$
אפליקציות

TrekkingIn: אפליקציית הניווט למטיבי לכת

הפיתוח של אייל דוד ורון רוזן מאפשר לכם למצוא מסלולי הליכה מומלצים בכל העולם ומראה לכם את כל מה שתצטרכו לדעת, עם מידע טופוגרפי, נקודות עניין, קצבי הליכה של כל מקטע והמלצות אישיות. האפליקציה עושה שימוש בחוכמת ההמונים ומאפשרת לכם לטייל גם ללא חיבור רשת

אסף גלעד 20:1710.03.15

אייל דוד ורון רוזן נפגשו לאחר שכל אחד מהם החל בנפרד לפתח אפליקציית טרקים למטיילים, מבלי שהשניים ידעו זה על זה. חבר משותף הכיר ביניהם, ומשם התגלגלה ההיכרות הזו לפיתוח משותף של אחת מהאפליקציות המתקדמות והמשוכללות בקטגוריה: TrekkingIn, שרוצה להיות ה- Waze של מסלולי הטיול הרגליים.

 

קיימים מספר הבדלים מהותיים בין TrekkingIn לבין Waze. האחרונה עשתה מהפיכה בתחומה מכיוון שלא הזדקקה למפות קיימות. TrekkingIn מצידה משתמשת כבר בתשתית מיפוי מסלולים קיימת, זו של הסטארט-אפ האמריקאי Mapbox שגייס עד כה 10 מיליון דולר. החברה האמריקאית כבר העלתה לשירות שלה את מרבית מסלולי הטיול המסומנים ברחבי העולם. Mapbox גם נבדלת מרוב שירותי המפות הקיימים בכך שהיא מציגה מידע טופוגרפי.

 

אפליקציית TrekkingIn אפליקציית TrekkingIn

 

TrekkingIn אומנם מתבססת על כלי הניווט של Mapbox והמסלולים הבסיסיים הקיימים בחברה האמריקאית, אך לוקחת את הקונספט צעד אחד קדימה. בדומה ל-Waze, היא פונה לחוכמת ההמונים. האפליקציה מנתחת את תנועת המטיילים ואת הפיתולים שהם לוקחים בדרך, יוצרת מסלולים מדויקים יותר ומנתחת בדיוק רב את קצבי ההליכה הממוצעים והזמן הלוקח לעבור כל מקטע במסלול. בנוסף, היא גם מציגה נקודות עניין על המסלול, עם תמונות וטקסטים, והופכת את המסלול לעדכני, מדויק ובטוח יותר, כיוון שמטיילים יכולים להזהיר את הבאים אחריהם היכן קיימת סכנת מפולת, למשל.

 

בנוסף, TrekkingIn יודעת לעבוד ברקע גם ללא כל תקשורת ומאפשרת להטעין את המסלול מראש, ברזולוציה גבוהה ועם כל נקודות העניין והעדכונים האחרונים במסלול. בדומה לאפליקציות כושר, המערכת גם יודעת לאסוף את המידע על מסלול המשתמש ללא צורך בחיבור בזמן הטיול, ומעלה את המידע לרשת בהמשך. האפליקציה גם יודעת להציג עבור המטייל את כל המסלולים הרלוונטיים ברדיוס של 200-300 ק"מ, תוך אפשרויות מיון שונות כגון קושי, מרחק ובחירת קצבי הליכה אישיים. 

 

TrekkingIn היא, כמובן, לא אפליקציית הטיולים הראשונה בשוק, ובוודאי לא האחרונה. אבל רובן אינן יודעות להציג מפות טופוגרפיות ברזולוציה גבוהה. מכשירי הגרמין הם אומנם אלטרנטיבה טובה לניווט בשטח, אך אינם משתמשים בחוכמת ההמונים של המטיילים. אותו דבר גם ניתן לומר על אפליקציית WikiLock, או אפליקציית עמוד ענן הישראלית - שעולה לפחות 280 שקל וממוקדת בישראל. בעבר אף קמה ל- Trekkingin מתחרה בשם Everytrail, אך זו נמכרה ל- Tripadvisor והמוצר חוסל זמן קצר לאחר הרכישה.

 

מבית ההארחה לאפליקציה בינלאומית

 

שני המייסדים עברו לא מעט תלאות לפני שהבינו את הצורך באפליקציית טרקים.  דוד נתקע בטרק בסין וקיבל מבעל בית ההארחה הוראות מטעות על קצב המסלול, שהובילו אותו להיתקע באמצע מסלול בחשיכה. רוזן ניסה לקבל הסבר על טרק בחבל ארץ האש שבקצה יבשת אמריקה הדרומית, עד שבעל הגסטהאוס שלו נשבר ועבר לתוכנת גוגל Earth. "הסבירו לי לאן ללכת, אבל המסלול לא היה על גבי המפה", הוא אמר ל"כלכליסט". "חשבתי לעצמי- כמה טוב אם היתה אפליקציה שבה המסלול משורטט בבירור, באפליקציה שתהיה נגישה גם בזמן אמת בשטח במקום שבו אין קליטה".

 
מתוך אתר TrekkingIn מתוך אתר TrekkingIn

 

המודל העסקי של Trekkingin בנוי על הקמת מסד נתונים של בתי עסק והצגתם על המסלולים המתוכננים. רוזן ודוד מדגישים כי מדובר רק בעסקים שמתאימים באופיים לתרמילאים, וכי לא תראו שם מסעדות יוקרה. עסקים כאלה, שיבקשו להיות ממופים בתוך או על יד מסלולים, יכללו מסעדות עממיות, בתי הארחה, אתרים, שמורות טבע ומוזיאונים. לאחר השקה שקטה בחודש ינואר, רשומים כיום באפליקציה כ-300 עסקים.

 

רוזן ודוד עדיין אינם מרוויחים מהאפליקציה, ואומרים כי גיוס כספים עבור פיתוח אפליקציות מטיילים אינו קל. עד שהמודל העסקי שלהם יתחיל לייצר הכנסות, הם עובדים בעבודות אחרות בהייטק. אבל אם יגיעו מספיק עסקים ומספיק מטיילים, הם מפנטזים על הפצת האפליקציה גם דרך חנויות של ציוד מטיילים, חברות תעופה וחברות ביטוח מטיילים. ובינתיים, הם בעיקר נהנים: "יצאתי לואדי חסה בירדן לפני שנה", מספר רוזן. "וזו היתה עבודת QA (בדיקות תוכנה) מושלמת: הבנו שם כמה קצב ההליכה האישי הוא חשוב לאפליקציה כמו שלנו. על פניו, המסלול מתאים ליומיים, אבל זה קצב של מטייל מאירופה, לא של ישראלי שאולי לוקח יותר את הזמן. Trekkingin תוכל יום אחד ללמוד את הרגלי ההליכה שלך, ולהדריך אותך באופן מותאם אישית".

 

התרמילאים הם סגמנט כלכלי בעל משקל גדול, למרות התדמית החסכנית שדבקה בהם. "התרמילאי משאיר את הכסף בבתי העסק הקטנים והמקומיים שכל הדולר שלהם נשאר במדינה, ולא מתגלגל לתאגיד בינלאומי שמוציא אותו ממנה", אומר רוזן. כיום מסתובבים בכל רגע נתון 130 מיליון תרמילאים בעולם, רבים מהם אמריקאים שמטיילים בתוך ארצם, בעוד שאירופאים הם התיירים הבינלאומיים ביותר. גרמניה היא יצואנית התרמילאים הגדולה ביותר, עם 2.5 מיליון בכל רגע נתון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x