$
המדריך

בדיקת כלכליסט

ThinkPad Tablet 8 של לנובו: החזק ביותר מסוגו

מחשב הלוח האחרון של הענקית הסינית משלב מבנה נוח ואלגנטי עם יכולות ווינדוס 8.1 מלאות - מה שעשוי לקסום לארגונים. בנוסף, הוא חזק משמעותית מכל טאבלט 8 אינץ' בשוק ובעל מסך מצוין. חבל שהוא לא זול ושיש בו כמה באגים משונים

הראל עילם 13:1601.09.14
בשנה האחרונה ניתן לראות שינוי מרענן בשוק הטאבלטים: מחשבי לוח שמריצים את מערכת ההפעלה ווינדוס 8 המלאה, במקום את ווינדוס RT המוגבלת יותר, הופכים לנפוצים וזולים יותר. בעבר, טאבלטים עם ווינדוס 8 ומעבדי 8 היו רק מכשירים עסקיים יקרים בלבד.
כעת, שבבי אינטל הגיעו לתגית מחיר שניתן כבר למצוא לא רק טאבלטי ווינדוס 8 זולים יותר, אלא גם מיני-טאבלטים. לקטגוריה הזאת מגיע Thinkpad Tablet 8, המיני-טאבלט האחרון מבית לנובו ולו מסך 8.3 אינץ'.

 

מכשיר ה-ThinkPad Tablet 8 מכשיר ה-ThinkPad Tablet 8 צילום: ניצן סדן

 

עיצוב ומבנה: ThinkPad לכל דבר

 

הדגם שסקרנו הוא הגרסה המקצועית, שכוללת את ווינדוס 8.1 פרו וחיבור סלולרי והוא שוקל 440 גרם - מעט יותר מרוב הטאבלטים בגודל זה, אבל לא בצורה משמעותית.

 

לנובו הצליחה לשמר את המראה הכללי של סדרת Thinkpad במיני-טאבלט שלה: משחק של מספר גווני שחור, עם לא מעט קווי חיבור מעוגלים וחלקים שקועים. כך למשל, כל המסך הקדמי מעט שקוע בתוך מסגרת סיבי פחמן וגב האלומיניום המחוספס המשתלב בתוך המסגרת. התוצאה הסופית מספקת אחיזה נעימה ונוחה, מכשיר מסיבי ויציב אבל לא כבד ולו רמת גימור גבוהה.

 

שולי המכשיר, עם כפתורי הפעלה ועוצמת שמע שולי המכשיר, עם כפתורי הפעלה ועוצמת שמע צילום: ניצן סדן

 

החברה אפילו שמרה את לוגו ה-Thinkpad המפורסם עם נורית החיווי האדומה בתוך ה-i. בצד הקדמי תוכלו למצוא את לוגו מיקרוסופט בחלק התחתון של המסך, שפועל ככפתור פיזי שמחזיר אותכם לעמוד הבית ובחלק העליון של המסך תוכלו למצוא את המצלמה הקדמית. בצד ימין תוכלו למצוא את כפתור ההפעלה, כפתורים פיזיים לעוצמת שמע וחיבור כוח יעודי ובצד השמאלי חריצים לכרטיסי הרחבה (SIM ו-microSD) וחיבור USB 3.0 אחד.

 

חריצי כרטיס הזיכרון וה-SIM, שמחופים בכיסוי פלסטיק חריצי כרטיס הזיכרון וה-SIM, שמחופים בכיסוי פלסטיק צילום: ניצן סדן

 

הדבר היחודי ביותר בטאבלט הוא ללא ספק המימדים שלו: עם שוליים שעבים בקצה העליון והתחתון של משמעותית מהשוליים בשמאל ובימין, תקבלו מכשיר שהוא הרבה יותר ארוך ממה שאתם רגילים לו. כל הטאבלטים יותר מותאמים לקריאה מאוזנת מאשר מאונכת, אבל ב-Thinkpad 8 זה מורגש במיוחד, ופחות נוח להחזיקו לאורך זמן.

 

גב הטאבלט גב הטאבלט צילום: ניצן סדן

 

ממשק ומערכת הפעלה: המסך הטוב בקטגוריה

 

מסך ה-8.3 אינץ' הוא ברזולוציה לא שגרתית של 1,920 על 1,200 פיקסל (בניגוד לרזולוציית Full HD סטנדרטית שהיא 1,920 על 1,080), גבוהה משל כל המתחרים בקטגוריה. הממשק הצבעוני של ווינדוס 8 נראה מצוין, מגיב במהירות ובצורה חלקה ומספק חווית משתמש מהנה. הוא גם אינו מאמץ את העיניים בקריאת מסמכים וספרים דיגיטליים. זהו אינו המסך הכי בהיר שראינו בקטגוריה, אבל הוא עדיין מצליח להתמודד היטב עם השמש הישראלית - ותוכלו לקרוא את המסך בבירור בתנאי שמש. זאת הודות לניגודיות צבעים משובחת זווית צפיה רחבה ואפקט השתקפות מוצנע יחסית. חבל שאין למכשיר עוד כפתורים פיזיים, למשל, לשליטה בבהירות המכשיר.

 

המסך קריא וברור, גם תחת תאורה ישירה המסך קריא וברור, גם תחת תאורה ישירה צילום: ניצן סדן

 

הטאבלט מריץ את ווינדוס 8 המלאה ולכן כולל ממשק שולחן עבודה סטנדרטי בדומה לווינדוס 7, שבו רצות רוב תוכנות ווינדוס הישנות שלא הותאמו לממשק החדש של מיקרוסופט. זאת, לצד ממשק האריחים הטיפוסי לווינדוס .

 

הגודל הקטן יחסית של הטאבלט והפרספקטיבה החריגה בגודל המסך מקשה מאוד לעבוד במצב שולחן עבודה, מה שלוקח את עיקר הפונקציונליות של השימוש במכשיר ווינדוס 8. בניגוד לטאבלטים היברידיים, ל-Thinkpad אין מקלדת פיזית ניתנת לחיבור ומסך המגע של המכשיר אמנם תומך בתנועת 10 אצבעות אבל אינו בהכרח מדויק מספיק.

 

ממשק שולחן העבודה במכשיר ממשק שולחן העבודה במכשיר צילום: ניצן סדן

 

מולטימדיה ואפליקציות: מבחר עשיר

 

בדומה לרוב מוצרי לנובו, החברה בוחרת להשיק את מוצריה נקיים יחסית מאפליקציות יעודיות. כאן תוכלו למצוא את אפליקציית הסנכרון QuickCast, שעובדת היטב אבל בעיקר מיועדת לשיתוף בין מכשירי לנובו, אפליקציית השירות שאינה עובדת באופן מלא בישראל גם ככה, אפליקציית Companion שבעיקר נועדה למשתמשים חדשים ומתדרכת אותם כיצד לעבוד בממשק מטרו ואפליקציית ההגדרות שהיא פחות נוחה וגמישה מממשק ההגדרות של מיקרוסופט, אבל תאפשר לכם לנהל חלק מהיכולות היעודיות של מסך המגע. קשה להאמין שתצטרכו להשתמש באף אחת מהן מעבר לפעם הראשונה של הפעלת המכשיר.

 

אפליקציית צילום הספרה של המכשיר אפליקציית צילום הספרה של המכשיר צילום: ניצן סדן

 

מלבד האפליקציות של לנובו, המכשיר כולל את חבילת התוכנות המשרדיות אופיס, אפליקציית קינדל, אנטי וירוס מבית סימנטק, Evernote, שירות המוזיקה Rara, אפליקציית מזג האוויר AccuWeather, סקייפ ושירות הענן של מיקרוסופט, SkyDrive.

 

הטאבלט מצויד ברמקולי סטריאו מצוינים בהתחשב בגודלו, שמשלימים היטב את המסך המשובח עבור חובבי הווידאו. המצלמות הקדמית והאחורית סתמיות ובאופן מעיק למדי, תוכנת הניהול שלהן עמוסה בבאגים: יש למכשיר נטיה להיתקע קצת כאשר תנסו לשנות את כיוון הצפיה (על ידי סבסוב המכשיר) בזמן שאתם מצלמים. בנוסף, יש לו אפליקציית צילום ספרה, שמאפשרת תיעוד סביבה תלת ממדי.

 

המצלמה האחורית של המחשב, ברזולוציית 5 מגה-פיקסל המצלמה האחורית של המחשב, ברזולוציית 5 מגה-פיקסל צילום: ניצן סדן

 

ביצועים וזמן סוללה: לוח עם שרירים

 

זהו ככל הנראה אחד הטאבלטים החזקים ביותר שיצא לנו לבדוק אי פעם, עם מעבד אינטל בעל ארבע ליבות במהירות 2.4 גיגה-הרץ ו-2 גיגה-בייט זכרון DDR3. יש לו גם מרחב אחסון גדול של 64 גיגה-בייט. אם רק החברה הייתה משכילה לשלב מעבד גרפי עצמאי, ה-Thinkpad היה יכול כנראה להתמודד עם כל ישום בשוק.

 

אבל מכיוון שהחברה בחרה להשתמש בפתרון המשולב של אינטל, הביצועים של ה-Thinkpad הם "רק" מצויינים. הוא לא מצמץ גם כאשר הרצנו בו זמנית מספר חלונות של עריכת מצגות, סרטון ב-Full HD, דפדפן עם עשרות תגיות פתוחות ועדכון מלא של מערכת ההפעלה. המכשיר מסוגל לזנק ממצב המתנה לעבודה מלאה בתוך פחות משניה, וגם הדלקת המכשיר מכיבוי מלא היא מהירה מאוד.

 

גם תוכנות ציור בסיסיות, גם משחקים כבדים. הטאבלט מצליח להתמודד עם כל יישום גם תוכנות ציור בסיסיות, גם משחקים כבדים. הטאבלט מצליח להתמודד עם כל יישום צילום: ניצן סדן

 

בזווית הקישוריות, אנטנת ה-WiFi של המכשיר עבדה היטב בטווח קרוב, אבל התקשתה לקלוט את התדרים במרחק של כמה מטרים בחדר אחר. אנטנת ה-3G סיפקה מהירויות דומות לאלו של טלפון חכם, ללא גמגומים משמעותיים בקליטה. באופן מצער, חיבור ה-USB 3.0 וכבל ההטענה היעודי משתמשים באותה יציאה, מה שמאוד מגביל את השימושיות של המכשיר. זה חבל, כי בנוסף ליציאת ה-USB הבודדת יש לו רק עוד יציאת מיקרו-HDMI אחת. במכשיר עסקי היינו מצפים לראות עוד חיבורים.

 

בעבודה שוטפת, לא נרשמה התחממות משמעותית במכשיר גם כאשר הפעלנו עליו עומס משמעותי, מלבד מקרים שבהם הרצנו משחקים כבדים יחסית. גם במקרים אלה, החום התפזר במהירות גבוהה יחסית.

 

עם זאת, בזמן הרצת ישומים גרפיים, טעינה או כאשר הוא מתחת לשמש זמן ארוך, המכשיר מתחמם מאוד, במיוחד בפינה הימנית-עליונה. במקרים האלו, אפשר להבחין בבאג משונה: חלה איטיות בביצועים ובמקרים מסוימים אפילו התנהלות מוזרה מאוד של המסך, כאילו אזורים בו נלחצים ומופעלים. לא כדאי לנסות ולעבוד על המכשיר בזמן שהוא נטען. זמן הסוללה של המכשיר מרשים יחסית לטאבלטים מבוססי אנדרואיד או iOS, אבל הוא נמוך יותר מכמעט כל הטאבלטים האחרים בקטגוריה. הוא יספק לכם בסביבות 7 שעות עבודה, עם זמן המתנה מרשים למדי של 3 ימים.

 

סיכום ואלטרנטיבות: דור המייסדים

 

מבחינות רבות, קטגוריית המיני-טאבלטים המבוססים ווינדוס 8 עדיין מתהווה, עם טווח רחב של מחירים ומפרטים טכניים. ה-Thinkpad הוא אחד הטאבלטים היותר יקרים שניתן למצוא בקטגוריה, עם כמה באגים מעצבנים, ממשק לא נוח בתפריט ווינדוס 7 ואינו מגיע עם מקלדת פיזית ניתנת לחיבור. לעומת זאת, הוא כולל מסך מעולה, שטח אחסון גדול יחסית ויתרונות בולטים נוספים. הוא עולה 2,900 שקל - לא זול ביחס לטאבלטי אנדרואיד, אך עשיר בתכונות ויכולות שאין להם, במיוחד כאלה שרלוונטיות למשתמש העסקי.

 

קשה לדעת לאיזו נישה ה-Thinkpad מתאים. לכאורה, הוא מוצלח במיוחד לצרכים ארגוניים כגון חנויות ומסעדות, אבל הוא יקר מדי למטרה זו. היינו אומרים שה-Thinkpad יתאים בעיקר לאנשי עסקים הזקוקים לטאבלט אלגנטי ועתיר יכולות, לשימוש מולטימדיה סטנדרטי בתוספת יישומים ארגוניים ומשרדיים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x