$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

מי רוצה להשקיע 600 מיליון דולר בסטארט-אפ שאפילו לא הוקם?

יזם אמריקאי מנסה לגייס כסף למיזם שאמור להביס את אמזון בתחום הקניות אבל לא טרח להקים אותו, אובר משתמשת במידע של משתמשיה כדי לבדר שותפים ומשקיעים במסיבה והפרויקט החדש של ביז סטון נראה כמו פנטזיה מוזרה של אנדי וורהול על סיקרט

יוסי גורביץ 16:0001.10.14
פראיירים לא מתים 

 

קבלו את מארק לור, אולי היזם החצוף ביותר בסביבה. הלז הוא המנכ"ל של משהו שמכונה Jet. ג'ט הוא, לכאורה, סטארט-אפ שאמור להרוג את אמזון. לכאורה, כי אף אחד עוד לא ראה אותו. זה שאף אחד עוד לא ראה את האתר שלו, לא מפריע ללור לנסות לגייס 600 מיליון דולר כסיפתח. הוא כבר הודיע שהוא מתכוון להטביע 550 מיליונים מהם בשיווק. עד כה, לור שם את הטלפיים שלו על 80 מיליונים. האתר עצמו לא יושק עד ינואר - ואז הוא יהיה פתוח לקבוצה מצומצמת של חברים ובני משפחה. לור אומר שהוא מתכוון לפתוח את ג'ט לכולם עד סוף 2015. כלומר, יש לנו במקרה הטוב אתר בהקמה. 

 

מארק לור. תנו לו כסף, הוא כבר יעשה איתו...משהו מארק לור. תנו לו כסף, הוא כבר יעשה איתו...משהו

 

"מיליארד ועוד מיליארד, ותוך כמה זמן אתה מדבר על כסף אמיתי", אמר פעם סנטור אמריקאי.  אבל, לעזאזל, 600 מיליון זה כסף אמיתי. יותר כסף אמיתי משרוב מוחלט של אוכלוסיית העולם ירוויח בכל ימי חייו. כשניר גלעד אסף את מצנח הזהב הזניח שלו, ארבעה מיליוני שקלים בסך הכל, ציינה קרן נויבך בצדק שזה יותר משעובד ישראלי ממוצע יעשה ב-50 שנות עבודה. מי הולך לשים 600 מיליונים על מוצר שהוא עוד לא ראה?

 

יש יסוד סביר להאמין שלור רוצה להרוג את אמזון: אמזון ניהלה נגד החברה הקודמת שלו, Quidsi, מלחמת מחירים ואילצה אותו למכור אותה. אבל, איך לומר, זה בסך הכל אומר שעד כה, הוא הפסיד לאמזון. הוא רוצה 550 מיליונים כדי להשקיע אותם בפרסום? מה נסגר עם התעשיה החולה הזו?

 

המידע שלכם מבדר את בכירי אובר

 

אובר היא כנראה החברה המאוסה ביותר כרגע בעמק הסיליקון, עם קופת שרצים שהיתה מפרנסת מסעדת פירות ים במשך שנים. הדוגמה האחרונה היא העובדה שהמידע שלכם לגמרי לא בטוח באובר. למעשה, הוא משמש את החברה לצרכי בידור.

 

פיטר סימס, לשעבר איש הון סיכון, מדווח שלפני מספר שנים הוא נסע ברכב של אובר, כשלפתע התקשרה אליו איזו סלבריטאית מעמק הסיליקון ושאלה אותו האם הוא ברכב של אובר. סימס השיב בחיוב, חושב שהידוענית ראתה אותו מרכב סמוך, אבל אז גילה להפתעתו שהיא ממשיכה לדעת בדיוק היכן הוא ושהיא כלל לא נמצאת בטווח ראייה.

 

אפליקציית אובר אפליקציית אובר

 

כשהוא ניסה לברר מה קרה שם, התברר שאובר עורכת מסיבה לרגל השקת השירות שלה בשיקאגו וכדי להצחיק את באי המסיבה, החברה הקרינה על מסך גדול את המיקום של "אנשים מוכרים" שהשתמשו בשירותים של החברה בניו יורק. במילים אחרות, כדי לבדר את האורחים שלה, החברה הציגה להם את המיקום של סימס ואחרים. בפעם הבאה שאתם נכנסים לרכב של אובר, זכרו: היא תעשה במידע שלכם מה שהיא רוצה.

 

חוק רחב מדי

 

פורנו נקמה הוא אחד הדברים הכי בזויים שהביאה המהפכה המקוונת: מערכת יחסים בין גבר ואשה גוועת או קורסת, והגבר (ברוב מוחלט של המקרים) משתמש בתמונות האינטימיות של האישה שצבר כדי להשפיל אותה על ידי פרסומן. את זרקת אותי? עכשיו תראי עד כמה צדקת.

 

בהתאם, שורה של מדינות התחילו להעביר חוקים נגד התופעה הזו, רק שבחלק מהמקרים החוקים רחבים מדי ומזיקים מדי. ארגון זכויות האזרח של ארה"ב עותר כעת נגד החוק של מדינת אריזונה בנושא, שנחשב לרחב בצורה יוצאת דופן.

 

האם המחוקק עבר את הגבול? האם המחוקק עבר את הגבול? צילום: shutterstock

 

על פי החוק, אפשר לצנזר תמונות ולהעניש את האחראים לפרסומן גם אם לא היתה כל כוונת זדון מאחורי הפרסום וגם את התמונות צולמו בפומבי או כחלק מיוזמה מסחרית. כדוגמאות למקרים שבהם אנשים עשויים למצוא את עצמם מבצעים פשע, מציין הארגון פרופסור שמשתמש בתמונה הידועה של ילדה ויאטנמית שנמלטת, עירומה, מכפרה הבוער; עיתון באריזונה שמשתמש בתמונות של ההתעללות באסירים בכלא אבו גרייב בעיראק; מחנך במדינה שמשתמש בתמונה של אם מניקה, כחלק מתכנית לנשים בהריון; ספריה שמאפשרת למשתמשים שלה להגיע לתמונות עירום; או קורבן תקיפה מינית שמראה לאמה תמונה של התוקף שלה כשהוא עירום.

 

חנויות הספרים והספריות של אריזונה מבקשות מבית המשפט להכריז שמדובר בחוק בלתי חוקתי. כי, אתם יודעים, יש שם משהו כזה שנקרא חוקה ובתי המשפט פוסלים חוקים שעוברים עליה. מי יודע, אולי יום אחד תהיה כזו גם אצלנו.  

 

כשהגנבים עקבו אחרי השוטרים

 

קבוצה של שוטרים בפנסילבניה מצאה את עצמה בעולם הפוך: השוטרים עצרו שני גנבי סלולר, שהיו עמוסים בטלפונים בשווי 50,000 וגילו שהגנבים היו מצוידים גם במזל"ט. על פי ההערכות של השוטרים, הגנבים השתמשו במזל"ט כדי לעקוב אחרי המשטרה, כמו גם כדי לצלם מהאוויר אתרי פריצה פוטנציאליים.

 

שותף לפשע שותף לפשע צילום מסך: The Verge

 

הסכנה של צילומים מהאוויר של אתרים למטרת פריצה לא חדשה; במשך השנים נפוצו דיווחים על כנופיות עדכניות שבוחרות את אתרי הפריצה שלהן על פי גוגל Earth. המעקב אחרי השוטרים הוא אכן חדש. הוא לוקח את קונספט האח הקטן - המעקב אחרי שוטרים באמצעות מצלמות כדי לוודא שהם לא מנצלים את כוחם לרעה - לכיוונים לגמרי בלתי צפויים. זו יוזמה מעניינת, אם כי התגובה הצפויה עליה היא שהמשטרה תדרוש את הזכות למונופול על ריגול מהאוויר. נעדכן.  

 

קצרצרים

 

1. אחד המייסדים של טוויטר, ביז סטון, הודיע לפני מספר שנים ברעש גדול על כך שהוא מקדם מיזם בשם Jelly. זה צלל כאבן במים אדירים ולא נודע כי בא אל קרבם, ועכשיו סטון מושקע במשהו אחר, שנקרא Super. האפליקציה הזו מתוארת כ"סיקרט, אם אנדי וורהול היה מקיא עליו" - וצילום המסך שלפניכם פשוט אומר הכל. כמו כל אפליקציה שסטון מעורב בה, היא דורשת טקסט קצר במיוחד.

 

 

 

2. ההכנסות של יאהו ממכירת המניות שלה בעליבאבא עומדות, על פי מסמכי החברה, על 9.4 מיליארד דולר. וזה כנראה יהיה שיא ההכנסות של יאהו בעשור הקרוב, כי בפני עצמה החברה לא שווה כמעט דבר. כל הכסף הזה, אם לשפוט על פי ההיסטוריה של שבע השנים האחרונות, עומד לרדת בקרוב לטמיון, ברכישת חברות בלתי מצליחות ובהענקת מצנחי זהב למנהלים כושלים.  

 

3. עוד קומונת הייטק קורסת בקול רעם: ה-Downtown Project, נסיון להפוך את החלק הפחות סימפטי של לאס וגאס - עיר לא סימפטית בכל קנה מידה - למגנט הייטק מתמוטט. היזמים, שהשקיעו ברעיון סכום מדמיע של 350 מיליון דולר, יצרו סביבת עבודה דמויית קולג' שאמורה היתה למשוך את הצעירים הלא מתבגרים של עמק הסילי-קון בתקווה שאלה, איכשהו, ייצרו רווחים. זה לא קרה, אין פרויקט שהצליח לייצר משהו בעל ערך בכל זה, ועכשיו מתחיל גל הפיטורים - יחד עם האשמות כלפי מנהיגי הפרויקט, ביניהם מנכ"ל זאפוס טוני הסייה.  
בטל שלח
    לכל התגובות
    x