$
הייטק והון סיכון

מנכ"לית פייסבוק ישראל: "החברות בארץ לא שואפות רק להימכר"

עדי סופר-תאני מספרת מדוע החליטה הרשת החברתית לפתוח סניף בארץ וכיצד תופסת את השוק הישראלי, מבטיחה שתשפר את יחס החברה למפרסמים בארץ ומתכננת לגייס עשרות עובדים למטה המקומי

אסף גלעד 18:4911.06.14

פייסבוק פעילה כבר יותר מעשר שנים, והפעילות המסחרית שלה עוד יותר צעירה. עד כה פעל משרד התפעול והמכירות שלה ללקוחות ישראלים מדאבלין, לונדון וברצלונה, אבל עתה החליטה הרשת החברתית הגדולה בעולם לפתוח פעילות בישראל ומינתה לשם כך את המשקיעה הסדרתית ויו"ר הסטארט-אפ ג'ינג'ר, עדי סופר-תאני, לתפקיד מנכ"לית פעילות המכירות שלה בארץ.

סופר-תאני תפנה לעסקים הקטנים, הבינוניים והגדולים ותציע להן להוסיף לתקציב הפרסום שלהן גם את פייסבוק ככלי פרסום מפולח, כאלטרנטיבה או כתוספת לגוגל, הממוקד חיפוש.

 


 

"החברות הישראליות מתבגרות"

 

את הסיבה למנוי דווקא בתקופתה הנוכחית מסבירה סופר-תאני בזיהוי של פייסבוק את ענף חברות האינטרנט הישראליות הצומחות, הפונות כלפי השוק הגלובלי. היא אמנם לא מכנה את החברות בשמותיהן, אך מדובר בענקיות משחקים כמו פלייטיקה, פלאריום, דרגונפליי; ענקיות תוכנות חינמיות כמו איירון סורס, פריון, איימש וקרוסריידר; ואפילו ענקיות הימורים כמו 888, ווליאם היל או פלייטק, שגם אם אינן פעילות מישראל, הרי שאת תקציבי הפרסום שלהן מנהלים ישראלים.

 

"החברות הגלובליות הישראליות לא שואפות רק להמכר, אלא מתבגרות, עוברות את שלב הפיתוח והמוצר, ומגיעות לשלב שבו הן מגייסות לקוחות ומחפשות משתמשים חדשים", אמרה סופר-תאני היום (ד') בשיחה עם "כלכליסט".

 

"אלה חברות מתוחכמות מאוד שמבינות היטב את שוק הפרסום מבוסס ביצועים, ולעיתים אלה חברות שלא צריך רק ללמד אותן אלא יש הרבה מה ללמוד מהן, כך שלנו יש רצון להחשף אליהן. יש להן צרכים מסוימים ושיטת העבודה שלהן שונה, הם צריכים מאיתנו כלים, יכולות, עזרה, אפיון, מיקוד וזיהוי פלחי אוכלוסיה רלוונטיים. הצמיחה המטורפת של החברות הללו הופכת את ישראל לזירה חמה של חברות הפעילות בזירה הבינלאומית והיא זו שהביאה את פייסבוק להחליט שישראל צריכה סניף מקומי, שישרת גם את החברות המסורתיות יותר שמבקשות למכור לשוק הישראלי, ושעד כה קיבלו מאיתנו שירות מרחוק".

 

עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל

 

 

לדבריה, פייסבוק רואה את ישראל לא רק כשוק של מפרסמים, אלא גם כשוק של סטארט-אפים. פייסבוק מעוניינת, לדבריה, לפתח יחד עם חברות ישראליות כלים למפתחים של אפליקציות לפייסבוק, במיוחד בתחום המובייל. נוסף על כך, מתחייבת סופר-תאני, המוצרים המסחריים של פייסבוק, יכללו גם את אינסטגרם ו-ווטסאפ, כאשר פרסום בפלטפורמות אלה יהפוך לרלוונטי.

 

גיוס עשרות עובדים בישראל

 

סופר-תאני שפכה אור על פעילות המכירות והפיתוח של פייסבוק ישראל בחודשים האחרונים. היא מעסיקה כעת 4 עובדים וצפויה לגייס עובדים נוספים ולהתייצב על 10 עובדי מכירות ושיווק, שירות לקוחות ותמיכה באופן מיידי. בהמשך תגייס החברה עשרות עובדים נוספים. לטענת סופר-תאני, מספר העובדים הצפוי אינו קבוע, אם כי חשוב לה יותר מכל לאתר את הטאלנטים הטובים ביותר. בכל מקרה, פייסבוק לא צפויה להגיע בזמן הקרוב לגודל של גוגל ישראל, המעסיקה כ-150 אנשי מכירות. "פייסבוק נחושה להשאר חברה רזה עם תרבות של סטארט-אפ", אומרת סופר-תאני. "אנחנו מקפידים לא להיות גדולים מדי, כחלק מה-DNA של החברה". החברה ממוקמת כיום ברמת גן, במשרדים של אונאבו שנרכשה בידי פייסבוק לפני כמעט שנה, אך סופר-תאני מגלה כי המרכז יעבור בקרוב לתל אביב, ובכך יצטרף למתחרה גוגל שהציבה משרדים מפוארים בבניין אלקטרה בתל אביב. "המעבר ייעשה כחלק מההתרחבות שלנו והרצון לבנות את המשרדים ברוח של פייסבוק ובסביבת העבודה שמאפיינת אותו".

 

עובדי אונאבו, החברה שהפכה בסיס לפייסבוק בישראל עובדי אונאבו, החברה שהפכה בסיס לפייסבוק בישראל צילום: עומר לכיש

 

"מרכז הפיתוח של פייסבוק בישראל עוסק בראש ובראשונה במוצר הדחיסה של אונאבו שנרכשה על ידי פייסבוק", אמרה סופר-תאני. "הפעילות הזו תורחב, בנוסף לפעילות שנייה שקיבלנו מהחברה העולמית והיא מיזם Internet.org, בו יקח חלק הצוות הישראלי. אפשר להרגיש היה את ההתרגשות במשרדים כשקיבלנו את הפרויקט הזה: מדובר בפרויקט שמטרתו לחבר לאינטרנט שני שליש מאוכלוסיית העולם שאינה מחוברת כיום".

 

"הצוות הישראלי יקח חלק בפיתוחו ובפתרון הטכנולוגי שהוא מציע, הן באמצעות הטכנולוגיה שפותחה בסנאפטו הישראלית, הראשונה שנמכרה לפייסבוק, והן באמצעות טכנולוגיית הדחיסה של אונאבו, הישראלית האחרונה שנמכרה לפייסבוק. הוא נחשב כיום לאחד הפרויקטים הגדולים שישנו את העולם". את פעילות הפיתוח של פייסבוק בישראל הכוללת כשלושים עובדים, מנהל רועי טיגר, ממייסדי אונאבו. בנוסף לפעילות פיתוח, פייסבוק מעוניינת גם להיות מעורבת בזירת הסטארטאפים, להגביר את ההכרות שלה עם חברות, ואת החשיפה שלה לטכנולוגיות חדשות, למשקיעים וליזמים כפי שעושה גוגל עם פרויקט הקמפוס שלה.

 

"הורדנו את רף הכניסה לפרסום המקוון"

 

בישראל לכל אחד יש חשבון פייסבוק, אבל מעט מאוד מהמפרסמים, בעיקר העסקים הקטנים, יודעים בכלל איך לפרסם שם. נראה שהשוק הישראלי נותר הרחק מאחור עבורכם.

"אני לא בטוחה שאני מסכימה עם הטענה הזו. הרי דווקא בגלל שישראלים מחוברים יותר לפייסבוק, הם יודעים לעשות בו שימוש טוב יותר, גם בקמפיינים פרסומיים. אני מסכימה שיש עוד הרבה מה ללמוד בשוק הישראלי ואם נשווה את החנויות, המסעדות והמספרות לזירת האינטרנט המטורפת שיש כאן בישראל, אז ברור שיש להם עוד הרבה מה ללמוד, ואנחנו נהיה שם בשבילם".

 

לפי סופר-תאני, הפרסום בפייסבוק הוא חלק מכל קמפיין נרחב לפי סופר-תאני, הפרסום בפייסבוק הוא חלק מכל קמפיין נרחב

 

"ברור לעסקים בעולם ובישראל שפייסבוק היא הכלי המובהק שלהם בכדי לצמוח. עד לאחרונה לעסקים קטנים לא היתה דרך לפרסם בצורה יעילה וממוקדת אבל לא יקרה, אפילו לפרסם במקומון הוא עניין לא זול ולא רלוונטי. פייסבוק הורידה את רף הכניסה לפרסום המקוון, ומציעה קמפיינים כל כך מקומיים ומטורגטים, עד שהן מאפשרות לחנויות של מעצבות, או מספרות בתל אביב כמו גם לפיצריות בבאר שבע לבנות לעצמן קהל משתמשים ולהפיץ את המותג ברדיוס הרלוונטי ולא יותר מכך, על ידי הגדרה מדויקת של קהל היעד, במקום לשלם תשלום מיותר על קהל לא רלוונטי".

 

מפרסמים ישראלים מתלוננים על תקלות שירות לקוחות רבות באתר המפרסמים בעברית, על חזרה מאוחרת מאוד של נציגי שירות ועל יחס בעייתי. האם תשני את התמונה?
"המשימה שלי היא לבנות צוות שיידע לתת לשוק את הכלים הכי טובים ואת הביצועים הכי טובים".

 

עד כמה תצליחו לנגוס בתקציבי הפרסום שהולכים לגוגל, אולי המתחרה הגדולה שלכם בזירת הפרסום המקוון?

"חברות יודעות לאזן בין המדיומים השונים, ולא תמיד פרסום בערוץ אחד מגיע על חשבון ערוץ אחר. אם כל אחד מהערוצים יספק תשואה נכונה ויביא לקוחות, אזי אין מגבלה לתקציב הפרסום המקוון שגם יכול לגדול בהתאם. עבור חברות ישראליות שמפרסמות לשוק הישראלית, פייסבוק הפכה לערוץ פרסום משלים לקמפיין טלוויזיוני. כיום חברות הענק הישראליות כבר לא יוצאות לקמפיין בטלוויזיה ללא קמפיין משלים בפייסבוק. כך שלהערכתי, תקציב הפרסום לפייסבוק לא יבוא על חשבון אחר, אלא שתקציבי הפרסום יגדלו בכדי למשוך לקוחות נוספים".

 

עסקאות הפרסום בפייסבוק נעשות עד כה ללא תשלום מע"מ, ובצדק, פייסבוק פעלה מאירלנד וסגרה עסקאות ברשת. אלא שהקמת מערך מכירות ארצי מחייב מעתה בתשלום מס למדינה. האם תשנו את מדיניות המסוי של עסקאות הפרסום?

 "פייסבוק משלמת מס בכל המדינות בהן היא עובדת לפי חוק. אנחנו בקשר עם רשויות המס בכדי לעמוד בכל מה שנדרש לפי חוק. ישראל שמה לעצמה מטרה להביא חברות זרות וגלובליות, והיא מרוויחה גם מעצם העובדה שהחברות מגייסות כאן עובדים, רוכשות עסקים וטכנולוגיות".

 

פעילות הפיתוח של פייסבוק נעשתה עד כה רק במטה החברה בפאלו אלטו כחלק מההררכיה השטוחה בה כל עובד יכול להתייעץ עם מארק צוקרברג וזה יכול להתעדכן בפרויקטים רבים. המרכז הישראלי בוודאי מרוחק מכל זה. כיצד מגשרים על כך?

"המטרה שלשמה הוקם מרכז הפיתוח הישראלי היא קודם כל להשיג את הטאלנטים הטובים לפייסבוק. מחיר המרחק שווה את זה, אבל אנחנו מצמצים אותו על ידי ישיבות עבודה תכופות. מארק צוקרברג מתקשר עם הצוותים שלנו פעם בשבוע, עונה לשאלות ומנהל דיון יסודי. בנוסף, מגיעים אלינו אורחים בכירים מפייסבוק בתדירות גדלה והולכת כי הם מבינים שתל אביב היא מקום שצריך להתחשב בו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x