$
הייטק והון סיכון

"מג'יק ליפ היא הזדמנות יותר גדולה מאפל"

חברת המציאות הרבודה גייסה 600 מיליון דולר בהובלת גוגל, עוד לפני שהציגה מוצר. כעת היא ממנה את טמיר ברלינר, ממייסדי פריימסנס, לעמוד בראש המרכז הישראלי שנחשף לראשונה ב"כלכליסט"

אסף גלעד 09:5123.07.15
חברת המציאות הרבודה מג'יק ליפ (Magic Leap) שגייסה קרוב ל־600 מיליון דולר בהובלת גוגל, ממנה את אחד ממייסדי פריימסנס טמיר ברלינר לעמוד בראש המרכז הישראלי שלה. ברלינר, שהיה שותף להקמת חברת החיישן התלת מימדי שמאחורי הקינקט של מיקרוסופט ולמכירתה לידי אפל בכ־350 מיליון דולר, צפוי לגייס עד סוף השנה עשרות עובדים למרכז הפיתוח שצפוי להיפתח בקרוב. החברה נרשמה ברמת גן, אך בימים אלה היא מאתרת משרדים בתל אביב.

זהו המשרד השביעי של מג'יק ליפ, חברה שהמטה שלה יושב בסמוך למיאמי שבפלורידה. היא מחזיקה במשרדים בשלושה אתרים בקליפורניה: לוס אנג'לס, סנטה קרוז ומאונטן וויו בסמוך למשרדי גוגל; וכן בסיאטל, אוסטין, לונדון וניו זילנד, שם משתפת פעולה מג'יק ליפ עם אולפן האנימציה הממוחשבת WETA, שהיה שות, להפקת סדרת סרטי "שר הטבעות".

 

טמיר ברלינר טמיר ברלינר צילום: עמית שעל

 

אמביציזיות ואקסצנטריות

 

מג'יק ליפ הוקמה ב־2011 והוגדרה עד לאחרונה כאחת החברות המסקרנות והמסתוריות בתעשייה, בין השאר הודות למנכ"ל האקסצנטרי רוני אבוביץ, תושב פלורידה ובן להורים ישראלים. החברה שמרה על ריחוק מסוים מעמק הסיליקון בעצם הקמת החברה בפלורידה וסירבה לדבר על המוצר שהיא מפתחת עד החודש שעבר. היא הצהירה שהיא מפתחת מערכת "מציאות משולבת" שתתבסס ככל הנראה על עדשה שתשלב בצורה מוחלטת ומדויקת עצמים וירטואלים באיכות גבוהה עם המציאות, וללא תופעות לוואי נירולוגיות ופיזיולוגיות.

 

מעבר לכך שהיא מכנה את עצמה כ"חלוצה בתחום שדה האור הדיגיטלי", מסרבים בחברה לספר כיצד ייראה המוצר. האם יתבסס על משקפיים? האם יידמה יותר לקסדת מציאות מדומה בסגנון אוקולוס? על פי מאגר הפטנטים, ניתן להניח כי החברה מפתחת עדשה מרובת עדשות זעירות שכל אחת מהן מייצגת פיקסל בעל עומק מיקוד שונה. התוצאה הסופית היא תמונה תלת ממדית שבה העצמים הוירטואלים משולבים במציאות.

 

הדגמת הטכנולוגיה של החברה הדגמת הטכנולוגיה של החברה

 

ברלינר ממצב את מג'יק ליפ בנפרד מתעשיית משקפי המציאות הרבודה. "אנחנו היחידים שמפתחים שדה אור דיגיטלי", הוא מספר. "זו טכנולוגיה חדשה שמגיעה מתוך מחשבה על המשתמש. זו לא חברה שלוקחת טכנולוגיה קיימת, אורזת אותה ומביאה אותה לשוק בצורה חדשה. למעשה, מציאות משולבת – רבודה או וירטואלית – קיימת כבר עשרות שנים. מציאות מדומה כשלעצמה קיימת יותר ממאה שנה, אם ניקח בחשבון סטריאוסקופים שהציגו סרטוני אנימציה לצרכי בידור. בעולם כולם עושים את אותו הדבר: שמים לך מול העיניים שני צגים עם תמונות שונות ומציבים בפניך מסך בחלל שמולך. אנחנו מציגים לך את המציאות מול העיניים ומהנקודה הזו המשתמש כבר לא צריך לשאול את עצמו מה יותר טוב בשבילו. תחום שדה האור הדיגיטלי מדמה את הדרך בה העין רואה, היא מציגה מציאות בדיוק באותה הדרך בה חפץ דיגיטלי אחר, כמו מסך של טלפון או טאבלט, מתגלה אליך. כך שאנחנו מסוגלים לחקות באופן מדויק את הדרך בה העין רואה, ולהרים את הטכנולוגיה הזו מאפס במקום לנסות ולקחת טכנולוגיה קיימת ולהתאים אותה למשתמש.

 

רוני אבוביץ', מייסד החברה רוני אבוביץ', מייסד החברה צילום: בלומברג

 

גם טכנולוגיה וגם תוכן

 

ברלינר, 34, בוגר 8200, הקים את פריימסנס לפני עשור יחד עם חבריו ליחידה לשעבר אביעד מייזלס, אלכס שפונט, דימה רייס ואופיר שרון. תמיר שימש כמומחה התוכנה וכסגן נשיא למוצרים חדשים בחברה, עד שפרש ממנה רגע לפני שנרכשה על ידי אפל לפני כשנתיים. את מג'יק ליפ הוא מכנה בתור "הזדמנות גדולה אפילו יותר מזו של אפל". לאחר מכן, הקים את הסטארט־אפ Watix, ובשנה שעברה, כאשר קיבל לראשונה פנייה לראיון מהחברה המסתורית מפלורידה, הרעיון לפתח את הדבר הבא בתחום המציאות המשולבת קסם לו במיוחד. כחלק מאחריותו על מוצרים עתידיים בפריימסנס ביקר ברלינר במעבדות אוניברסיטת דרום־קליפורניה (USC) שם ניסה את אב הטיפוס הראשון של האוקולוס, משקפי המציאות המדומה שהפכו לאחר מכן למיזם קיקסטארטר ולאחר מכן נרכשו בידי פייסבוק.

 

ברלינר הציג את המשקפיים לחבריו בפריימסנס, אך הפרויקט לא המשיך. מאוחר יותר, היה בין 100 התורמים הראשונים והגדולים למיזם אוקולוס באתר קיקסטארטר, אך מעולם לא הצליח לממש את ההטבה שניתנה לו תמורת התרומה: ארוחת ערב עם מייסדי החברה. אוקולוס נרכשה בידי פייסבוק תמורת 2 מיליארד דולר לפני שנה, וברלינר קיבל תפקיד בכיר בחברה שאולי מתחרה בה.

 

מג'יק ליפ היא לא רק חברת טכנולוגיה, אלא ספקית תוכן. בין השאר היא משתפת פעולה עם אולפני האנימציה WETA ושהתפרסמו בזכות האנימציה והאפקטים המיוחדים בטרילוגיית סרטי שר הטבעות. אחד מחברי הדירקטוריון המרכזיים שלה הוא סיר ריצ'רד טיילור, שניהל את כל היבטי האפקטים, התלבושות והפעלולים בסרטי שר הטבעות ואף זכה על כך בפרסי אוסקר. לאחרונה אף שכר אבוביץ את סופר המדע הבדיוני ניל סטיבנסון לתפקיד "עתידן ראשי" בחברה, ואת מנכ"ל רשת הוידיאו Vevo, ריו קרייף, לשורות החברה. Vevo היא רשת להפצת וידיאו ביוטיוב ובשאר אתרי תוכן, ועל בעלי המניות שלה נמנים גם גוגל ויוניברסל.

 

ברלינר מספר כי זו אחת הסיבות בגללה בחר להצטרף לחברה. אחד מתפקידיו הראשונים בפריימסנס היא לאתר חברות שיפתחו משחקים לחיישן שפותח בחברה, אחת מהם היא סיידקיק הישראלית. ברילנר עבד עם אולפני משחקים גדולים ויחד איתם הגדיר את הדרישות העתידיות מקונוסלות משחקים בעלת חישת תלת־ממד.

ברלינר פורש חזון לפיו מג'יק ליפ תהפוך לחלק בלתי נפרד מזירת ההייטק הישראלית. אופן העבודה יהיה פתוח: מג'יק ליפ תארח חברות סטארט אפ בתחום המציאות המשולבת במשרדיה, ובנוסף תעודד חברות ישראליות וכן ענקיות בינלאומיות שפעילות בישראל כמו פייסבוק, אפל, גוגל, מיקרוסופט או אמזון בכדי להפכן לשותפות.

 

פיתוח בשת"פ עם ישראל

 

המנכ"ל החדש גם פורש קו אחיד מתקופתו בפריימסנס ועד התפקיד החדש שקיבל במג'יק ליפ. כשפריימסנס הוקמה ב־ 2005, שוק החיישנים התלת מימדיים ומשחקי התנועה טרם התקיים. "בהתחלה בכלל חשבנו לעשות קונסולה, אבל הבנו שבכדי לפתח אחת כזו נצטרך לגייס חצי מיליארד דולר. גם כשפיתחנו את החיישן ופנינו ליצרניות משחקים, לא תמיד ידענו איך השוק יקבל את המוצרים האלה כיוון שהם עוד לא התקיימו והמשתמש לא ידע למה צפות. שאלנו את עצמינו שאלות טכנולוגיות, אבל ישנן שאלות שהטכנולוגיה לא יכלה לענות עליהן, והראייה של מג'יק ליפ כחברה שעובדת עם כל חלקי השוק ומתמודדת עם אתגרים חדשים – לא רק טכנולוגים – היא מרתקת. בפריימסנס ראית שהמוצרים שלנו הפכו לחלקים מהקינקט, אבל היא עברה אבולוציה. כאן במג'יק ליפ אני מעורב בפורומים הכי בכירים, מסייע להגדרת המוצר ויש לי יכולת להשפיע על המוצר המוגמר. בגלל שהחברה הזו גייסה את האנשים הכי טובים שהיא יכלה למצוא, אתה לא רואה טעויות שנעשות בדרך.

 

"זו פעם ראשונה מזה שנים שקמה כאן חברה שמפתחת את המוצר שלה מההתחלה בשיתוף עם מרכז פיתוח ישראלי, אולי למעט אינטל. המרכז הישראלי יפתח רכיבים מרכזיים לליבת המוצר העתידי", הוא אומר. כשהוא נשאל על המועד בו ניתן יהיה לראות את המוצר המוגמר הוא משיב: "נראה את המוצר מושק מוקדם מהציפיות, אבל לא מספיק ביחס לרצון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x