$
אינטרנט

נשיא איראן: עלינו לאמץ את האינטרנט - ולהפסיק לפחד ממנה

חסן רוחאני התייחס לרשת בתור הזדמנות חשובה ואמר שצעירי איראן יוכלו להיעזר בה כדי להגשים את היעדים הכלכליים של המדינה. זאת, בסתירה מובהקת למדיניות בה נקטה איראן עד כה - של בדלנות וצנזורה

עומר כביר 11:5421.05.14
"איראן צריכה לאמץ את האינטרנט, ולא לראות בה כאיום" – כך אמר נשיא איראן, חסן רוחאני, בנאום שנשא. לדברי פרשנים, ההתבטאות הינה הסימן המובהק ביותר לכך שרוחאני דוחה את מדיניותו הקיצונית נגד הרשת של קודמו בתפקיד, מחמוד אחמדינג'אד, ומרחיק עצמו מיריביו השמרניים.
"עלינו לראות את האינטרנט כהזדמנות", אמר רוחאני, לפי דיווחים של סוכנות הידיעות "רויטרס" וסוכנות הידיעות הרשמית של איראן, IRNA. “עלינו להכיר בזכות של אזרחינו להתחבר לרשת הגלובלית. למה אנחנו כל כך מפחדים? גם אם יש מתקפה, הדרך להתמודד אתה היא עם כלים מודרניים, לא שיטות פחדניות ופאסביות".

 

נשיא איראן, חסן רוחאני נשיא איראן, חסן רוחאני צילום: בלומברג

 

רוחאני גם הביע את חוסר שביעות הרצון שלו ממהירות החיבור שזמינה כיום באיראן, וקרא להגדיל את רוחב הפס במדינה. הוא כבר הבהיר ששירותי אינטרנט יסייעו לצעירי איראן להגשים את המטרות הכלכליות של המדינה. במקביל התפאר רוחאני בהתקדמות שעשתה איראן בתחום טכנולוגיית המידע וקרא לקידום יוזמת "הממשל האלקטרוני".

 

נוטשים את תוכנית איראן-נט?

 

לאיראן היסטוריה פתלתלה עם האינטרנט. במהלך המהפכה הירוקה שפרצה בעקבות הבחירות לנשיאות ב-2009, השתמשו המפגינים בטוויטר ורשתות חברתיות נוספות על מנת לתאם את המהלכים ביניהם. הדבר הוביל את רשיות המדינה להגביל את השימוש ברשת באיראן וכיום הגישה לטוויטר, פייסבוק, יוטיוב ואתרים נוספים חסומה. מנגד, למנהיג הרוחני של איראן, עלי חמנאי, יש חשבון טוויטר עם כ-54 אלף עוקבים ועמוד פייסבוק עם יותר מ-82 אלף לייקים.

 

בעבר דווח שאיראן מפתחת תשתית שתאפשר לה להקים תשתית אינטרא-נט כלל מדינתית, עם שירותים ואתרים הנשלטים כולם על ידי הממשל, ובכך להתנתק למעשה מהאינטרנט. התבטאויותיו של רוחאני ייתכן ומאותתים על הכוונה לזנוח מדיניות זו.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x