$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Asus Pro 301L: לפטופ עם כונן בכוננות חירום

עם כונן קשיח שמסוגל לזהות נפילה ולגבות את עצמו, מקלדת נוחה במיוחד ומספר תוכנות שעושות חיים קלים לאנשי IT, הלפטופ הארגוני החדש של החברה הטייוואנית מציג שורת יתרונות מעניינת. ואולם, איכות התצוגה מאכזבת ויש חזקים ממנו

ניצן סדן 11:3124.11.14

אסוס היא מותג חזק מאוד בישראל, אבל מצבה פחות טוב בעולם: היא איבדה בשנים האחרונות נתח שוק לטובת לנובו, Dell ואחרות - בעיקר בגלל אחיזתן של האחרונות בשוק הארגוני.

עתה מגיע לישראל המחשב הראשון של החברה שתוכנן מראשיתו לעסקים - דגם 301 של סדרת Asus Pro.

 


 

עיצוב ומבנה: יופי פנימי

 

המחשב שוקל 1.7 ק"ג, לא הכי קל בקטגוריה. העיצוב עצמו נאה אם כי לא יוצא דופן: המחשב משדר קרירות ופשטות, פחות או יותר מה שהייתם מצפים ממחשב לעסק.

 

גוף פלסטי, אך נאה גוף פלסטי, אך נאה צילום: ניצן סדן

 

גוף המחשב עשוי פלסטיק בשחור ואפור ובגימור שמזכיר מתכת מוברשת. איכות ההרכבה טובה למדי, אך פחות מרשימה מסדרות Transformer Book או VivoBook ובוודאי שאינה מתקרבת לאולטרה-בוקים מסדרת ZenBook.

 

המחשב לא נראה שברירי, אך גופו קצת יותר עדין וגמיש ממה שהרגילה אותנו אסוס. על אף הגוף הפלסטי, ציר המסך קשה ונראה עמיד. מסגרת המסך מצוידת בשוליים מגומי, כדי לצמצם חדירה של לכלוך לסביבת המקלדת כשהמסך סגור על פניה.

 

מעוצב במיוחד לארגונים. 301L מעוצב במיוחד לארגונים. 301L צילום: ניצן סדן

 

מתחת למכסה המנוע התמונה שונה לחלוטין: ה-301 מצויד בשלדה בעלת חיזוקי מתכת לרכיבים רגישים, הבריחים שמהדקים את הסוללה הנשלפת לגוף ארוכים כדי למנוע שליפה שלה בעת נפילה ויש לו גם כמה אסים בשרוול בכל הנוגע לגיבוי - עליהם אספר לכם בהמשך. בסך הכל, הפרו 301 הוא גוש כהה ומרובע ולא לפטופ עם סקס-אפיל, אבל תכליתי ועמיד.

 

ממשק ומערכת הפעלה: מעדיף ניאון על שמש  

 

לפרו 301 יש מסך בגודל 13.3 אינץ' ברזולוציה של 1,366 על 768 פיקסל - איכות תצוגה נמוכה ביחס לממוצע בשוק. את מה שהוא מפסיד ברזולוציה, הוא מרוויח בקריאות: מדובר במסך מט שאינו מחזיר אור ולפיכך נוח מאוד לעבודה בסביבה מוארת. ואולם, הבהירות שלו נמוכה מאוד, מה שמקשה על עבודה תחת אור השמש. איכות הצבע בינונית למדי וזווית הצפייה מוגבלת - תכונות שפוגעות בחוויית המולטימדיה שלו אבל לא אמורה להפריע למשתמש הארגוני.

 

המסך אינו מבריק, אך גם לא בהיר מספיק המסך אינו מבריק, אך גם לא בהיר מספיק צילום: ניצן סדן

 

המקלדת שלו נוחה מאוד לעבודה; גודל המקשים מצוין והם בולטים בצורה חריגה מעל גוף המחשב. התוצאה היא אמנם הקלדה קצת יותר רעשנית ממה שמספקים מחשבי לנובו, HP ו-Dell, אבל מדויקת וקלה. בצידה הימני תמצאו סורק טביעות אצבע שהוא נוח ומדויק.

 

מומלצת למיטיבי הקלדה. מקלדת ה-301 מומלצת למיטיבי הקלדה. מקלדת ה-301 צילום: ניצן סדן

 

משטח העכבר גדול מאוד ועם כפתורים לחיצים שמופרדים ממנו, בצורה שמזכירה את מחשבי סוני VAIO ושונה מהעיצוב הנהוג בשוק, של כפתורים המשולבים במשטח. זוהי בחירה טובה לטעמי, שמאפשרת שימוש מדויק יותר, בעיקר כשמדובר במחוות מגע או גרירת קבצים בממשק.

 

סביבת המקלדת. בחזית: סורק טביעות האצבע סביבת המקלדת. בחזית: סורק טביעות האצבע צילום: ניצן סדן

 

למחשב יש 3 שקעי USB, קורא כרטיסי SD בגודל מלא - קצת מוזר, בהתחשב בכך שרוב ההתקנים בשוק נשענים על מיקרו SD, שקע HDMI בגודל מלא, שקע RJ45 לחיבור אינטרנט קווי ואפילו שקע VGA לחיבור מסכים ומקרנים ישנים. מדובר בסט שקעים שמתאים לארגון הישראלי - אך חבל שאסוס לא כללה בפרו 301 גם חריץ לכרטיס SIM, שיבטיח חיבור לרשת בכל עת, לבחירת המשתמש. מערכת ההפעלה היא ווינדוס 8 פרו, ללא תוספות בולטות של החברה.

 

מולטימדיה ואפליקציות: חדשות טובות לאיש ה-IT

 

לא ארחיב על יכולות המולטימדיה של המחשב משתי סיבות: הראשונה היא שמחשב שנועד למשתמש עסקי לא צריך לספק חוויית אודיו או וידאו יוצאת דופן והשניה - כי כמעט שאין לפרו 301 כאלה. איכות התצוגה לא תספק את חובבי הסרטים, איכות האודיו בינונית ומטה והעוצמה נמוכה יחסית, אין לו יישומי מולטימדיה בולטים וגם המצלמה הקדמית ממוצעת מאוד באיכותה.

 

מרכז התוכנה הארגוני של המחשב מרכז התוכנה הארגוני של המחשב צילום: ניצן סדן

 

לעומת זאת, בתחום האפליקציות מציגה אסוס כמה יתרונות מעניינים מאוד. מרכז התוכנה הארגוני של המחשב כולל אפליקציה לניהול הסוללה, כלי לחסימת התקני USB, תוכנת גיבוי וסנכרון פעולות לתיעוד העבודה במחשב, אפליקציית תקלות ותמיכה ועוד. בסך הכל, חבילה שכוללת את רוב מה שצריך איש ה-IT כדי לטפל במחשב שלכם. ניתן להגדיר גם הודעות והתראות על שינויים בהגדרות המחשב, כניסה לתיקיות לא מורשות ועוד.

 

ביצועים וזמן סוללה: הכונן שתמיד מוכן

 

הפרו 301 מונע במעבד אינטל i5 4210U בעל זוג ליבות שפועמות במהירות של 1.7 גיגה-הרץ ו-4 גיגה-בייט של זיכרון פעולה. הכונן הקשיח הוא בעל מרחב אחסון של 256 גיגה-בייט והמעבד הגרפי הוא אינטל 4400. בסך הכל, מדובר בחומרה בסיסית למדי, אך המחשב ניתן להתאמה אישית ונמכר גם בדגמים חזקים יותר ועם יותר זיכרון פעולה.

 

ה-301 בפרופיל. תמצאו בו את כל השקעים שתצטרכו ה-301 בפרופיל. תמצאו בו את כל השקעים שתצטרכו צילום: ניצן סדן

 

אסוס שמה דגש על עמידות במחשב: הכונן הקשיח שלו מצויד בחיישני תאוצה רגישים שמזהים נפילה, משהים ומגבים את פעילות הכונן כהכנה לנזק פוטנציאלי; יתרון חשוב מי שמחזיק מידע רגיש במחשב. לכונן יש עוד טריק אחד בשרוול: המידע בו מגובה אוטומטית בכל פעם שהסוללה צונחת אל מתחת ל-5%.

 

המחשב אינו מתחמם בצורה בולטת בפעולתו, על אף שאינו חזק במיוחד. כשהפעלתי עליו משחק בן שנתיים, החל להשתעל והזכיר לי שלא מדובר במחשב שנועד ליישומים שכאלה. משחקי פנאי, לעומת זאת, פעלו עליו בצורה סבירה.

 

תחתית המחשב. היא לא תתחמם בצורה שתפריע לכם תחתית המחשב. היא לא תתחמם בצורה שתפריע לכם צילום: ניצן סדן

 

זמן הסוללה של הפרו 301 הוא אחד מיתרונותיו הגדולים ביותר: בשימוש סביר הוצאתי ממנו שש וחצי שעות. אסוס משתמשת בטכנולוגיית סוללות שונה מרוב מתחרותיה ומתבססת על סוללה פולימרית ולא על סוללת ליתיום-יון. היתרון מתבטא בעיקר בזמן המתנה ארוך במיוחד; לטענת החברה, הוא עומד על שבועיים.

 

סיכום ואלטרנטיבות: עושה את העבודה

 

האסוס פרו 301 הוא מחשב שנולד עבור ארגונים, כך שלא יהיה לו יותר מדי מה להציע לצרכן הקטן. עם יכולות מולטימדיה מוגבלות, חומרה שנועדה לטוס בין גליונות אקסל ולא בין פלנטות וירטואליות במשחק זה או אחר ומסך ברזולוציה נמוכה - איני יכול להמליץ עליו עבור המשתמש הביתי.

 

ואולם, כמחשב לעסק יש לו כמה וכמה יתרונות שיכולים לגנוב לקוחות מלנובו והאחרות. הדגם שנסקר עולה החל מ-3,900 שקל, מחיר משתלם למדי בהתחשב במה שמקבלים. ארגונים שמחפשים מחשבים שילוו אנשי מכירות וסוכנים עשויים להעדיף מחשב קל יותר עבור עובדיהם, אך ה-301 יספק חברות רבות אחרות, שמחפשות מחשבים ניידים פשוטים שעושים את העבודה. הדגש ששמה אסוס על עמידות וכלי גיבוי תוכל גם לחסוך הוצאות תפעול ותיקונים בטווח הארוך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x