$
הייטק והון סיכון

ברונ'ס: מניית אינטל עשויה לזנק ב-30% בשנתיים הבאות

ההערכה מגיעה מאחד מכלי התקשורת הפיננסיים הוותיקים בעולם. ואולם, עיתוי הפרסום מעורר תהיות - בעיקר לאחר הכרזת קוואלקום יומיים לפני על כניסתה לשוק מעבדי השרתים. האם תוכל אינטל להגן על שליטתה בזירת ה-PC?

רפאל קאהאן 17:2824.11.14

מניית אינטל נמצאת בחצי הדרך להגיע לשווי של 48 דולר, כך העריכה חברת התקשורת הפיננסית הוותיקה ברונ'ס, שצוטטה על ידי רויטרס אמש. ההערכה האופטימית פורסמה לראשונה ביוני 2013, עת טענו ברונ'ס כי מניית יצרנית השבבים צפויה להכפיל את שוויה תוך 5 שנים.

מניית אינטל שנסחרת כעת בכ-35 דולר צפויה להמשיך ולצבור עוד כ-50% מערכה ולדעת ברונ'ס תגיע לכ-70 דולר. העיקרון הוא שהמניה תייצג מכפיל של פי 16 מהערכות ההכנסה העתידיות, יחס שהמניה הגיעה אליו כעת.

 

מעבד אינטל. האם יוחלף במעבדי קוואלקום? מעבד אינטל. האם יוחלף במעבדי קוואלקום?

 

עיתוי פרסום ההערכות הללו מעניין: אינטל ניצבת כעת בפני פרשת דרכים שמחייבת אותה להדק את החגורה ולמצב עצמה מחדש. הספינה הענקית שלה שווי שוק של כ-173 מיליארד דולר אמנם נראתה כבלתי ניתנת להטבעה, אך עדיין לא הצליחה להשיג נוכחות משמעותית בשוק המובייל. על זירה זו השתלטו קוואלקום, Nvidia, MTK ואפילו במידה מסויימת AMD.

 

המלחמה של אינטל עם AMD הביאה אותה להתעלם משוק ההתקנים הניידים ולפספס את עולם הפוסט PC. אותו חטא היוהרה כמעט הרג את מיקרוסופט וגרם לשינויים מבניים רבים אצל חברות טכנולוגיה רבות כגון HP ו-Dell.

 

מצבה של אינטל מורכב במיוחד: היא נתנה לקוואלקום להפוך ליצרנית השבבים עם הצמיחה הגדולה ביותר כיום, בעוד המנייה של אינטל שנסחרה בכ-22 דולר לפני שלוש שנים הצליחה רק לאחרונה להתאושש ורשמה עלייה לכ-35 דולר. קוואלקום היא כיום בעלת שווי שוק של יותר מ-117 מיליארד דולר, לעומת אינטל ששוויה גדול בהרבה. ואולם, ההפרשים מצטמצמים - מה שמפנה לקוואלקום עתודות פיננסיות שיאפשרו לה להיכנס לתחום השרתים כמו שהכריזה לפני מספר ימים.

 

בריאן קרזניץ', מנכ"ל אינטל בריאן קרזניץ', מנכ"ל אינטל צילום: בלומברג

 

האיום על אינטל: השחקניות החדשות

 

כניסה לתחום מעבדי השרתים יכול להתברר כהימור מצויין: מעבדי קוואלקום מבוססי ARM אמנם אינם עוצמתיים כשל אינטל, אך המחקר ופיתוח בתחום עובד במלוא המרץ. למעשה כבר כיום ישנם פתרונות מבוססי ARM לשרתים, אך לקוואלקום יש את מערך השיווק והמכירות שיכול לשכנע את מפעילות מרכזי הנתונים שאין לאינטל יתרון מובנה כיו - ואולי אפילו להיפך; אמנם מנוע חזק זה טוב, אבל מנוע חזק וחסכוני זה עדיף.

 

לא מן הנמנע שכניסה לתחום מעבדי השרתים תכניס את קוואלקום לעמדת פתיחה טובה גם לאספקת מעבדים למחשבים אישיים. כיום, המחשבים הפכו למוצרי צריכה בדיוק כמו הטאבלטים והסמארטפונים. אם למעבד ARM יש את היכולת להפעיל שרת, בוודאי ובוודאי שיש לו את היכולת להפעיל מחשב PC. אם קוואלקום תרצה, כל מה שהיא תצטרך לעשות יהיה לקנות את AMD ששווייה כיום הוא כ-2.1 מילארד דולר, כך היא גם תזכה במערך מכירות ממוקד מחשוב אישי, בחטיבת הכרטיסים הגרפיים (רדיאון הקנדית לשעבר) ובמערך ייצור לשבבי x86. בהחלט עמדת פתיחה מאיימת שעלולה לייצר מלחמת מחירים עזה, מה שלא ייטיב עם אינטל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x