$
פטנטים וקניין רוחני

בלעדי לכלכליסט

ניבולה סיסטמס מהוד השרון נמכרת ב־100 מיליון דולר

החברה הישראלית, העוסקת בפתרונות מחשוב לתחום הענן, תירכש בידי ServiceNow מארה"ב, ותשמש כבסיס להקמת מרכז מחקר ופיתוח של החברה האמריקאית בישראל. הקרנות פיטנגו וג'נסיס צפויות להחזר של פי 10 ויותר על השקעה ראשונית של 5 מיליון דולר

מאיר אורבך 06:5809.07.14

חברת ServiceNow האמריקאית רוכשת את ניבולה סיסטמס (Neebula Systems) הישראלית בסכום שמוערך ב־100 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט".

החברה הישראלית, שעוסקת בפתרונות מחשוב לתחום הענן, גייסה עד כה 5 מיליון דולר בלבד מקרנות הון הסיכון הישראליות ג'נסיס ופיטנגו, והרכישה מייצגת החזר השקעה משמעותי של הקרנות על ההשקעה בחברה. פיטנגו שהשקיעה 4 מיליון דולר בסבב ההשקעה היחידי בחברה אמורה לקבל כ־40 מיליון דולר וג'נסיס תקבל על פי הערכות כ־30 מיליון דולר על השקעה של מיליון דולר. שאר הכסף אמור להגיע לכיסי המייסדים והעובדים.

 

 

זו תהיה הרכישה הראשונה בישראל של ServiceNow, שמתמחה באספקת פתרונות מבוססי ענן לאוטומציה של פעילויות מחשב ארגוניות. מוצר הדגל של החברה הוא מערכת למיכון וניהול תהליכי מיחשוב של יחידות מחשב. ServiceNow נסחרת כיום בבורסה של ניו יורק לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר ומעסיקה כ־1,400 עובדים.

 

לחברת ServiceNow סניף מקומי הפועל כשנתיים ומנוהל ע״י לימור אפיק.לחברה למעלה מ- 15 לקוחות ישראליים. כמו כן פועלים בארץ שני שותפים עסקיים של ServiceNow - דיקומנו ואדוונטק. ההסכם שהיה לחברה עם נס טכנולוגיות, אשר היתה שותפה של החברה בעבר, בוטל. על פי ההערכה תשמש הרכישה כבסיס להקמת מרכז מחקר ופיתוח ראשון לחברה בישראל.

 

פעילות הרוכשת ServiceNow מהווה כיום איום על כל חברות המחשוב המסורתיות דוגמת IBM, HP ואחרות. תוכנת הניהול שפיתחה ניבולה סיסטמס תהיה חלק ממערכות הענן שאותן מספקת ServiceNow. המערכת של ServiceNow משמשת למיכון תהליכי מחשוב וכוללת מספר רב של רכיבים מוכנים: ניהול פניות וקריאות לקבלת שירות, ניהול שינויים, ניהול פרוייקטי מחשוב, ניהול מצאי, מחולל דוחות מובנה, קל ומהיר למימוש והפקת דוחות. בסוף חודש יוני הודיעה ניבולה על מספר לקוחות חדשים אשר אימצו את הטכנולוגיה של החברה. בין החברות שאותן ציינה היו אמדוקס הישראלית, בכטל, חברת המים של סן אנטוניו ועוד. 

 

ניבולה יושבת בהוד השרון ומעסיקה כ־25 עובדים. החברה נוסדה ב־2009 על ידי יובל כהן ואריאל גורדון. כהן, שמשמש כמנכ"ל החברה, היה בעבר בכיר בחברת רדלן שנרכשה על ידי ענקית השבבים מארוול. לאחר הרכשה התמנה כהן לתפקיד מנהל הפעילות המקומית של מארוול. גורדון היה בעברו בכיר בחברת המימד החדיש שנרכשה על ידי BMC. בתחילת החודש צירפה החברה לשורותיה את אל הילטון, בכיר בתעשיית ההייטק האמריקאית, כסגן נשיא לשיווק ומכירות.

 

בחצי שנה הראשונה של 2014 נרשם מיעוט של אקזיטים בישראל כאשר הרכישה המשמעותית האחרונה היתה של חברת צ'ק ב־350 מיליון דולר על ידי אינטואיט. בכירים בתעשייה אמרו ל"כלכליסט" ששנה זו אכן צפויה להיות שנה שחונת אקזיטים, עם מיעוט רכישות משמעותיות, אחרי הרכישות הגדולות ב־2013 של ווייז, טראסטיר ועוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x