$
אפליקציות

בדיקת כלכליסט

גם להם מגיע: רשת חברתית לבעלי כלבים

אפליקציית Wooof מבטיחה למצוא לכם חברים לטיול עם הכלב, גינות כלבים בעירכם, וטרינרים לטיפול בו ואפילו להתריע מפני כלבים מסוכנים או פקחים. ואולם, על אף עיצוב חביב, יש בה מספר תקלות ממשק ובעיות פרטיות

רפאל קאהאן 18:2326.12.14

בעלי כלבים הם קהילה שנזקקת מדי פעם לשירותים שונים כמו אילוף, הוצאה לטיול, ייעוץ וטרינרי ועוד. אפליקציה ישראלית חדשה ששמה Wooof מבטיחה לנו לסייע בעניין הזה. משתמשי האפליקציה יכולים לפרסם ולחלוק פרופיל של הכלב שלהם, לשתף מידע שימושי כמו גינות כלבים ומסלולי טיול מומלצים, לפרסם תמונות של הכלבים שלהם, לקבל טיפים, המלצות על אנשים שיטיילו עם הכלב שלכם בתשלום, אזהרות מפני כלבים מסוכנים או נוכחות פקחי עירייה באזור. 

כבעלים של כלבה חמודה, אפליקציית Wooof עוררה בי סקרנות מלכתחילה. ההבטחה של המייסדת יעל ברויטמן היא שמדובר ברשת חברתית לבעלי כלבים ולכלבים עצמם, שתספק לאוהבי כלבים מענה למספר בעיות שמוכרות לכל מי שאי פעם גידל אחד. האפליקציה מתחילה עם חיבור לפרופיל הפייסבוק או שניתן גם להירשם דרך המייל (אפשרות שעדיין לא פעילה לצערי).

 


 

לאחר הדרכה קצרה המשתמש מגיע למסך הראשי שכולל מפה של האיזור עם כפתור התחל טיול.

 

זהו מסך הפרופיל של הכלב זהו מסך הפרופיל של הכלב

 

מעבר למסך הראשי, ישנם עוד ארבעה מסכים שכוללים משמאל לימין: פיד עם עדכוני סטטוסים מבוססי תמונות להם אתם יכולים לעשות לייק או לתת תגובה. המסך השני הוא בעצם סיכום הפרופיל של הכלב והבעלים עם סיכום הטיול האחרון, כמה טיולים נעשו ולכמה זמן. כמו כן ניתן להעלות לפרופיל תמונות. המסך האמצעי הוא כאמור המפה של הטיול, אחריו יש מסך של מאמרים שמכונים טיפים והמסך האחרון הוא מיוחד למוליכי כלבים וכולל מציאת כלב שצריך שיוציאו אותו או מוליכי כלבים שמציעים את שירותיהם. 

 

חזרה למסך הראשי. לאחר שלחצנו על הכפתור, האפליקציה מתחילה ל"הקליט" את הטיול. בדיוק כמו באפליקציות כושר למיניהן. על המפה יופיעו לכם נקודות עניין כמו וטרינרים, חנויות וגינות או פארקים בהם תוכלו להריץ את מוקי. בנוסף יופיעו לכם על המפה בעלי כלבים שהפעילו את האפליקציה באיזור. ואולם, למרות שווטרינר וחנות בעלי חיים הם מידע שימושי, המידע שיש על גינות כלבים לא ברור ודי מוגבל. למעשה האפליקציה מצפה שאתם תעשו את העבודה ותתנו את התיאור של מה יש או אין בגינה או בפארק שאליו אתם מתכוונים להגיע.

 

כך נראה מסך המפה כך נראה מסך המפה

 

אוקיי, עידן ווב 2.0, מיקור המונים, בגדול המשתמש עושה את העבודה. הבנתי. מעבר למעקב אחר הטיול והיכולת לראות מי שם אין הרבה אפשרויות נוספות במסך הזה. סיכום הטיול אכן מסכם לי את כל הנתונים הכמותיים - אך בינינו לא בטוח שמה שמעניין זה לדעת שהורדתי את הכלבה שלוש דקות יותר או פחות בכל טיול. מה שכן, זה יכול להיות שימושי אם אתם מקשרים את הפרופיל של הכלב לעוד בני משפחה (כמו הילדים), כך תוכלו לסנכרן בין המטלות.

 

הפיד והססטוסים מזכירים קצת את אינסטגרם מכיוון שהם מתבססים על העלאת תמונות אותן ניתן לרטש עם מספר פילטרים מובנים. אולם לא ניתן למשל להעלות סטטוס טקסטואלי או קישור מעניין. אתם חייבים לפרסם תמונה וזהו. אמנם אפשר לעשות לייק ולתת תגובה, אך זהו בערך. חבל, האפשרות לשתף מידע שהוא יותר מתמונה הייתה יכולה להיות שימושית ביותר. מסך הטיפים כולל מאמרים שהועלו על ידי המפתחים ושותפי התוכן שלהם, אך אתם לא תוכלו להעלות שם טיפ, או כל מאמר אחר.

 

כך נראה מסך הפיד כך נראה מסך הפיד

 

המסך האחרון משמש לאלה שזקוקים לשירותי טיולי כלבים (Dog Walker). ניתן לחפש כלבים (ובעליהם) שמעוניינים במישהו שיטייל עם הכלב או למצוא מישהו שמציע לעשות זאת עבורכם. אני לא יודע אם הרשימה מעודכנת, אבל היא כללה בעיקר פרופילים כתובים בתאילנדית, אמהרית או בערבית. השימוש בה דורש שתדעו מראש במי אתם מעוניינים מפני שאי אפשר לפתוח את הפרופילים ולקבל יותר מידע מעבר לשם ולתמונה של מציע השירות. הביצוע פושר למדי.

 

האפליקציה כוללת מספר הגדרות אליהן ניגשים מהמסך של פרופיל הכלב. ולהפתעתי הסתבר לי שכברירת מחדל בהגדרות הפרטיות האפליקציה משתפת את המידע שלי עם כולם. לצערי, הרבה מפתחים שוכחים להתייחס למיד של המשתמשים שלהם כמשהו פרטי, ונוהגים בו ביותר מדי קלות דעת. חבל. מעבר לכך לא ניתן לבצע יותר מדי כיוונונים של האפליקציה. העיצוב חביב אך הממשק משתמש לוקה בחסר ואני חייב לציין שהוא לפעמים קצת מבלבל. לדוגמה, במסכים שבהם אתם נדרשים לבחור מתוך רשימה, הקלקה על הבחירה שלכם לא תגדיר אותה אלא תצטרכו להוסיף לחיצה על כפתור האישור על מנת לבצע את הבחירה.

 

לסיכום, Wooof היא רעיון חביב שלוקה בהרבה מחלות ילדות. מעבר לחזות החמודה ולעיצוב שלה, האפליקציה לא בשלה ולי היא מרגישה כמו גרסת ניסיון. המפתחת סיפרה לנו שהושקעו כמיליון שקל בפיתוחה ושהיא גייסה כבר 5 מיליון שקל, אך לצערי, זה נראה כמו מוצר חצי אפוי. האפליקציה לא עובדת עדיין בעברית ולא ברור אם היא תתורגם בעתיד. בנוסף ישנה הרגשה שהמפתחים פשוט ליקטו כל מיני תכונות מאפליקציות חברתיות אחרות וניסו לחבר אותן מבלי לחשוב על החיבור הזה עד הסוף. זאת ובעיות בממשק מבלבל לשימוש אומר שיש עוד הרבה עבודה לפני שהאפליקציה תהפוך לשימושית באמת.  

 

Wooof זמינה בחינם לאנדרואיד ואייפון

בטל שלח
    לכל התגובות
    x