$
אפליקציות

בדיקת כלכליסט

Office בעברית ובערבית לאייפון: לערוך מסמכים ישר מהכיס

מיקרוסופט עשתה עבודה מצוינת: גרסת iOS של חבילת התוכנות המשרדיות שלה נוחה לעבודה, אינטואיטיבית ועתירת יכולות. אמנם אפליקציות וורד, פאוור פוינט ואקסל לא יחליפו את גרסאות המחשב, אך הן כנראה הטובות מסוגן בעולם המובייל

עומר כביר 16:3301.08.15
אולי אני כבר מזדקן (ואולי זה רק אני), אבל מעולם לא הבנתי את הצורך בתוכנות משרדיות כאופיס בסמארטפון ליותר מצפייה או ביצוע שינויים קלים. כן, הם מאוד ניידים וזמינים, אבל המסך הקטן והיעדר המקלדת הפיזית הופכים את חוויית העבודה באפליקציות המובייל להרבה פחות מאידאלית.
משזה נאמר, האפליקציות השונות (אלו של גוגל ושל מיקרוסופט מובילות את החבורה) עברו לאורך השנים שורה של מקצי שכלול והתקדמות והתגבשו לכדי מוצר קוהרנטי וממוקד שיודע לשלב בצורה טובה בין תכונות הכרחיות, תפריטי ניהול פשוטים ויכולות סנכרון מתקדמות. אבל למשתמשים המקומיים, דבר אחד היה חסר: תמיכה מוצלחת בכתיבה מימין לשמאל.

 

בשבוע שעבר ענתה מיקרוסופט על צורך זה עם גרסאות חדשות לאפליקציות ה-iOS של וורד, אקסל ופאוור פוינט, שכוללות מעתה תמיכה מלאה בכתיבה מימין לשמאל בעברית וערבית. כדי ליהנות ממלוא היכולות של האפליקציות יש אמנם לשלם תמורת מנוי אופיס 365, אבל מרבית יכולות היצירה והעריכה הבסיסיות זמינות ללא תשלום ומצריכות רק חשבון מיקרוסופט. ובתום הבדיקה שערכנו ניתן לומר שהחברה עשתה כאן עבודה מצוינת.

 

אופיס לאייפון בעברית אופיס לאייפון בעברית

 

הממשק והיכולות של האפליקציות עצמן טובים, עשירים וקלים להפעלה ומספקים איזון טוב בין שימושיות לפשטות. הממשק בכל שלוש האפליקציות מבוסס על קו עיצובי משותף, ברוח התוכנות השולחניות, ועקרונות פעולה זהים. עקומת הלמידה לא תלולה כלל, ונדרשת רק באפליקציה הראשונה.

 

אחרי התחברות עם חשבון מיקרוסופט ניתן לבחור אם להתחיל מסמך חדש או לפתוח מסמך קיים (מוואנדרייב או דרופבוקס). עמוד עריכת המסמך זהה בכל שלוש האפליקציות ומורכב מתפריט עליון ובו שורה של פקודות בסיסיות: חזרה למסך קודם, ביטול פעולה אחרונה, פתיחת תפריט העיצוב, מעבר בין תצוגת מובייל/דסקטופ, חיפוש ושיתוף.

 

באייפון, מרבית היכולות מסתתרות תחת כפתור תפריט העיצוב, שם ניתן להגדיר סוג וגודל גופן, לבחור בהדגשה או כתב תחתי, לשנות צבעים, להוסיף תמונות וטבלאות, לשנות את פריסת הדף, להוסיף אפקטים, להפעיל את בודק האיות ועוד יכולות שונות, בהתאם לאפליקציה שבה נעשה שימוש. כל היכולות זמינות בתת-תפריטים שמחולקים לפי נושאים שבתורם זהים לחלוקה המקובלת מגרסאות המחשב. באייפד הממשק פשוט יותר וכולל סרגל עליון שדומה מאוד לממשק ריבון של התוכנות השולחניות, אך מצומצמם יותר ביכולותיו. מיקרוסופט יצרה למעשה ממשק שזהה בפשטותו ובקלות תפעולו לממשק של האפליקציות המקבילות של גוגל, אבל כולל יכולות עשירות הרבה יותר ומאפשר ליצור מסמכים מורכבים ועשירים.

 

אקסל באייפון אקסל באייפון

 

אבל לא זו הסיבה שלשמה התכנסנו. רצינו בעצם לבדוק איך מתמודדות אפליקציות המובייל של אופיס עם כתיבה מימין לשמאל. והתשובה היא: בצורה מושלמת. היישור לימין אכן מיישר לימין, וניתן לשלב במסמכים שיוצרים מספרים או ביטויים באנגלית מבלי שהמשפטים יתבלבלו. הסדר המופתי נשמר גם במעבר למחשב האישי, ואפילו עם פתיחת המסמך המדובר בתוכנה שאינה מבית היוצר של מיקרוסופט. וזאת, בשעה שהאפליקציות המקבילות של גוגל מתקשות ליישר טקסטים בעברית לימין, ואם תנסו לשלב גם מילים באנגלית בטקסט אז באמת הלך עלייכם.

 

לא הכול מושלם; יכולות השיתוף והשמירה לענן אטיות לטעמי, ובאופן אישי הייתי שמח לראות אפשרות להתחבר ליותר שירותים, למשל גוגל דרייב או בוקס ואפילו אייקלאוד דרייב (שני הראשונים, אגב, זמינים באפליקציית אאוטלוק המוצלחת של מיקרוסופט, אז לא מדובר בפנטזיה). גם אחרי העבודה עם האפליקציות (הכתבה הזו נכתבה באפליקציית הוורד) לא התשכנעתי שמדובר בתחליף מלא לתוכנות השולחניות. אבל מצד שני, אף אחד לא אמר שהן אמורות להיות.

 

פאוור פוינט לאייפד פאוור פוינט לאייפד

 

חבילת התוכנה הטובה מסוגה למובייל

 

בשורה התחתונה, מיקרוסופט יצרה חבילת אפליקציות משרדיות מצוינת, כנראה הטובה ביותר למובייל, שהתמיכה המלאה שלה בעברית היא רק הדובדבן בקערת קצפת עמוקה ומתוקה. מי שרוצה לכתוב מסמכים קצרים על האייפון, או טקסטים קצת יותר מורכבים באייפד (למשל, סיכום שיעורים בכיתה או כתיבת עבודות לא ארוכות מדי) יגלה שהן מספקות חוויית עבודה מהנה וטובה, בוודאי הרבה יותר מזו שמציעה גוגל.

 

ביחד עם אפליקציית אאוטלוק יש למיקרוסופט סט חזק של תוכנות משרדיות למובייל שנמצא משמעותית לפני המתחרים והוכחה שחרף החצים המחודדים שאוהבים המבקרים להשליך על החברה, יש עדיין דברים שהיא יודעת לעשות יותר טוב מכל אחד אחר. אם היא גם תצליח לשכנע משתמשים גם להשתמש בהם בהמוניהם, יש לה סיכוי אמיתי להחלץ מהמשבר שבו היא מצויה כיום.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x