בלבד (כך שאינו מכביד על הכלב או החתול), עמיד במים, אבק וחבלות ויכול לפעול כשישה שבועות ללא צורך בטעינה. המחיר לצרכן הפרטי עומד על 150 דולר לקולר, בתוספת דמי מנוי של 15 דולר לחודש.

 

מאז הקמתה ב־2012 חתמה החברה על הסכמים עם כ־50 בתי חולים וטרינריים בארה"ב וכן עם יצרנית תרופות גדולות, ובחנה את הקולרים על אלפי כלבים. מטרתה היא להגיע למכירות של מיליון קולרים בשנים הקרובות. PetPace, מעסיק 20 עובדים וגייס הון של כ-6 מיליון דולר.

 

למקום השני בתחרות הגיע המיזם SafeDK, מערכת שליטה ובקרה למפתחי אפליקציות, נוסדה על ידי אורלי שואבי ורוני שטרנברג.המערכת עוקבת אחר ערכות הפיתוח בזמן אמת, מתריעה מפני התנהגויות חשודות או לא רצויות ומאפשרת למפתח להשבית ולהפעיל מרחוק את פעילות הערכות בתוך האפליקציות המותקנות אצל המשתמשים. נוסף על כך החברה מציעה זירת מסחר לערכות פיתוח, עם המלצות ודיונים על כל אחת מהן. המודל העסקי מבוסס על דמי מנוי שמשלמים המפתחים (מ־49 דולר בחודש).

 

 

אורלי שואבי מ-SafeDK אורלי שואבי מ-SafeDK צילום: ענר גרין

 

למקום השלישי הגיע הסטארט-אפ E2C (ראשי תיבות של Easy To Connect), שעוסקת בהנגשת טכנולוגיות לאוכלוסייה מבוגרת. מדובר בפיתוח גרסה מותאמת של מערכת ההפעלה אנדרואיד. היא כוללת מסכים שמרכזים את היישומים החשובים, ריכוז פעילויות כמו ניהול תמונות או הודעות טקסט במקום אחד, כפתורים גדולים במיוחד שמופעלים בלחיצות ארוכות (למניעת פעולות שגויות), אפשרות להשתלט מרחוק על הטלפון לקבלת עזרה מבני משפחה וכפתור חיוג למוקד חירום.

  

מימין: אמיר אלון מ-E2C, מקבל את הפרס מידי זוהר לבקוביץ', חבר צוות השופטים מימין: אמיר אלון מ-E2C, מקבל את הפרס מידי זוהר לבקוביץ', חבר צוות השופטים צילום: ענר גרין

 

החברה נוסדה על ידי אמיר אלון, נמרוד קימחי ואייל הקנר. היא מוכרת למשתמש פתרון כולל - מכשיר שעליו מותקנת מערכת ההפעלה המיוחדת, ומאפשרת גם לעשות מנוי בתשלום נוסף לתמיכה טכנית ולשירות עזרה ראשונה דוגמת "נטלי". בישראל החברה מוכרת היום ארבעה מכשירים מותאמים מתוצרת LG, בעקבות שיתוף פעולה שאליו הגיעה עם LG ישראל. המחירים עומדים על 1,700-1,000 שקל, בהתאם לדגם, ועד כה נמכרו כ־10,000 יחידות. נוסף על כך חתמה החברה על הסכמים עם שתי מפיצות מכשירים בארה"ב. בין הגופים שהשקיעו בחברה ניתן למנות את חממת אקספלור, גיא אדרי, TMT השקעות וקרן Curious Minds.

 

יתר הסטארט-אפים שהגיעו לגמר

 

לגמר הגיעו מספר סטארט-אפים נוספים כמו Somatix, שמאפשר ניטור התנהגות בעזרת שעונים וצמידים חכמים ונוסד על ידי ערן אופיר ואורי שצברגר. הסטראט-אפ שגייס כ-750 אלף דולר מבקש לסייע בשינוי הרגלים רעים. גם המיזם Shopic , פלטפורמת תשלום בחנויות דרך הסמארטפון הגיע לגמר. המיזם שנוסד על ידי דן בנדלר, ערן קרביץ ורז גולן מציע פתרון לעמידה בתור בקופה. שופיק מאפשר לקונים בחנויות לשלם על המוצרים בעצמם דרך הסמארטפון. הם צריכים רק לצלם את תווית הברקוד שעל המוצר, והוא מיד מתווסף לסל קניות וירטואלי. בסיום הביקור בחנות המשתמש משלם באמצעות כרטיס אשראי, מסיר בעמדה לשימוש עצמי את תגי ההגנה מגניבה של המוצרים (אם יש כאלה), ויוצא מהחנות ללא המתנה בתור.

 

סטארט-אפ נוסף הוא Cellomat המציע מתקן שירות עצמי לתחזוקת סמארטפונים ונוסד על ידי איציק חיון, מאיר רבינוביץ' וחנן סמט. המיזם שגייס 4.5 מיליון דולר מציע עמדת שירות עצמי אוטומטית שפיתחה Cellomat לתיקון ותחזוק המכשיר. היא מאפשרת להפקיד את המכשיר לקבלת שירות ולחת מיד מכשיר חלופי, והמכשיר המתוקן יימסר דרך אחת מעמדות השירות.

 

עוד הגיעה לגמר CyderSoft, פלטפורמה להפצת סרטונים, נוסדה על סמיון רוטשטיין וגייסה 2.3 מיליון דולר. המוצר החדש של סיידרסופט, פלטפורמת Alpha Share, נועד לאפשר לכל יוצר וידיאו לשלשל לכיסו חלק מההכנסה. החברה עומדת מאחורי פלטפורמת פרסומות הווידיאו VideMob, המספקת תשתית להצגת פרסומות ל־40 מיליון איש ביום, וכעת מבקשת להתרחב.

 

לגמר הגיעה גם חברת IllumaSense - המתמקדת בחיישנים לגופי תאורה והוקמה על ידי חנן מרקוביץ' ורן כהן. המיזם מבקש לשלב חיישנים בגופי תאורה, שנהנים מאספקת חשמל שוטפת, פרוסים ממילא בכל מקום ויכולים לצפות על שטח נרחב.IllumaSense יכולה למקם בתוך גוף התאורה מצלמות, מיקרופונים וחיישן לניטור זיהום אוויר, וכך הפנס יכול לשמש כמצלמת אבטחה או כאמצעי לניטור מקומות חניה וזיהוי מפגעים. בנוסף, מציעה החברה פתרון לחיסכון בחשמל בגוף התאורה עצמו. היא נערכת כעת להדגמה ראשונה בישראל.

 

Lip, סטראט-אפ נוסף שהגיע לגמר ומציע זירת מסחר לסרטונים חדשותיים. הוא נוסד על ידי ליאור להב, אמיר כצנלסון, אבי לוי ואורית גליקמן. המערכת בוחנת את האותנאיות והערך החדשותי שיש לסרטונים שצולמו ומאפשרת העברתו לגופי חדשות מבלי שייחשף לקהל הרחב, למקסום הרווחים.

 

סטראט-אפ נוסף הוא speakEZ, מציג פלטפורמה לתרגום סימולטני שנוסדה על ידי אייל כהן וחגי סלע. השירות מציע פתרון המבוסס על פלטפורמת ענן, אשר מורכב ממערך גדול של מתרגמים סימולטניים מקצועיים לשפות רבות, הזמינים 24 שעות ביממה. האפליקציה של החברה מאתרת את המתרגם המתאים ומאפשרת לבצע את השיחה בטלפון או פנים אל פנים. עלות השירות תעמוד על 3-1 דולר לדקה, והמוצר נמצא כעת בבדיקות בקרב כמה לקוחות העוסקים בסחר בינלאומי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x