$
המדריך

מדריך כלכליסט

כך תגרמו לפייסבוק, אפל וגוגל להפסיק לעקוב אחריכם

ביטול איסוף המיקומים שלכם בגוגל Maps, חסימת אפליקציות בפייסבוק שקוראות את הסטטוסים שלכם, מניעת דליפת רשימת הצפייה שלכם ביוטיוב ונטרול המערכות שמנסות ללמוד אתכם כדי להציג לכם פרסומות. השנה נפתחת בסימן פרטיות

עומר כביר 22:3815.09.15
1. להפסיק את המעקב של גוגל

 

משתמשים בגוגל maps? יכול מאוד להיות שהחברה שומרת ומנטרת כל תנועה ותזוזה שלכם. זה לא חייב להיות המצב: היכנסו ללינק הזה. בתחתית המסך, בתיבה האמצעית, לחצו על "השהה היסטוריית מיקומים" ואשרו במסך שנפתח בלחיצה על “השהה”. זהו, גוגל כבר לא תעקוב אחרי המיקום שלכם. באותו מסך תוכלו למחוק גם את היסטוריית המיקומים שלכם.

 

google maps google maps

 

2. מה עושות האפליקציות בלילות?

 

אם אתם משתמשים הרבה זמן בפייסבוק, בטח אישרתם לכל מיני אפליקציות ואתרים גישה לפרטי החשבון שלכם. האם אתם זוכרים מה הן עושות בדיוק?בלינק הזה תוכלו לראות את כל האפליקציות שמחוברות לחשבון שלכם. לחיצה על האפליקציה תציג את המידע שאליו מקבל האפליקציה גישה, ותאפשר לכם לשלוט בהן. רוצים לחסום אפליקציה לחלוטין? הציבו את הסמן על האפליקציה, לחצו על ה-X שהופיע ואשרו.

 

פייסבוק, הפסיקי לעקוב אחרי! פייסבוק, הפסיקי לעקוב אחרי! צילום: איי אף פי

 

3. במה צפית היום?

 

גוגל גם שומרת כל סרטון שראיתם ביוטיוב. כך תעצרו אותה: היכנסו ללינק הבא. בעמוד שעלה, בחרו באייקון 3 הנקודות בפינה השמאלית עליונה ואז ב"הגדרות". כבו את המתג ואשרו. כעת, לחצו על החץ מימין כדי לחזור למסך הקודם. לחצו שוב על אייקון שלוש הנקודות ואז על "אפשרויות מחיקה". בחרו באפשרות "מתקדם" ולחצו על מחק ואשרו כדי לנקות את ההיסטוריה לחלוטין. חזרו על הפעולות האלו בלינק הבא כדי למחוק את היסטוריית החיפושים ביוטיוב.

 

"אני? אני צופה בקליפים של ג'סטין ביבר בשביל המאמרים" "אני? אני צופה בקליפים של ג'סטין ביבר בשביל המאמרים"

 

4. מה קורה באייפון?

 

iOS של אפל מציעה כלים נרחבים כדי לנטר ולהגביל את פעילות האפליקציות השונות. פתחו את יישום ההגדרות, גללו מעט למטה ובחרו באפשרות "פרטיות". יוצגו כעת התכונות השונות שבהן ניתן לשלוט, כמו מיקום, אנשי קשר או מצלמה. בכל תכונה תוכלו לראות את האפליקציות שזוכות לגישה אליה, ולחסום אותן בקלות באמצעות שינוי המתג.

 

5. ומה באנדרואיד?

 

מערכת ההפעלה של גוגל כוללת הרבה מאוד סעיפי תפריט במסך ההגדרות ופחות נגישה בתחום הזה מ-iOS. בגלל שלכל יצרנית טלפונים יש לרוב גם גרסת אנדרואיד משלה, לפעמים מפוצלים סעיפי הפרטיות בין כמה תתי-תפריטים. לאנדרואיד 4.4, למשל, אין תפריט פרטיות, אך יש תפריט שירותי מיקום - בו תוכלו לנטרל את החיבור של אפליקציות מסוימות אל המיקום המדויק שלכם. באנדרואיד 5 לגרסאותיה המצב טוב יותר: כדי לשפר את פרטיותכם היכנסו לתפריט "פרטיות ובטיחות" וביחרו בתפריט המצב הפרטי. קיבעו אילו אפליקציות יוכלו לדעת היכן אתם ואילו לא. עוד אפשרות, קצת פחות נוחה, היא להיכנס אל מנהל היישומים, למחוק נתוני מטמון של אפליקציות או להשבית אותן.

 

6. של מי את, אינסטגרם?

 

הרשת החברתית שבבעלות פייסבוק לא מאפשרת לבצע שינויים בהגדרות הפרטיות - רק לקבוע מי יוכל לצפות בתמונות שלכם או בתגובות שלכם. עקום מצד פייסבוק: כשמנסים להתחבר אל האפליקציה דרך מנהל היישומים של הרשת החברתית, היא אומרת שצריך "לפנות אל מפעיל היישום" והיא קצת שכחה שזו היא. מה עושים? פשוט מצרים את צעדיה: חוסמים את הגישה שלה לשירותי מיקום מתוך מנהל היישומים.

 

7. לא מתאים לי

 

טוויטר, כן טוויטר, עוקבת אחרי נתוני הגלישה שלכם כדי להתאים לכם ציוצים ופרסומות. לא מתאים לכם? היכנסו ללינק הזה, בטלו את הסימונים שמופיעים ליד "התאמה אישית" ו"תוכן מקודם", ואשרו.

 

מרגלת כמו כולן. טוויטר מרגלת כמו כולן. טוויטר

 

8. הודעה גורפת

 

באפשרותכם לשנות את הגדרות הדפדפן כך שיודיע לכל האתרים שבהם אתם גולשים שאתם לא מעוניינים שיעקבו אחריכם. לא מעט אתרים גם מכבדים בקשה זו. בכרום, פיתחו את תפריט ההגדרות, גללו עד לסעיף הפרטיות וסמנו את תיבת הבחירה האחרונה. בפיירפוקס, היכנסו לתפריט ההגדרות, בחרו בסעיף הפרטיות וסמנו את תיבת הבחירה הראשונה שמופיעה.

 

9. לא אישי

 

רוצים שגוגל תפסיק להציג לכם פרסומות על סמך תחומי העניין שלכם? היכנסו לקישור הזה וכבו את האופציה "מודעות המבוססות על תחומי העניין שלך" שמופיעה בראש העמוד. כעת, גללו קצת למטה, הקליקו על "שלוט על מודעות כשאינך מחובר לחשבון" וכבו את שתי האופציות החדשות שהופיעו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x