$
חדשות טכנולוגיה

"סין פתחה במלחמת סחר נגד ארה"ב - תישען רק על טכנולוגיה מקומית"

הממשל הקומוניסטי הורה לכל הגופים במדינה להחליף את הטכנולוגיה הזרה שברשותם בפיתוחים מקומיים. המהפך צפוי להסתיים עד 2020. הממשלה הסינית מחזיקה ברשתות המחשבים והתקשורת הגדולות בעולם

עומר כביר 20:1018.12.14
סין החלה לפעול לטיהור כל הטכנולוגיה הזרה שנמצאת בשימוש בבנקים, מתקנים צבאיים, סוכנויות ממשלה מרכזיות וחברות ממשלתיות והחלפתה בטכנולוגיה מקומית פרי פיתוח ויצור של חברות סיניות – כך מדווחת היום (ה') סוכנות הידיעות בלומברג. לדברי אנשים שמכירים את מהלך זה מקרוב, המדינה הטוטאליטרית צפויה להשלים אותו עד 2020.

 

המהלך - שרמזים לקיומו ניתן לראות בשנתיים האחרונות - עובר בימים אלו להילוך גבוה. זאת בעקבות פיילוט מוצלח שבוצע בעיר הצפון-מזרחית סְה-פִּינְג, במסגרתו הוחלפה מערכת ההפעלה ווינדוס XP במערכת הפעלה שפותחה בסין בשם NeoKylin. בנוסף, שרתי מחשבים מתוצרת של חברות זרות הוחלפו בשרתים מתוצרים Inspur Group הסינית. זאת, בנוסף למאמץ שהחל כבר בקיץ שעבר להחלפת שרתי מחשבים שסיפקו חברות זרות כגון HP ואורקל בשרתי Inspur, במיוחד בסקטורים רגישים כמו בנקאות ואנרגיה. סין כבר במשך שנים מתעדפת ספקיות ציוד תקשורת מקומי כגון חוואווי על ספקיות זרות.

 

האם סין מתכוננת למלחמת סחר בארצות הברית ובמערב? האם סין מתכוננת למלחמת סחר בארצות הברית ובמערב? צילום: בלומברג

 

"המעבר הוא אמיתי", אמר לבלומברג אנליסט בחברת המחקר פורסטר, צ'רלי דאי. “אנחנו רואים מאמצים להחלפת טכנולוגיה זרה בכל הרמות, מאפליקציות ועד תשתיות תוכנה וחומרה". לפי הערכות, המהלך הינו תוצאה של חשש מפני המערב על רקע פרסום המסמכים שהדליף איש ה-NSA לשעבר, אדוארד סנודן, שחשפו את היקף הריגול של הסוכנות נגד אזרחים וממשלות זרות, שנעשה לא פעם בשיתוף פעולה נרחב מצד חברות טכנולוגיה וכולל מבצעים מפוקפקים כמו שינויים סמויים בתוכנה ובחומרה באופן שיקל על הסוכנות להאזין למידע.

 

הנפגעות העיקריות מהמהלך יהיו חברות בעלות פעילות ענפה בשוק העסקי כגון מיקרוסופט, HP, סיסקו ו-IBM. סין שנייה רק לארה"ב בהיקף ההוצאות שלה על טכנולוגיה – 182 מיליארד דולר בשנה שעברה לפי נתוני IDC, עלייה שנתית של 8.1%. עם זאת, לדברי מקורות ספקים זרים יוכלו להימנע מחרם אם יאפשרו לאנשים אבטחה מטעם ממשלת סין גישה לטכנולוגיית הליבה שלהם – מהלך שלא סביר שינקטו ולו משום החשש שסין תנצל גישה זו על מנת להעביר את המידע שתחשף אליו לחברות מקומיות שיוכלו לשלב אותו במוצרים מתחרים.

 

התקפה חסרת תקדים 

 

המהלך מגיע אחרי שורה של פעילויות תקיפות נגד חברות טכנולוגיה זרות שפועלות בסין. במאי האחרון אסר משרד הרכש הממשלתי על השימוש בווינדוס 8 במוסדות המדינה, בטענה המופרכת שמערכת ההפעלה גורמת לצריכת אנרגיה מוגזמת, ביולי פסק רגולטור מקומי שקוואלקום היא מונופול הרסני בשוק השבבים ובאוגוסט הוצאו מוצרי אפל מרשימת המוצרים המותרים לשימוש ברשת הארגונית הממשלתית. רק בחודש שעבר חויבה מיקרוסופט לשלם לממשל הסיני 137 מיליון דולר, בטענה שהעלימה מיסים.

 

זה לא נעצר רק בחברות טכנולוגיה - סין גם תקפה חברות מזון מערביות, וכן חברות אנרגיה ורכב. "זו תחילתה של מלחמת סחר", אמר לבלומברג מנכ"ל חברת ACG Reserch, ריי מוטה. “זה יכול להפוך מהר מאוד לעסק מכוער מאוד. אני צופה שהמהלך יוביל לדיונים ישירים בין סין לארה"ב. ואלו לא יהיו דיונים טכנולוגיים, אלא דיונים פוליטיים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x