$
מכשירים ומדריכים

עוברים מאייפון לאנדרואיד ולהיפך? זה מה שאתם צריכים לדעת

לשתי מערכות ההפעלה יתרונות וחסרונות שחשוב להכיר לפני שמהגרים מאחת לשנייה. "כלכליסט" מציג את כל מה שתרוויחו או תאבדו במעבר - מאחסון והעברת קבצים, מחיר האפליקציות ועד יתרונות הממשק והביצועים

רפאל קאהאן 23:3315.04.15

אייפון נגד אנדרואיד, אנדרואיד נגד אייפון, לכל אחד יש דעה. המצדדים בכל אחת ממערכות ההפעלה יהיו מוכנים להישבע שהמערכת היריבה היא לא יותר משבר כלי ושמי שבוחר בה - פשוט לא מבין כלום.

מאז הושקו הגרסאות האחרונות של המערכות (IOS 8 ואנדרואיד 5 בהתאמה) ההבדלים, שפעם היו חדים וברורים, הלכו והיטשטשו עד לשלב בו הפכו כמעט זהות. עם זאת, ישנם מספר הבדלים שעדיין קיימים ושאולי לא מובהקים כבעבר - אך עשוים להטות את הכף עבור המתלבטים.

 

ראש בראש, אנדרואיד נגד iOS ראש בראש, אנדרואיד נגד iOS עיבוד: ניצן סדן

 

אז על מה מוותרים כשעוברים מאייפון לאנדרואיד ולהיפך? מצאנו עבורכם חמש נקודות חשובות שתמצאו בכל מערכת הפעלה ולא ברעתה.

 

יש באנדרואיד אין באייפון

 

1. אפשר להעביר קבצים מהמחשב לטלפון ללא צורך בתוכנה ייעודית - זה אולי ההבדל העיקרי בין השתיים. ואחד שכבר קיים מאז הימים הראשונים של אנדרואיד. עם השנים אפל התרככה וכיום ישנם דברים שלא מצריכים שימוש באייטיונס, כמו עדכון מערכת ההפעלה.

 

2. התאמה אישית של המכשיר - גם כאן באפל התקדמו, אבל אפשרויות ההתאמה האישית של מכשיר אנדרואיד עולה לאין ערוך על זו של האייפון. די אם נציין את האפשרות לתמונות רקע מונפשות או להתאמה של ערכות הנושא של האפלקציות. HTC מאפשרת לכם להפוך כל תמונה שתצלמו לערכת נושא של ממשק הטלפון, סוני וסמסונג מאפשרות להוריד ערכות נושא בחינם מחנות היישומים ועוד. ואם כבר הזכרנו אפליקציות - רוב היישומים בחנות גוגל הם חינמיים, בעוד שגרסאות האייפון של חלקם עולות כסף.

 

ממשק אנדרואיד 5 הבסיסי ממשק אנדרואיד 5 הבסיסי

 

3. ווידג'טים אמיתיים - המצאה אנדרואידית לחלוטין שאפל אימצה בחדווה בגרסה האחרונה, ויש שיאמרו שאף הטמיעה באופן מוצלח. ואולם, חמש שנות ותק לא הולכות ברגל והמבחר של אנדרואיד הרבה יותר נרחב ושימושי מהמעטים שיש באייפון. ישנם ווידג'טים כמעט לכל אפליקציה פופולרית, מה שיאפשר לכם לבצע פעולות ולהתעדכן בתכנים מבלי לפתוח כלל את האפליקציה הראשית. שימושי למי שנוהג להשתמש באפליקציות רבות במקביל.

 

4. חייגן מתקדם - אחד הדברים הנחמדים שיש באנדרואיד 5 הוא החייגן המתקדם שלה. הוא מאפשר לקבל פרטים ולנהל את אנשי הקשר ואת התקשורת ביעילות. המעבר בין אנשי הקשר לחייגן מתבצע על ידי מחווה לימין או לשמאל והמידע מכיל את כל הפרטים שאיש הקשר שיתף בגוגל. חלק מהחברות, כמו סמסונג ואסוס, גם מאפשר לחסום אוטומטית שיחות מאנשי קשר ספציפיים.

 

מימין: אייפון 6, HTC One M8 מימין: אייפון 6, HTC One M8

 

5. המקלדת - למרות המקלדת של האייפון טובה ושניתן סוף כל סוף להחליף אותה, זו של אנדרואיד עדיין יותר מוצלחת. ולו רק בגלל שהיא מאפשרת להקליד מספרים ללא צורך במעבר בין פרישות המקשים השונות. אמצעי הממשק של אנדרואיד טומנים בחובם עוד יתרון: גוגל Now, שירות ההפעלה הקולית של מערכת ההפעלה, מבין עברית היטב ותוכלו להשתמש בו כדי לחפש ברשת, להפעיל יישומים ועוד. זאת, בעוד סירי של אפל מסוגלת לבצע יותר פעולות, אבל רק אם האנגלית שלכם מוצלחת.

 

יש באייפון ואין באנדרואיד

 

1. תיקיות אפליקציות בלתי מוגבלות - באופן מפתיע, הנה מצב מוזר בו האייפון אינו מגביל את המשתמש ואנדרואיד דווקא כן. מספר האפליקציות שתוכלו לדחוף לתוך תיקיה באייפון היא בלתי מוגבלת (בערך), אבל אם תנסו העמיס יותר מ-16 אפליקציות בתיקייה באנדרואיד, הייקום עלול לקרוס.

 

2. האפליקציות על מסך הבית - כן, זו תכונה שיש שאוהבים ויש ששונאים, אבל השילוב של מגירת אפליקציות וקיצורי דרך על מסך הבית לא עושה למשתמשי אנדרואיד את החיים קלים יותר. באייפון הכל נמצא ישר מתחת לאצבעות. למעשה, רוב ממשקי האנדרואיד של יצרניות הסלולר הסיניות אימצו את התכונה הזו ונפטרו ממגירת האפליקציות.

 

ממשק iOS ממשק iOS

 

3. עדכונים על אייקון האפליקציה - הנה משהו שבאנדרואיד לא קיים וחבל מאוד שכך. עד היום אין חיווי על גבי אייקון אפליקציה באנדרואיד. זאת אומרת חוץ מאשר בפייסבוק ובעוד מספר מצומצם של יישומים. באייפון לעומת זאת תוכלו לדעת כמה התראות יש לכם בכל אפליקציה מבלי לפתוח אותה או לגשת לווילון ההתראות.

 

4. התראות אינטראקטיביות - קיבלתם התראה על מסך הבית? באייפון תוכלו לתקשר ישירות דרך ההתראה. שלחו להם אימייל או הודעה? תוכלו בקלות לענות ישירות מתוך ההתראה. התכונה הזו קיימת באנדרואיד 5, אך לא בכל מכשיר. לסוני למשל, יש את זה. לסמסונג אין.

 

התראות על אייקוני האייפון 6 התראות על אייקוני האייפון 6

 

5. ביצועים חלקים עד לעדכון הגרסה - התוכנה והחומרה של האייפון נולדו לעבוד יחד, בעוד שמצידו השני של המתרס תמצאו מכשירי אנדרואיד במאה דולר וכאלה ב-700. לפיכך, הביצועים אינם אחידים במערכת ההפעלה של גוגל. האייפון מציג רף ביצועים אחיד יותר, שמשתנה רק כשמעדכנים לו את מערכת ההפעלה. לרוב, תוך שתי גרסאות יתחיל האייפון שלכם לקרטע.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x