מיקרוסופט ממשיכה לנסות: תחשוף בשבוע הבא טאבלט חדש
למרות מכירות הסרפס המאכזבות, תציג החברה דור חדש למחשב הלוח שלה, הפעם על בסיס הסדרה האחרונה של מעבדי אינטל. מיקרוסופט מחזיקה כיום בנתח זניח משוק הטאבלטים, שעומד על כ-2%
12:06
12.05.14
מיקרוסופט לא מוותרת על שוק הטאבלטים, על אף כשלונותיה בעבר: החברה תחשוף דור שלישי לטאבלט הסרפס, שיתבסס על מעבד אינטל ויושק באירוע שעורכת החברה בשבוע הבא. כך, על פי דיווח של cnet שנשען על מקורות בתעשיית השבבים.
קראו עוד בכלכליסט:

כשלון בשווקים. טאבלט הסרפס
כל גרסאות פרו של הסרפס, שהריצו את מערכת ההפעלה ווינדוס 8, השתמשו במעבדי אינטל, כאשר הסרפס 2 התבסס על מעבד Core i5 מסדרת האסוול - כך שהדגם החדש עשוי להיות תוספת לקצה העליון של סדרת המוצרים.
נתח שוק זניח
בניסיון לשפר את מצבה בענף, השיקה מיקרוסופט בספטמבר האחרון דור שני למחשבי הלוח שלה: סרפס 2, שכלל מעבד חזק יותר, תצוגת Full HD ומרחב אחסון מוגדל והריץ את מערכת ההפעלה ווינדוס RT, במחיר 449 דולר, וסרפס 2 פרו, שעלה 899 דולר והציג ביצועי עיבוד וגרפיקה משופרים.
הכנסותיה של מיקרוסופט ממכירת מוצרי חומרה צמחו אמנם ברבעון האחרון ל-1.97 מיליארד דולר, אבל בזכות מכירת קונסולות אקסבוקס ONE ולא מענף הטאבלטים. גם זאת, מצבה של החברה בענף גרוע פחות מבעבר - על פי נתוני גרטנר, מיקרוסופט מכרה ב-2013 כ-4 מיליון מכשירי סרפס והגיעה לנתח שוק של 2.1%, לעומת 1.16 מיליון בלבד ונתח שוק של 1% ב-2012.


