$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

אינטל שילמה מיליארד שקל לפני העלאת המס

ענקית השבבים חילקה דיבידנדים בהיקף 6.6 מיליארד שקל ושילמה מס בסוף 2013. המס ששילמה נמוך מזה שהיה אמור להיגבות ממנה השנה

מאיר אורבך ודוד רפאלי 06:4029.05.14

ענקית השבבים אינטל שילמה מס של מיליארד שקל על דיבידנדים שחילקה. המס שולם בדצמבר 2013, אולם ככל הנראה מדובר ברווחים שנצברו במשך יותר משנה אחת. המס, ששיעורו 15%, שולם בעקבות חלוקת רווחים של החברה בהיקף של כ־6.6 מיליארד שקל.

 

 

ל"כלכליסט" נודע שאינטל העבירה את התשלום בסוף 2013, והסכום הוכר במסגרת הכנסות המדינה ממסים ברבעון הראשון של 2014. על פי דיווחי משרד האוצר בחודשים ינואר־מרס, גביית המסים הסתכמה ב־66.3 מיליארד שקל - עלייה נומינלית של 15.4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 

נשיא אינטל ישראל מולי אדן והמנכ"לית מקסין פסברג נשיא אינטל ישראל מולי אדן והמנכ"לית מקסין פסברג צילום: אריאל בשור

 

ככל הנראה אינטל ביקשה לחלק את הדיבידנד לפני כניסתו לתוקף של תיקון 71 לחוק עידוד השקעות הון. התיקון, שחוקק בחוק ההסדרים האחרון ונכנס לתוקף בינואר 2014, העלה את שיעור המס על דיבידנדים מ־15% ל־20% עבור חברות שהחוק חל עליהן, כך שמס של מיליארד שקל ששילמה אינטל הוא למעשה נמוך יחסית.

 

אינטל דיווחה בעבר כי לא משכה את הרווחים הכלואים שלה בשנה שעברה, בתקופה שבה חוק הרווחים הכלואים (או בשמו הרשמי, תיקון 69 לחוק עידוד השקעות הון) העניק חלון זמן של כמה חודשים למשיכת הכספים בשיעור מס נמוך. אינטל טענה אז כי היא מבקשת להמשיך להשקיע את הרווחים שלה בשדרוג מפעליה בארץ.

 

הרווחים הכלואים נוצרו בשל סעיף בחוק עידוד השקעות הון שהיה בתוקף עד 2011 ואפשר לחברות ליהנות ממס חברות מופחת על רווחיהן, כל עוד הם לא מחולקים כדיבידנדים. הסעיף הביא את החברות לצבור רווחים ולהימנע מלחלק אותם כדיבידנד.

 

עם זאת, לאור תשלום המס יש שתי אפשרויות: האחת היא שבניגוד לדיווחיה, אינטל כן משכה את הרווחים הכלואים שלה בשנה שעברה. השנייה היא כי רווחיה של אינטל בשנתיים־שלוש האחרונות, שבהן כבר לא ניתן היה לצבור רווחים כלואים, עולים על 6.6 מיליארד שקל.

 

בתחילת מאי הודיעה אינטל על כוונתה לשדרג את המפעל בקריית גת. אינטל התחייבה בפני משרדי האוצר והכלכלה לשדרג את מפעל Fab28 בכ־6 מיליארד דולר (20 מיליארד שקל), מהלך שצפוי להסתיים בסביבות 2016.

 

תנאי המענק שתקבל אינטל מהמדינה טרם סוכמו סופית. אינטל עוד צפויה להגיש את הבקשה למענק למרכז ההשקעות, ולאחר מכן אמורה לקבל מענק ממשלתי של 5%–6% מעלות הקמת המפעל. לפי חישוב זה צפוי מענק המדינה להיות 300–400 מיליון דולר, כלומר לא יותר מ־1.4 מיליארד שקל.

 

במסגרת ההסכם בין אינטל לבין משרדי האוצר והכלכלה תתחייב אינטל להוסיף כ־1,000 עובדים למצבת כוח האדם שלה. לפי דיווחי החברה מתחילת השנה, היא מעסיקה בישראל כ־9,800 איש בפעילות הייצור והפיתוח שלה, כך שמספר העובדים צפוי לגדול לכ־11 אלף.

 

מרשות המסים נמסר: "בשל חובת הסודיות בחוקי המס אנו מנועים מלהתייחס לשאלות בנושאים הקשורים לחברות או לנישומים". מאינטל לא נמסרה תגובה לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x