$
המדריך

בדיקת כלכליסט

שיאומי MI4: הסמארטפון שמפחיד את סמסונג ואפל

יצרנית המובייל הסינית היא הסטארט-אפ הכי יקר בעולם ולו קצב צמיחה מסחרר. זהו מכשיר הדגל האחרון שלו - שמציג איכות תצוגה סבירה, עיצוב שהוא קפיצת דרך עבור יצרניות סיניות, מצלמה טובה ומחיר של 1,700 שקל. מה בכל זאת חסר בו?

רפאל קאהאן 08:3602.02.15
שיאומי הסינית מדאיגה מאוד את אפל, סמסונג וענקיות חומרה אחרות; היא זכתה לאחרונה לתואר הסטארט-אפ השלישי בשוויו בהיסטוריה של ההון סיכון והיא הסטארט-אפ הכי יקר בעולם. עם שווי שוק מוערך של 46 מיליארד דולר, מדובר באחת החברות עם פוטנציאל הצמיחה הגדול ביותר בתחום המכשירים - ועתה מוצריה מגיעים לארץ. יריבותיה מבית כגון מייזו המיובאת באופן סדיר לישראל, אופו ו-OnePlus ושאר היצרניות הוותיקות יותר כחואווי, ZTE ולנובו, כבר מתחילות להישמע מוכרות לצרכן הישראלי.

ואולם, מכשיריה של שיאומי מסקרנים ולו בגלל האמון הרב לו זוכה היצרנית מצד משקיעים רבים. מכשיר הדגל האחרון שלה, ה-MI4 בגרסת ה-LTE שלו, זמין בישראל דרך סוחרים עצמאיים.

הספק שהעביר לנו את המכשיר לבדיקה הסביר לי שהוא מבצע את ההתאמה לישראל על בסיס רום עצמאי שפותח בארץ שנקרא HEBMIUI ומכיל תרגום בעברית לממשק המשתמש המקורי. בדיקת "כלכליסט" מצאה את הטלפון החדש מרשים מאוד, אם כי לא חף מחסרונות ומגרעות. ואולם, ליצרניות הגדולות בהחלט יש סיבה לדאוג.

 


 

עיצוב ומבנה: כשהגלקסי פגש את האייפון

 

מעצבי שיאומי לא יזכו בתחרות המקוריות: כמו רוב מעצבי המכשירים הסינים, הם עדיין לא מצאו שפת עיצוב ייחודית, וכך ה-MI4 נראה כמו ערב רב של מכשירים, כשהבולטים הם האייפון 4 עם מסגרת המתכת בו גם הוטמנה האנטנה והגלקסי S לדורותיו עם חיפויי הפלסטיק הפשוטים וצוברי טביעות האצבע.

 

דק ונוח לאחיזה דק ונוח לאחיזה

 

מעבר לכך, שיאומי די מחזרה את העיצוב של מכשיר הדגל הקודם שלה, ה-MI3. מלבד זאת, מדובר במכשיר שבנוי היטב ולו איכות הרכבה מצוינת. אמנם לא כמו במכשירי HTC, סוני ואפל, אך לא רחוק מכך. המכשיר מצויד ברמקול בחלקו התחתון כשלידו תמצאו את שקע הטעינה, כפתורי הכיבוי ובורר עוצמת הקול נמצאים בצד הימני העליון, לגישה נוחה. בצד שמאל תמצאו את מגירת כרטיס הסים שנשלפת בעזרת סיכה ייעודית ובחלק העליון - שקע אוזניות.

 

תחתית המכשיר תחתית המכשיר

 

ה-MI4 הזכיר לי מאוד את התחושה של מכשירי הגלקסי של סמסונג, אך אין מדובר במחמאה, מכיוון שרוב דגמי סמסונג מסמנים לרוב את הצד הפשוט יותר של עיצוב המכשירים. גב הטלפון נשלף וניתן להחלפה. הרוכשים יכולים לבחור צבעים מתוך קטלוג של 17 דגמים ביניהם עיצובים דמויי עץ, במבוק, אבן, בד ועור. בסך הכול מדובר במכשיר נעים לאחיזה, שלמרות שאינו מספק תחושת פרימיום, בהחלט מהווה קפיצת מדרגה בכל הקשור לאיכות הרכבה של מוצרים סיניים.

 

ה-MI4 מהחזית ה-MI4 מהחזית

 

ממשק ומערכת הפעלה: צעד קטן אחורה

 

עם מסך בגודל 5 אינץ', ה-MI4 אינו ענק כמו רוב הסמארטפונים הסינים של השנה האחרונה. למעשה הוא אפילו נופל מהם: למסך רזולוציה של 1,920 על 1,080 פיקסל וצפיפות של 441 פיקסלים לאינץ'. הוא מציג חדות ואיכות שמקבילה לשל רוב מכשירי הדגל מהשנה שעברה.

 

מסתדר עם תאורה ישירה מסתדר עם תאורה ישירה

 

המסך עושה עבודה די טובה אפילו באור שמש ישיר, הודות לבהירות גבוהה. ממשק ה-MI4 שהוטען למכשיר ההדגמה שקיבלנו הוא גרסה עברית פרטית של ממשק ה- MIUI הגנרי של מכשירי שיאומי. בגרסה 6 שלו, הוא מצויד בבורר פתיחת מסך שמזכיר מאוד את אלה של מכשירי חואווי, כך שבהתאם לכיוון הסווייפ תקבלו גישה ישירה לאחד מהתכונות של המכשיר שהגדרתם מראש, כגון טלפון, הודעות או מצלמה. התרגום העברי של HEBMIUI עדיין לא בשל לחלוטין וסובל מכל מיני בחירות דקדוקיות תמוהות, אך המשתמש הקטנוני יכול תמיד לחזור לגרסה האנגלית - שתיהן מבוססות על אנדרואיד 4.4.3.

 

מגירת אפליקציות? לא כאן מגירת אפליקציות? לא כאן

 

אין בו מגירת אפליקציות, וניתן להגדיר ארבע קיצורים מהירים בתחתית המסך לאפליקציות. אין הגבלה במספר מסכי הבית, והיישומונים והאפליקציות יופיעו לכם היכן שתניחו אותם. המערכת מצוידת במערכת חיפוש פנימי דמוית Spotlight של אפל שיודעת לחפש בכל רחבי המערכת. שיאומי הוגדרה פעמים רבות כאפל הסינית והמכשיר מקושר לשירותיה של שיאומי שכוללים ענן אחסון וסינכרון נתונים פרטי עם הגבלה של חמישה גיגה-בייט שמחקה די ביעילות את ה-iCloud של אפל.

 

שיאומי מספקת שירות הודעות פנימי כמו של אפל, שמוגבל לשימוש עם משתמשי שיאומי אחרים, מה שהופך אותו ללא שימושי במיוחד בישראל. שירות מצא את מכשירך משלים את החבילה. וילון ההתראות לא מתהדר בתכונה יוצאת דופן וכולל קיצורי דרך לתכונות בסיסיות של המכשיר כגון הדלקה וכיבוי בלוטות' או ה-GPS. בקיצור, למעט הממשק המוכוון לחוויית שימוש סינית, ניתן די בקלות להתאים את המכשיר לשימוש בישראל, גם אם לא באופן שקוף לחלוטין.

 

מצלמה: כמעט סלפי פון

 

עם חיישני סוני, האחורי עם 13 מגה פיקסל והקדמי בן 8 מגה פיקסל, ה-MI4 יודע לתת פייט לרוב מכשירי הדגל. הבעיה היא עם אפליקציית הצילום שלו היא שעל אף מהירות פעילותה, היא לא מספקת איכות תמונה יוצאת דופן. למדקדקים, היא אפילו תפריע עם רעש שכנראה נובע מיכולות פוסט צילום די בסיסיות. מדובר במצלמה סבירה ותו לא.

 

מצלמת המכשיר העיקרית מצלמת המכשיר העיקרית

 

חיישן הסלפי לעומת זאת מציע יכולות מצויינות. למעט הסלפי-פון של HTC, מדובר כנראה בחיישן הקדמי הטוב בשוק כרגע. גם יכולת צילום הווידאו מרשימה ותאפשר לכם לצלם סרטונים עד רזולוציית 4K. בנוסף ניתן לצלם וידאו ב-HDR. תכונה שלא קיימת גם במכשירים חדשים ומתקדמים יותר.

 

אופטיקה איכותית, תוכנה בינונית אופטיקה איכותית, תוכנה בינונית

 

מולטימדיה ואפליקציות: בסרט הזה כבר היינו

 

שיאומי לא נוהגת להציע חידושים מרעישים בתוכנה שלה: אפליקציות התמונות, המוזיקה והוידאו לא מספקות משהו שלא ראינו קודם במכשירים אחרים. הגלריה מאפשרת לדפדף בתמונות ולשתף אותן, וכוללת תכונת עריכה שמכילה בגדול את אותם אפקטים ויכולות חיתוך, זיהוי עיניים אדומות או ציור על גבי התמונה שהפכו לנחלתם של כל הסמארטפונים.

 

נגן המוזיקה מעוצב קצת כמו אפליקציית הווקמן של סוני. הוא כולל כל מיני אפשרויות כוונון ואף מכיל התאמות לסוג האוזניות בהם אתם עשויים להשתמש, אך עוצמת השמע ואיכות ההפרדה טעונות שיפור. עוצמת הרמקול נמוכה יחסית.

 

הפילטרים של מצלמת הטלפון הפילטרים של מצלמת הטלפון

 

נגן הווידאו מאכזב עם עיצוב גנרי וחסר השראה, אך מפתיע במיוחד עם תמיכה מצויינת בכמעט על סוג מדיה אפשרי, כולל סוגים מוזרים של MKV. הפורמט היחיד שעשה בעיות הוא WMV, אך כנראה שזה קשור לתשלום זיכיון, כי גם קבצי AAC ו-AC3 סירבו לרוץ על המכשיר. לסיכום, כמכשיר צריכת תוכן מולטימדיה, אתם לא תסבלו, אך קחו בחשבון שאם יש לכם אפשרות, העדיפו אפליקציות חיצוניות על אלו שבחרה שיאוי.

 

ביצועים וקישוריות: מהיר ועצבני

 

עם מעבד מרובע ליבות במהירות 2.5 גיגה-הרץ ושלושה גיגה-בייט של זיכרון פעולה המי 4 יריץ כל יישום בצורה חלקה. מבחני הביצועים שלו ממקמים אותו קרוב במקום טוב באמצע מול יריבים כמו האקספריה Z2 או הגלקסי S5. לפעמים הוא עובר אותם ולפעמים משתרך מעט מאחור, אך אף פעם לא רחוק מדי. משחקי תלת ממד ירוצו עליו ללא בעיות כך שאם אתם גיימרים, אין לכם מה לדאוג.

 

חזק מאוד, אך מתחמם. MI4 חזק מאוד, אך מתחמם. MI4

 

המכשיר מספק קליטה מצויינת בכל שלב, הוא מסוגל לקלוט את כל התדרים השימושיים בישראל והוא מצוייד בכרטיס רשת אלחוטי שתומך בכל הפרוטוקולים עד ac החדש יחסית. תכונה שימושית נוספת היא הימצאותו של קולט אינפרה אדום שמאפשר לשלוט במכשירי אלקטרוניקה כגון טלוויזיות או מערכות סטריאו. קליטת ה-GPS טובה, והוא מתאכן די מהר. עם סוללה של 3,080 מיליאמפר-שעה, תוכלו להשתמש בו יותר מיום שלם ברציפות.

 

אך אליה וקוץ בה: המכשיר מתחמם ובצורה בולטת מאוד. בקיץ הישראלי זה צפוי ממש להפריע לשימוש וגם לפגום במידת מה בביצועים. ההתחממות בולטת במיוחד בזמן טעינת הטלפון.

 

סיכום ואלטרנטיבות: טוען לכתר, אך לא מלך המובייל

 

ה-MI4 הוא מכשיר מעניין, מצד אחד הוא נמצא ברשימת חמשת המכשירים הסינים הנחשקים בעולם, אך מצד שני הוא נופל בקטנות, היכן שמכשירים של חברות מנוסות יודעים לנצח בקלות. נושא ההתחממות עלול להפריע וכך גם השימוש באפלקיציות גנריות די סתמיות. לזכותו ייאמר שיש לו מעבד חזק ויכולת וידאו מרשימה.

 

ועדיין, אפשר להרגיש ששיאומי התפשרה על דברים קטנים כדי לשמור על רמת מחיר נמוכה יחסית - החל מ-1,715 שקל בישראל (2,260 כולל עלויות ייבוא). לטעמי מדובר במכשיר שמראה את הפוטנציאל אך לא מממש אותו. היתרון שלו לעומת המייזו למשל, הוא בניהול החשמל, לעומת זאת הוא אינו יכול להתמודד עם ה-OnePlus One שעובר אותו בכל פרמטר אפשרי. את השיאומי ניתן להשיג דרך האתר הרשמי של החברה, או דרך מתווכים מקומיים (כגון פוניקס שסיפקו לנו את מכשיר הסקירה) וגם מספקים הטמעה של גרסת העברית של ה-MIUI. האחריות מוגבלת לזו של היצרן, כאשר תידרשו להוסיף גם מיסי יבוא למחיר הרשמי. מדובר בקנייה מעניינת למדי, אך היא דורשת לא מעט פשרות עבור המשתמש הממוצע.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x