$
המדריך

בדיקת כלכליסט

וואווי P8: דרקון האלומיניום הסיני

סמארטפון הדגל של החברה מנפץ כל מיתוס שלילי על מכשירים סיניים: המצלמה שלו משובחת, הממשק נוח, העיצוב נאה וזמן הסוללה חוצה את קו היומיים. חבל שהמסך ברזולוציה נמוכה משל המתחרים

רפאל קאהאן 10:0723.07.15

סמארטפונים סיניים שקולים ביכולותיהם למכשירי יצרניות כאפל, סמסונג, LG ו-HTC, אך למעט הברקות נקודתיות כ-One של OnePlus, אף חברה לא הביאה לשוק סמארטפון עילית שגם נראה ונותן הרגשה של פרימיום.

זאת, עד ל-P8 של וואווי (חואווי). אם נשארו דעות קדומות על מכשירים סיניים, הטלפון הזה מנפץ את כולן. הוא אינו חף ממגרעות ונופל מהמתחרים בכמה תחומים מהם קשה להתעלם, אך עדיין מדובר בטלפון מהשורה הראשונה.  

 


 

עיצוב ומבנה: אלגנטי עם ניחוח איטלקי

 

ה-P8 בנוי משלדת אלומיניום עם גימור בחספוס עדין. הדבר הראשון שמושך את העין הוא המסך שנמתח עד לשולי המכשיר: יש לו מסגרת מסך זעירה, מה שמקל על שימוש ביד אחת למרות מסך בגודל 5.2 אינץ'. צידי המכשיר מעוגלים כך שהאחיזה נוחה. הוא שוקל 144 גרם, מה שנותן תחושה איכותית - ולא של טלפון צעצוע.

 

נעים להכיר: חואווי P8 נעים להכיר: חואווי P8

 

שקע האוזניות נמצא בחלק העליון, שקע הטעינה בחלק התחתון וכפתורי השליטה מצד ימין. שם גם ממוקמות מגירות כרטיס הסים וכרטיס הזיכרון, או כרטיס הסים השני בגרסה בעלת זוג הסימים של המכשיר. עוביו של ה-P8 מסתכם ב-6.4 מ"מ והוא מחליק בקלות לכל כיס.

 

גוף דקיק ונוח לאחיזה גוף דקיק ונוח לאחיזה

 

עניין שעלול להוות מטרד הוא שכפתורי בקרת עוצמת השמע והכיבוי נוטים לרקוד מעט בתוך המגרעת שלהם. בנוסף הם די קלים ללחיצה, כך שאם אתם מאלה שזורקים את המכשיר לתוך תיק, או דוחסים אותו בכיס הסקיני ג'ינס, הוא עלול להיפתח מאליו.

 

גוף אלומיניום בשיוף עדין גוף אלומיניום בשיוף עדין

 

ממשק ומערכת הפעלה: EMUI התבגר 

 

מסך ה-P8 מציג רזולוציה של 1,920 על 1,080 פיקסל – רזולוציית FHD ולא QHD כמקובל במכשירי העילית האחרונים. התצוגה היא בטכנולוגיית IPS-NEO LCD, שמאפשרת איכות צבע נהדרת בפאבלט ה-Mate 7 של החברה - אבל פחות מרשימה ב-P8 ונראית די ממוצעת. כשמוסיפים לטלפון מגן מסך שקוף סטנדרטי, הצבעים נראים אף דהויים יותר. המסך בהיר וקריא למדי גם תחת תאורה ישירה, אם כי לא יותר ממכשירים מתחרים.

 

ממשק נאה ונקי ממשק נאה ונקי

 

ה-P8 מריץ את אנדרואיד 5.0.2 עם ממשק הבית של חואווי, ה- Emotion 3.1 UI. למי שלא התנסה עד היום בממשקי אנדרואיד סינים, ההבדל העיקרי הוא בכך שלרוב אין להם מגירת אפליקציות כך שכמו באייפון, האייקון על מסכי הבית אינו קיצור דרך, כי אם האפליקציה עצמה. מעבר לכך, כל חוויית המשתמש היא "אנדרואידית" לחלוטין. אתם מקבלים את כל היתרונות של אנדרואיד 5, בתוספת כל מיני שיפורי ממשק טבעי כגון השתקה של צלצול על ידי הפיכת המכשיר על פניו, מענה עם קירוב האפרכסת לאוזן או הקטנה של המסך לשני שליש גודלו על מנת להפעילו ביד אחת בעזרת סווייפ מחווה על שורת הכפתורי הניווט התחתונה.

 

צמצום גודל התצוגה להפעלה נוחה ביד אחת צמצום גודל התצוגה להפעלה נוחה ביד אחת

 

וילון ההתראות מתחלק לשתי לשוניות, הראשונה מיועדת להתראות עצמן והשנייה מכילה קיצורי דרך להגדרות המערכת, כגון בלוטות', GPS או מצב טיסה למשל. בנוסף ההתראות גם מופיעות כמובן על מסך הנעילה, אך משום מה הן לא ניתנות לתפעול מעבר להפניה לאפליקציה ממנה הגיעו. זה חבל, כי זה לא מאפשר לראות למשל תקציר של סטטוס פייסבוק ומכריח לפתוח את האפליקציה. מעבר לכך, הממשק יציב ומהיר. אין גמגומים או השתהויות ואפילו התרגום העברי חף מטעויות מביכות כמו במוצרים סיניים אחרים שסקרתי השנה.

 

ממשק המכשיר שופר ממשק המכשיר שופר

 

מצלמה: ממוצעת באור יום ומבריקה בחושך

 

למצלמה העיקרית חיישן של 13 מגה-פיקסל, פחות רגיש משל רוב המתחרים. יש לו ייצוב תמונה אופטי ואלגוריתם שיפור תמונה שמספקים איכות תמונה סבירה. תמונות שצולמו באופן יציב נראות לא רע, אך תמונות שצולמו ביד אחת הקשו על מעבד התמונה והמיקוד היה איטי בצורה מורגשת. ואולם, עדיין לא ראיתי מצלמה טובה יותר במכשיר סיני.

 

ממשק המצלמה הראשית ממשק המצלמה הראשית

 

אפליקציית המצלמה עצמה מזכירה קצת את הממשק של מצלמת האייפון תוך שהיא מספקת אפשרויות קצת יותר מגוונות - פילטרים מובנים, צילום רצף או ציור באור שאמור לדמות מפתח צמצם פתוח לתמונות לילה מרשימות.

 

פילטרים חיים פילטרים חיים

 

מצלמת הווידאו מספקת תוצאות לא רעות, אך שוב, היא די איטית במיקוד תוך כדי תנועה, מה שעלול להוות בעיה בצילום תוך כדי הליכה למשל. בכל הנוגע לצילומי לילה, חואווי נותנת פה פייט גם למצלמות של סוני ונוקיה: התמונות מוארות ואינן מגורענות. מצלמת הסלפי, בעלת חיישן של שמונה מגה-פיקסל, מספקת אף היא תוצאות טובות.

 

מולטימדיה ואפליקציות: אפליקציה לכל דבר

 

מערכת ההפעלה של חואווי מנסה לספק אפלקיציה לכל פעולה או תכונה שתזדקקו. זה כולל פנס, הקלטה, מנהל קבצים, זכוכית מגדלת, מצב במאי (שמאפשר לצלם סרטון משלושה מכשירים שונים ולערוך אותו לסרט), מראה, רדיו FM (שעובד מעולה אגב, למרות מחסור בתמיכה ב-RDS), אפליקציית כושר, חבילת אופיס של קינגסופט ועוד.

 

אבל יש גם חיסרון: בגרסת ה-16 גיגה-בייט של המכשיר תצטרכו להסתפק בכ-11 גיגה-בייט פנויים עוד לפני שהתקנתם אפליקציה נוספת משלכם. בנוסף, כל אפליקציה שמוגדרת כאפליקציית מערכת לא ניתנת להסרה. האפליקציות של חואווי נעימות לשימוש, אך אין להן שום ייחוד ביחס לאפליקציות צד שלישי. אפליקציית המסרונים נראית קצת מיושנת, כך גם אפליקציית הדואר. מנהל הקבצים לעומת זאת מצוין ופשוט לשימוש ואף מאפשר להצפין קבצים, תמונות וסרטונים בצורה פשוטה וקלה. אפליקציית הסרטונים בסיסית ביותר ולא כוללת יותר מדי אפשרויות מעבר לצפייה, הרצה קדימה או עצירה, בנוסף לא מצאתי שום דרך להטעין כתוביות.

 

אפליקציית המוזיקה של הטלפון אפליקציית המוזיקה של הטלפון

 

אפליקציית המוזיקה לעומת מעולה ומתקרבת לזו של סוני מבחינת איכות הסאונד. בכלל, ה-P8 הוא אחד המכשירים הנדירים בשוק שתומך ב-DTS ישר מהקופסה, כך שגם סרטים וגם מוזיקה נשמעים בו באיכות מעולה. גם אפליקציית הגלריה מציעה יותר תכונות מאשר ניכר במבט ראשון. יכולת עריכת התמונות שלה היא מהטובות שראיתי במכשיר סלולרי, ולמעשה, עבור תמונות שצילמתם במכשיר היא מייתרת לחלוטין שימוש באפליקציית עריכה וריטוש חיצונית.

 

ביצועים וזמן סוללה: מנוע טורבו ומיכל דלק גדול

 

מי שמכיר את חואווי יודע שמדובר באחת מחברות התקשורת הגדולות בעולם שמייצרת ציוד למפעילות סלולר, מרכזי נתונים וספקיות תשתיות תקשורת. כך שאין זה מפתיע שה-P8 מצויד במיטב הטכנולוגיה מבחינת קישוריות. זה אומר שאיכות השיחה מעולה ושאין איבוד אות אפילו במקומות עם קליטה לא טובה. רכיב הבלוטות' הוא מהמהירים שנתקלתי בהם, וה-GPS מתאכן במהירות הבזק.

 

הרמקולים של הטלפון לא מאכזבים הרמקולים של הטלפון לא מאכזבים

 

עוצמת הקול של המכשיר מאפשרת לנהל שיחה ברכב, גם ברמקולים המובנים מבלי להידרש לדיבורית חיצונית. זאת ועוד, ערכת השבבים מתוצרת קירין, שהיא חברת בת של חואווי, מנפקת ביצועים שמקבילים למיטב ערכות השבבים של קוואלקום או אינטל - ובתור בונוס עם פחות התחממות ועם צריכת חשמל הרבה יותר יעילה.

 

היא מתבססת על ארבע ליבות במהירות 2 גיגה-הרץ וארבע ליבות במהירות 1.5 גיגה-הרץ. המעבדים מגובים ב-3 גיגה-בייט זיכרון פעולה וב-16 או 64 גיגה-בייט מרחב אחסון, תלוי בדגם. התוצאה היא שה-P8 יודע להתמודד עם כל המשימות שניתן להעלות על הדעת, כולל משחקים. עם זאת, המעבד הגרפי מדגם מאלי T628 אינו מבריק, כך שבמשחקי תלת ממד כבדים אתם עלולים לחוות גמגומים קלים.

 

המכשיר אינו מתחמם בצורה בולטת בפעולתו המכשיר אינו מתחמם בצורה בולטת בפעולתו

 

חיי הסוללה של ה-P8 מרשימים למדי, בעיקר בזכות מערכת ניהול חשמל חכמה ויעילה. התוצאה: על אף עוצמה נמוכה יחסית של 2,680 מיליאמפר-שעה, היא יודעת לספק עד יומיים עבודה בשימוש סביר, ועד יום שלם בשימוש כבד.

 

סיכום ואלטרנטיבות: פרימיום עממי

 

מדובר במכשיר שיודע לספק את רוב מה שהמכשירים המובילים יודעים לספק במחיר נמוך בכ-1,000 שקל בממוצע. אמנם לא תקבלו מסך Quad HD כמו ב-G4 או בגלקסי S6, אבל בינינו, אין לכך כל השפעה על השימוש היומיומי. החואווי הוא מכשיר שבא לעבוד, והוא עושה זאת באלגנטיות וביעילות. הוא עולה כ-2,400 שקל, כמו מכשירי הדגל מהשנה שעברה. אם אתם מחפשים סמארטפון אנדרואיד מתקדם עם מצלמה מצוינת ולא מעוניינים לשלם 3,000 שקל ויותר, החואווי צריך להופיע ברשימה הקצרה שלכם ביחד עם ה-OnePlus One, ה-LG G3 או הסוני Z3 קומפקט.

 

ציון כלכליסט: 9.0

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.2 אינץ' || רזולוציית מסך: 1,920 על 1,080 פיקסל || מצלמה אחורית: 13 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 8 מגה פיקסל || מעבד: שמונה ליבות, ארבע במהירות 1.50 גיגה-הרץ + ארבע במהירות 2 גיגה-הרץ || זיכרון: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 16 גיגה-בייט || עובי: 6.4 מ"מ || משקל: 144 גרם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x