$
הייטק והון סיכון

מורים, מתווכי דירות וחתולים: לסטודנטים יש מה לחדש לכם

בתקופה שבה יותר ויותר אנשים חולמים להיות סטארט-אפיסטים, יש מי שמתחילים את דרכם כבר כסטודנטים. כלכליסט והמסלול האקדמי של המכללה למינהל בחנו עשרה מיזמים של תלמידים ובוגרים, מארגז חול חכם ועד מערכת לדירוג שוכרי דירות, ובחרו שלושה שיכולים לשנות את העולם

הראל עילם 13:2916.09.15

ארגז חול חכם לחתולים, תחליף זול ומהיר למורה פרטי ומיזם שעוזר למתווכי דירות ולשוכרים; אלה הפיתוחים של העולים לגמר של תחרות הסטארט-אפים, אשר נערכה במרכז היזמות של המכללה למינהל בראשון לציון בשיתוף "כלכליסט". התחרות מציגה את המיזמים המבטיחים ביותר שנוצרו בידי סטודנטים במכללה למינהל ובוגריה בתחומי עיצוב יזמי וניהולי, מדעי המחשב ומינהל עסקים, שהחלו לעבוד עליהם עוד בעת שלמדו בה.

 

השלב הראשון בה כלל עשרה מיזמים, מפרויקטי גמר ועד פיתוחים של חברות סטארט-אפ שכבר גייסו הון סיכון. השופטים, ובהם יוסי מולדבסקי (מבעלי קרן ההון סיכון פלאס ונצ'רס), בכירים במכללה למינהל, ובהם נשיא המכללה פרופ' אשר טישלר, יו"ר דירקטוריון המכללה רון גוטלר, וכן כתבי "כלכליסט" אסף גלעד ומאיר אורבך, התמודדו עם אתגר לא פשוט: לבחור את המיזמים המוצלחים ביותר, שמציגים את הפוטנציאל העסקי ארוך הטווח הרב ביותר.

 


 

לפני הפתיחה הרשמית של שנת הלימודים ותקופת החגים הוצגו עשרת המיזמים במכללה ומתוכם נבחרו שלושה שעלו לשלב הבא: Keepi, EasyRent ו־AfterClass. הגמר עצמו ייערך במהלך כנס המובייל השנתי של "כלכליסט" ב־12 באוקטובר, והחברה הזוכה תזכה בכרטיס טיסה וכניסה ל־MWC — תערוכת המובייל השנתית בברצלונה.

 

Keepi

ארגז חול חכם לחתול שעוקב אחר מצב בריאותו

 

מבין עשרת המיזמים שהוצגו Keepi הוא היחיד שאינו פיתוח תוכנה, אלא המצאה פיזית ומסקרנת. מאחוריו עומד עודד ירקוני, עובד צ'ק פוינט ובוגר יחידה 8200 ולימודי תואר שני בעיצוב יזמי וניהולי, שגילה יום אחד שחתול המשפחה סובל ממחלות כרוניות.

 

מימין: גלעד סרוסי מאיזירנט, אריק ליבר ורותם גיטלין מאפטרקלאס, עודד ירקוני מקיפי מימין: גלעד סרוסי מאיזירנט, אריק ליבר ורותם גיטלין מאפטרקלאס, עודד ירקוני מקיפי צילום: עמית שעל, הילה ספרק

 

בעקבות זאת פיתח ירקוני את Keepi, ארגז חול חכם שמנטר נתונים שונים לגבי בריאות החתול, כמו משקל, זמן שהות בארגז ותדירות הביקורים. בדרך זו Keepi מסוגל לזהות בעיות אפשריות ולהתריע לפני שהן מהוות סכנה, כמו השמנת יתר, סוכרת או דלקת בדרכי השתן, ולשלוח דו"חות בריאות לאפליקציה ייעודית. הארגז אמנם דורש חול דוחה נוזלים מיוחד, המאפשר לשתן להתנקז לחיישן שבודק אותו. עם זאת, ירקוני מבטיח כי תחזוקתו של Keepi תהיה נוחה וכי מחירו יהיה שווה לכל נפש.

 

Keepi, הסטארט-אפ שיעניין גם את החתול שלך Keepi, הסטארט-אפ שיעניין גם את החתול שלך צילום: ניצן סדן

 

כעת ירקוני מכין את הארגז לשלב הפיילוט, ועובד עם וטרינרים ברחבי הארץ. הוא מתעתד להציג את הפיתוח בפני בכירים בחברת נסטלה. לצדו משתתפים במיזם הווטרינר רובי תל־ארי, מהנדס האלקטרוניקה נועם הדס, מעצב המוצר דניאל פרלמן וחברת היפוטק לעיצוב אפליקציית מובייל.

 

EasyRent

שירות שמדרג שוכרי דירות עבור מתווכים

 

EasyRent יצרה אלגוריתם מתוחכם שמחשב את הכדאיות והפוטנציאל של השוכרים האפשריים ומציגה למתווכים דירוג משוקלל, בדומה לדירוג האשראי בארה"ב. כך יכולים המתווכים להזמין רק את המועמדים המתאימים ליום פתוח - דבר המועיל גם לשוכרים, שיוזמנו רק לדירות שיש להם סיכוי לשכור. מאחורי החברה עומדים גלעד סרוסי ושי גבריאלי, בוגרי החממה היזמית של המכללה למינהל הפועלת בביה"ס למינהל עסקים. וסמנכ"ל הטכנולוגיות אופיר קפצן, סטודנט למדעי המחשב. סרוסי וגבריאלי שותפים גם בחברת השיווק באינטרנט UpSideDown.

 

 

AfterClass

מערכת עזר לסטודנטים שמחליפה שיעורים פרטיים

 

ארבעת הסטודנטים למדעי המחשב העומדים מאחורי AfterClass, ששירתו יחד בחיל האוויר, מודים בחיוך שהרעיון למיזם נבע מצורך שנתקלו בו במהלך הלימודים. הארבעה פיתחו אפליקציה המחברת בין סטודנטים למורים פרטיים מקצועיים. אריק ליבר, אחד המפתחים, הסביר כי המטרה היא להציע חלופה זולה ומהירה לשיעורים פרטיים, שיכולים לעלות אלפי שקלים במהלך התואר.

 

המשתמשים יכולים לשאול שאלה ולצרף חומרי עזר כצילומי מסך או שרטוטים. בצד השני מתחרה קבוצת מורים מקצועיים בניסיון לענות נכון ומהר. המטרה היא לעודד את המורים לספק תשובות מהירות, כשהם מקבלים תשלום על כל שאלה שפתרו בהצלחה. הסטודנטים, מצדם, ישלמו במתכונת של מינוי חודשי.

 

שיחות עם נהגים, חיבור בין בשלנים לסועדים

 

רוב החברות שלא העפילו לגמר יציגו גם הן בכנס המובייל של "כלכליסט", וחלקן מציגות רעיונות מעניינים ובעלי פוטנציאל. אחת מהן היא Qwack, שמנסה למנוע מנהגים להירדם בכביש. המערכת מאפשרת למשתמשים לדבר עם נהגים אחרים באופן אקראי, וכך להישאר ערים.

 

Meet n Eat רוצה להביא את כלכלת השיתוף לעולם האוכל, ולחבר בין שפים ביתיים ולקוחות רעבים. האפליקציה מאפשרת לכל בשלן שהכין יותר מדי אוכל, או שאולי רוצה להכין עוד סיר מהתבשיל האהוב עליו, להציע בתשלום את המנות לכל אדם באזור. המשתמשים יכולים ליצור תפריט של המנות, להזמין טייק אוויי או אפילו לבקש לשבת במקום. הבשלן יכול אף ליצור אירוע או לאפשר הזמנת קייטרינג.

 

דן לטר ממיט אנד איט דן לטר ממיט אנד איט צילום: עמית שעל

 

פיתוחים נוספים שהוצגו בתחרות כללו את Spray, אפליקציה שמאפשרת למשתמשיה לשתף קבצים עם כל האנשים שבסביבת האזור שלך; MeDaily, אפליקציה שמזכירה לחולים לקחת את התרופות בזמן ומשתפת קרובי משפחה כאשר הדבר אינו מתרחש; JODOS, מנוע השוואת מחירים בחנויות מקוונות; PayBox, מערכת חלוקת תשלומים קבוצתיים שכבר מגלגלת עסקאות במיליוני דולרים; ו־Familyst, אפליקציה לניהול רשימות קניות לסופרמרקט שלומדת את הרגלי הצרכן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x