$
פטנטים וקניין רוחני

גל ההשקעות מסין נמשך: Shengjing הסינית תשקיע בישראל 50 מיליון דולר

ל"כלכליסט" נודע כי חברת הייעוץ תשקיע בקרנות הון סיכון ישראליות. מנהלת הטכנולוגיה של הקבוצה: "ישראל היא מודל לחיקוי עבורנו"

מאיר אורבך 09:5302.02.15

חברת הייעוץ הסינית Shengjing תשקיע בקרנות הון סיכון ישראליות כ־50 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט".  בשיחה מסין מסבירה זואלינג קאו, מנהלת בחטיבת הטכנולוגיה של הקבוצה, שישראל היא המקום החשוב ביותר לחדשנות טכנולוגית עבור המשקיעים הסינים. "אנחנו מביאים לישראל מנהלים רבים בכל שנה כדי שילמדו ויבינו על החדשנות הישראלית", אמרה. "אנחנו משקיעים בקרנות ולא בחברות כי הן מהוות עבורנו גשר לכל התעשייה".

 

זואלינג סירבה לפרט באילו קרנות בכוונת הקרן להשקיע, אך על פי הערכות הסכום שהוקצה להשקעה ראשוני ויגדל לפי הצורך. לאחרונה יצאה משלחת גדולה של משרד הכלכלה לאיתור משקיעים סינים עבור קרנות הון סיכון ישראליות. בין הקרנות הישראליות שהשקיעו בהן משקיעים סינים ניתן לציין את כרמל, פיטנגו ו־JVP.

 

זואלינג מגיעה לישראל בימים אלה לרגל השקת תחרות חדשנות לחברות סטארט־אפ שמובילה קרן הון הסיכון הירושלמית JVP. התחרות מתקיימת במקביל בחמישה מקומות שונים בעולם: סין, ישראל, ארה"ב, אירופה ואמריקה הלטינית. החברה המנצחת בתחרות תזכה לפרס של מיליון דולר והחברות האחרות שיגיעו לגמר יזכו בפרסים כספיים נוספים. סכום הפרסים בתחרות הוא מיליון וחצי דולר. שותפים נוספים לתחרות הם חברת האחסון הבינלאומית EMC, חברת התקשורת Deutsche Telekom, יישום - החברה לפיתוח של האוניברסיטה העברית ועוד.

 

המיזמים ייבחנו בידי הצוות המקצועי של קרן JVP ושותפי התחרות. ביוני 2015 יוכרזו שישה עד שמונה סטארט־אפים שיעלו לחצי הגמר; מתוכם ייבחרו שלושת הפיינליסטים שייצגו את ישראל בבייג'ינג באוגוסט.

 

זכאיות להשתתף בתחרות חברות בעלות טכנולוגיה חדשנית וזיהוי צורך שוק, יתרון תחרותי צפוי בתחום הפעילות של המיזם, צוות מקצועי שיש לו ניסיון בתחום, יכולת לפתח אב־טיפוס בתקופה שלא תעלה על 12 חודשים וסכום השקעה מצטבר פחוּת ממיליון דולר.

 

זואלינג קאו זואלינג קאו

 

כמו כן אמרה זואלינג: "ישראל הפכה במהירות למודל מרשים לחיקוי. המטרה של התחרות היא לזהות את המיזמים המבטיחים ביותר בחדשנות העולמית ולעודד אותם".

 

לדברי יואב צרויה, שותף ב־JVP, "ישראל הוכיחה עצמה כמעצמת סטארט־אפים שמצליחה לייצר חברות משמעותיות. אני בטוח שהתחרות תעורר עניין ותיצור פסיפס מרתק של סטארט־אפים ישראליים צעירים, שעבורם התחרות היא הזדמנות ייחודית לפריצת דרך משמעותית אל מול השוק הסיני ושווקים בינלאומיים נוספים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x