$
אינטרנט

ההאקר הפלסטיני: צעיר, אנרכיסט, ללא יכולות סייבר

מומחי האבטחה הישראלים לא מזהים פעילות סייבר של ארגוני טרור ומסבירים כי ההאקרים שפרצו לאתרים בשבועיים האחרונים "הם קבוצות לא מאורגנות של ילדים, לפעמים גם בני 11 שרוצים לקחת חלק במאבק"

הראל עילם ומאיר אורבך 08:2522.07.14

 ההאקרים הפרו־פלסטינים הם צעירים, לא מקצועיים, אנרכיסטים ולא מסונפים לאף ארגון טרור, כך מסכימים מומחי אבטחה ישראלים שהתראיינו ל"כלכליסט".

 

"רוב ההאקרים הם צעירים, מתחת לגיל 20, אנרכיסטים שמחפשים דרך למחות, מחפשים את זירת ההתרחשות הנוכחית החמה ביותר", כך מסביר ליאור פולק, סמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת האבטחה bSecure.

 

דנור כהן, האקר בחברת אבנת, מסכים איתו ואומר "חלקם גם ילדים בני 11–13. זאת הדרך שלהם להכיר את עולם המחשבים, את האינטרנט ואת העולם הגדול בכלל. הם משתתפים במחאה בדרך שלדעתם היא לגיטימית".

 

ההאקר דנור כהן ההאקר דנור כהן

 

בשבועיים האחרונים פרצו האקרים לשידורים של ערוץ 2 ו־10, השתלטו על עמודי פייסבוק פופולריים ושלחו מיליוני הודעות מיידיות לישראלים בכל רחבי הארץ. מומחי האבטחה מסבירים כי ההאקרים הצעירים בדרך כלל מתארגנים בתאים קטנים – קבוצות זעירות בפייסבוק, טוויטר, וואטסאפ, פורומים באתרי האקרים וחדרי צ'אט. "מישהו שהוא יותר בכיר ומבוגר בחבורה קם ומארגן יוזמה", אומר כהן. "הוא מכין כלי האקינג פשוט ומזמין את כולם להצטרף אליו". רובם מגיעים ממדינות ערב, מדינות מוסלמיות ומעט ממדינות מערביות. "רק חלק מגיע מהשטחים", אומר פולק.

 

פולק וכהן מסכימים כי רוב הצעירים לא מבינים את ההשלכות של מעשיהם ולא מסתירים את הפעולות שלהם יותר מדי. "לא קשה לראות איפה הם מדברים. זה גם היתרון שלנו, כי כך אנחנו יכולים לעקוב אחריהם", מסביר כהן.

 

אבטחת מידע בחברת החשמל. "ההאקרים לא מכוונים למטרות חשובות" אבטחת מידע בחברת החשמל. "ההאקרים לא מכוונים למטרות חשובות" צילום: אלעד גרשגורן

 

כהן אומר כי ככל הידוע לו לחמאס ולארגוני הטרור האחרים אין פעילות סייבר ענפה. פולק דווקא מעריך כי לחמאס ולאחרים יש מספר האקרים בודד שעובד ברשותם: "אתה יכול להעריך שהם שם לפי מספר מצומצם של מטרות שאנחנו מזהים, תזמון של התקפות שנראה חשוד כך שישתלב בפעולות אחרות. חלק נכבד מההתקפות על חברות גדולות לא מדווח, כי החברות לא רוצות לחשוף אותן".

 

לדבריו, רוב ההאקרים הלא מקצועיים משתמשים בכלים בסיסיים נגד מטרות קלות: "המטרה שלהם היא ליצור הד תקשורתי על ידי פגיעה בהרבה מטרות. הם לא מכוונים למטרות חשובות".

 

כהן מציין כי התקפות האקינג הן יקרות ודורשות משאבים אדירים. "כדי לפתח או לקנות קוד לווירוס שבאמת יכול לגרום נזק צריך לשלם מיליונים. וזה רק להשיג את הקוד — צריך גם לעדכן אותו, לדעת איך לנצל אותו, איך לאסוף מידע ואיך לנתח אותו. אנחנו מכירים את חמאס ואת היכולות שלהם. הם לא בשלים מספיק להקים יחידות סייבר מאורגנות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x