$
הייטק והון סיכון

SOSA, מתחם יוקרתי לסטארט-אפים, הושק בדרום ת"א

מאחורי המיזם עומדים רמי ברכה מקרן פיטנגו, ג'וני סאקס מג'נסיס ובכירים נוספים בזירת ההון סיכון הישראלית. המתחם יאכלס ויתמוך ב-30 סטארט-אפים בשלב הסיד, שפעילים בתחומי התוכנה, המובייל, אינטרנט הדברים והסייבר

אסף גלעד 14:3326.05.14

SOSA, המתחם החדש לחברות סטארט-אפ שגייסו סיבוב סיד הושק רשמית הבוקר בת"א. במסגרת האירוע נחשפו 11 חברות סטארט-אפ חדשות שאיכלסו את המבנה החל מינואר השנה.

SOSA, קיצור לשם South of Salame - דרומית לדרך סלמה - הוא המקבילה הישראלית ל-South of Houston מניו יורק או South of Market בסן פרנסיסקו, מתחמים מתפתחים וצומחים המארחים סצינת סטארט-אפים תוססת.

 


 

המתחם, הפרוש על פני שלוש קומות וגג, 1,200 מ"ר סך הכל, נועד להכיל עד 30 חברות סטארט-אפ שגייסו כבר את סבב הסיד שלהן (סיבוב גיוס ראשון בן מאות אלפי דולרים), והוא נועד לחשוף את החברות הצעירות לאקוסיסטם של ענף ההייטק: משקיעים פרטיים, קרנות הון סיכון, חברות בינלאומיות, לקוחות פוטנציאליים, נותני שירותים כמו עורכי דין ורואי חשבון, חברות הייטק וסטארט-אפים אחרים.

 

מתקשורת עם כלבים ועד אינטרנט הדברים

 

המתחם יתמקד בחברות תוכנה, סייבר, אינטרנט הדברים, אפליקציות ומוצרי צריכה. כיום פועלות בו 12 חברות, ביניהן Helparound, אפליקציה שהיא גם רשת בטחון לחולים כרוניים היכולים לתקשר זה עם זה באמצעותה ולאתר תרופות בקרבת מקום; PayITSimple, טכנולוגיה המאפשרת לעסקים להציע ללקוחותיהם במעמד הרכישה פריסה לתשלומים ללא ריבית בכרטיס האשראי; Silo, רשת חברתית להמלצות על אנשי מקצוע ואנשי קשר; Spotgames, פלטפורמת פרסום לשימוש עצמי; Pixdo, טכנולוגיית גיימיפיקציה לאתרים; Lynx Guard, פלטפורמה לאבטחת תשלומים ובנקאות דיגיטלית ללא ססמאות; OhTell, אפליקציית מובייל שמסייעת למשתמש לאתר לינה במלון תוך שילוב וידאו, המלצות ורשתות חברתיות, Babel, אפליקציה המאפשרת לצפות בסרטים וסדרות בשפות שונות; Hachiko, פלטפורמה לתקשורת בין בעלי כלבים לכלבים; ו – Neema, פלטפורמת ביטקוין שמגדרת את הסיכון בשימוש במטבע התנודתי.

 

איך מתקבלים ל-SOSA?

 

יש לגייס סבב סיד ולקבל המלצה מאחד מהשותפים במתחם. לאחר מכן יש להיפגש עם שניים או שלושה מהשותפים במיזם והמלצה שלהם תאפשר לחברה להכנס, גם מבלי שכל השותפים במיזם מודעים לכך. המתחם אינו מקבל מניות מהחברות, אלא שכירות של אלפי שקלים, כאילו היה זה משרד רגיל.

 

SOSA אינו מאיץ סטארט-אפים; מדובר בחלל עבודה המשלב מפגשים בין אנשי התעשייה. רמי ברכה, שותף בקרן פיטנגו הנמנה על מובילי המיזם מכנה אותה כ"כיכר עיר".

 

רמי ברכה, שותף בקרן פיטנגו רמי ברכה, שותף בקרן פיטנגו צילום: אוראל כהן

 

"תעשיית ההייטק היא שמרנית, ופגישות נערכות בדרך כלל בצורה של אחד על אחד", אמר. "רק פעם בכמה זמן יש כנס גדול, אבל מלבד זאת אין מספיק מקומות בהם מעגלים רבים ושונים מהתעשייה יכולים להיפגש אחד עם שני. הבעיה הזו מחמירה כיוון שהעולם משתנה. בעבר היו מגיעים אלינו יזמים בני 35 מרמת פולג עם רכב שכור ומגייסים 2-3 מיליון דולר ויוצאים עם מוצר לאחר שנה. היום היזמים באים אלינו באופניים חשמליות, מגייסים חצי מיליון דולר ושלושה חודשים לאחר מכן הם משיקים מוצר. הכל קורה מאוד מהר, ואין זמן לאיטראקציות".

 

מתחם SOSA מתחם SOSA צילום: עמית שעל

 

"לחברות שגייסו את סיבוב הסיד שלהן יש פרק זמן מוגבל, בדרך כלל של כשנה לפתח מוצר, להשיק אותו, לקבל תגובות, לגייס עובדים, להתכונן לסבב גיוס, וכל זה בפרק זמן קצר יחסית", אמר ג'וני סאקס מקרן ג'נסיס. "הסיבוב הבא שמחכה להם , סיבוב A, הוא קשה לגיוס ולא כולם יצליחו לגייס אותו. אנחנו רוצים לסייע לחברות האלה בכך שנביא להן את השוק אליהן הביתה. במקום שהם יסתובבו ויקבעו פגישות, אנחנו נביא להם את אנשי התעשייה אליהם".

 

"דוכן הסטארט-אפים" של הקרנות והמשקיעים

 

השותפים האסטרטגיים שחברו ל-SOSA ישתמשו במתחם כמקום למפגש ישיר עם תעשיית ההייטק המקומית ועם חברות סטארט-אפ צעירות, ויעניקו ליווי מקצועי וייעוץ אסטרטגי ליזמים. בין השותפים ניתן למנות את ארנסט אנד יאנג, מיתר ליקוורניק, יגאל ארנון, ברוקס קרת, פייפאל, אורנג', איירון סורס, נאוטילוס של AOL, מיקרוסופט וונצ'רס, SAP ולצידם גופי השקעה כדוגמת בסמר, כרמל, נילסן, קומרה, וקוואלקום ונצ'רס.

 

טל ברנוח. פתוח לשיחה עם יזמים טל ברנוח. פתוח לשיחה עם יזמים צילום: עמית שעל

 

גם לאומי-טק, אסטרטגיית ההשקעה החדשה של בנק לאומי תומכת במיזם. התמיכה ב-SOSA תאפשר לה חשיפה לסטארט-אפים צעירים בצמיחה, כחלק מאסטרטגיית הפנייה שלה לשוק ההייטק ולקרנות ההון סיכון בכל שלבי החיים של החברות.

 

קבוצת מקימי SOSA כוללת שותפים רבים מקרנות הון סיכון כגון אלף, ג'מיני, ג'נסיס, דיסרפטיב, מאגמה, BAngels2, פיטנגו ועמם יזמים ואנג'לים. בין המובילים של המיזם: רמי ברכה מקרן פיטנגו; ג'וני סאקס מקרן ג'נסיס; דני כהן מקרן כרמל; יפעת אורון מלאומי-טק; עדי פונדק מינץ מקרן קינן ישראל המצויה בהליך גיוס; גיל פרשקר מסינגטל; ארלה כהן ויואל חשין מ-2B Angles, היזם הסדרתי ברק פרידור והמשקיע הסדרתי טל ברנח. את המתחם מנהלת תום גינוסר.

 

כמה מהשותפים במיזם פתוחים למפגשים עם יזמים שירצו להתייעץ איתם על כל נושא, כמו למשל ברנח: "אני 20 שנה יזם ואני זוכר מה זה לכתת רגליי ממשרד למשרד כדי שיסתכלו עלי", אמר במתחם SOSA הוא מקצה יום בשבוע למפגשים של 15-20 דקות עם יזמים שיהיו מעוניינים להתייעץ איתו על כל נושא.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x