$
הסטארט-אפים המבטיחים 2014
מוסף יום העצמאות 2014

אריק שמידט במאמר מיוחד לכלכליסט: "גוגל הבאה יכולה לבוא מישראל"

אנו חיים בתקופה מרתקת. הקידמה הטכנולוגית מאפשרת לנו גישה חופשית למידע באופן שאיש לא חווה מעולם. הכלים שנמצאים בידינו הם חסרי תקדים בחדשנותם ובאפשרויות שהם מציעים לנו לפתור בעיות. יחד עם זאת, אנו עדיין עומדים מול אתגרים גלובליים אדירים. זה הזמן ליזמי הטכנולוגיה הישראלים לנצל את הייחודיות שלהם ולהתמודד ישירות עם האתגרים הללו

אריק שמידט ודרור ברמן 06:4405.05.14
טכנולוגיות התקשורת הולכות ומתרבות כיום בקצב חסר תקדים. עד שנת 2025 כל המידע שקיים בעולם יהיה נגיש לרוב האנשים היישר מכף ידם. מעבר זה יכול לחולל מהפכה בכל רובדי החברה מבחינה פוליטית, חברתית וכלכלית כאחד. זו הסיבה שכל כך מלהיב ומרגש לעבוד היום בתעשיית הטכנולוגיה. לא רק בגלל ההזדמנות לבנות מוצרים מדהימים או להתמודד עם אתגרים טכנולוגיים ואינטלקטואליים, אלא גם בגלל המשמעות וההשלכות מרחיקות הלכת שעשויות להיות לכל אלה עבור העולם.

 

The Next Google Could Come From Israel

by Eric Schmidt and Dror Berman

 

אריק שמידט אריק שמידט צילום: אי פי אי

 

כדי לממש את הפוטנציאל הזה, נהיה חייבים לשנות את הגישה שמאפיינת את היזמות בשנים האחרונות. אפליקציות שמספקות פתרונות ממוקדים, גימיקים כיפיים, שיפור באורח ואיכות החיים הן דבר נהדר, אבל אנחנו יכולים לעשות הרבה יותר עם הכשרון, הזמן, ומקורות ההון שבידינו. יותר מ־1.3 מיליארד בני אדם בעולם חיים ללא גישה נאותה לחשמל; משברים בתחום המים והחקלאות אורבים מעבר לפינה, כולל בעולם המתועש; כמעט מחצית מהאוכלוסייה הבוגרת בעולם לא משתמשת בשירותים פיננסיים בסיסיים כדי לחסוך או ללוות כסף; ועדיין ישנן כמה מחלות קטלניות, אך בנות ריפוי, שטרם הצלחנו להכחיד.

 

דרור ברמן, שותף מייסד Innovation Endeavors דרור ברמן, שותף מייסד Innovation Endeavors

כל אלה הן בעיות קשות ללא מענה ברור או פתרון חד־משמעי. במילים אחרות, אלה בדיוק בעיות מהסוג שמהנדסים ויזמים טכנולוגים אוהבים ומן הראוי שינסו לפתור. בשנים האחרונות ראינו כמה פתרונות מדהימים וחדשניים: לוויינים קטנים וזולים משוגרים לחלל כדי לצלם תמונות שישפרו את הדרך שבה אנחנו מגדלים מזון; תחום מדע הנתונים (Data Science) מסייע לנו לאתר התפרצויות של מחלות, להשתלט עליהן ולנסות למצוא להן תרופות; ואפליקציות מובייל מנגישות שירותי בנקאות ובריאות מכל מקום.

 

ליזמים ויזמיות בישראל יש היסטוריה ארוכה של חדשנות בתחומים מהסוג הזה: פרופ' דן שכטמן זכה ב־2011 בפרס נובל לכימיה על גילוי הגבישים הקוואזי־מחזוריים, שכיום יש להם אינספור יישומים ־ מציוד כירורגי ועד לנורות LED; פרופ' סטיוארט ליכט ורן טל־ורד מאוניברסיטת מסצ'וסטס והאוניברסיטה העברית בירושלים פיתחו סוללות משוכללות וירוקות הניתנות לטעינה מחדש; חברת גיוון אימג'ינג הישראלית פיתחה את הקפסולה האנדוסקופית ־ "גלולה מצלמת" שהחולה בולע ומסייעת באבחון בעיות רפואיות ־ שהפחיתה את הצורך בהליכים כירורגיים פולשניים ויקרים.

 

שמידט. "בישראל ישנם יזמים חכמים ושאפתנים ביותר. מדינת ישראל קרובה להיות בעמדת השפעה עצומה על התפתחות השלב הבא של הטכנולוגיות שבהן העולם ישתמש" שמידט. "בישראל ישנם יזמים חכמים ושאפתנים ביותר. מדינת ישראל קרובה להיות בעמדת השפעה עצומה על התפתחות השלב הבא של הטכנולוגיות שבהן העולם ישתמש" איור: ערן מנדל

 

הטכנולוגיה היא רק כלי

 

בביקורו האחרון בישראל, נפגש אריק עם כמה מהיזמים החכמים והשאפתנים ביותר שיצא לו להכיר, יזמים שלקחו על עצמם אתגרים רוויי סיכונים וארוכי טווח ולא חששו להשתמש בטכנולוגיה כדי למצוא פתרונות אמיתיים ולא רק כדי לפתח מוצרים יפים. הכשרתם בצה"ל ובאוניברסיטאות בישראל סיפקה להם ידע ויכולות שהציבו אותם בחוד החנית של תחומי הכימיה, הפיזיקה היישומית ומדעי המחשב. הם פיתחו תרבות של שיתופי פעולה שמייצרת זרימה בלתי פוסקת של מידע בין יזמים, ותיקים וחדשים כאחד.

 

היום, בזכות המחויבות הממושכת של הממשלה להזרים מימון למחקר וכן בזכות הנוכחות הגוברת בישראל של שחקנים גדולים בתעשייה ממדינות כמו ארה"ב וסין, ישראל קרובה להיות בעמדת השפעה עצומה על התפתחות השלב הבא של הטכנולוגיות שבהן העולם ישתמש.

 

ואולם, טכנולוגיה לא יכולה לעמוד בפני עצמה. היא רק כלי. כלי שיזמים וממציאים צריכים לרתום למטרות שהם מציבים לעצמם. ובכדי שהטכנולוגיה תקדם את העולם למקום טוב יותר, העולם צריך שיזמים ישראלים יאמצו את האתגרים החדשים האלה, וישתמשו ביכולות שלהם כדי לפתור את הבעיות הגדולות והחשובות באמת, ותוך כדי כך, יבנו את החברות החשובות והמצליחות בעולם. על מנת שזה יקרה, היזמים חייבים לאתגר את עצמם, לחשוב בגדול ולהשתמש בנחישות ובתעוזה שהישראלים כה ידועים בהן כדי להתמודד עם המשימות האלה באופן ישיר.

 

נגדיל את ההשקעה בישראל

 

עם החזון הזה הקמנו את קרן ההשקעות שלנו, Innovation Endeavors, בישראל ובארה"ב. אנחנו מעוניינים לתמוך ביזמים וביזמיות שיפתרו את האתגרים הגלובליים הגדולים של המחר ויציגו את הפתרונות עם התוצאות הטובות ביותר. פריצת הדרך תגיע, כך אנחנו סבורים, מתוך ההצטלבות שבין השווקים של היום לבין טכנולוגיות מתפתחות כמו למידה חישובית, רובוטיקה, ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית.

 

יש בנו אמון כה גדול בסביבה היזמית הישראלית עד כדי כך שהפכנו את ישראל למדינת מפתח עבור ההשקעות שלנו אותן אנו מתכוונים להגדיל משמעותית בשנים הקרובות, ביחד עם השותף שלנו בישראל, יובל שחר. אנחנו משתפים פעולה באופן הדוק עם היזמים הישראלים, מחברים אותם לקהילה הבינלאומית שלנו, שמונה כיום יותר מ־200 יזמים ומסייעים להם לגשר על הפערים הקיימים בין ישראל לעמק הסיליקון ושווקים אחרים.

 

אנחנו בעיצומה של תקופה מדהימה ומרתקת בהיסטוריה. הטכנולוגיה מאפשרת לנו לפתור בעיות ולהתחבר בדרכים שלא היו אפשריות עד כה. הדבר תלוי בנו — היזמים, מייסדי החברות והמשקיעים; עלינו להשתמש במשאבים ובמיומנויות שבידינו כדי לבנות חברות גדולות ויציבות בעלות השפעה משמעותית על העולם. זהו המניע העיקרי לפעילותינו ב Innovation Endeavors. אנחנו מצפים בכיליון עיניים לשיתופי הפעולה העתידיים שניצור עם יזמים ישראלים שמחויבים לשנות את העולם, ומאחלים לכם יום עצמאות 66 שמח!

 

אריק שמידט הוא יו"ר גוגל ובעלי קרן ההשקעות אינוביישן אנדברס. דרור ברמן הוא מייסד ושותף־מנהל בקרן אינוביישן אנדברס

בטל שלח
    לכל התגובות
    x