$
אינטרנט

בעקבות ביריונות רשת: קריאה למאסר של מייסדי קבוצת פייסבוק פוגענית

גבריאלה דיקס, אימה של איזי דיקס בת ה-14 שהתאבדה לאחרונה, קראה לרשת החברתית ולמשטרה הבריטית לסגור קבוצת פייסבוק שבה פורסמו תכנים פוגעניים כלפי איזי, ואף לאסור את מייסדיה

נמרוד צוק 15:3809.03.14

פרשת ההתאבדות של איזי דיקס, תלמידת תיכון בריטית בת 14 מבריקסהאם שתלתה את עצמה בדצמבר האחרון, ממשיכה לזעזע את בריטניה. איזי ככל הנראה התאבדה בעקבות התעללות של חבריה לכיתה. כעת גבריאלה דיקס, אמה של איזי, פנתה לפייסבוק ולמשטרה בדרישה לסגור קבוצת פייסבוק בה פורסמו תכנים פוגעניים כלפי איזי, ולאסור את האנשים שהקימו אותה.

 

לטענת האם, בקבוצה הופצו תמונות של בתה שעברו עריכת פוטושופ אכזרית, לצד תגובות פוגעניות ועידוד בני נוער אחרים להתאבד. הקבוצה נסגרה על ידי פייסבוק בעקבות התלונה. לדברי האם, מדובר בהמשך של קמפיין רשת נרחב שהחל רק שעות ספורות לאחר שמותה של דיקס פורסם בתקשורת. בין השאר, הקמפיין כלל פרסום של "פוסטים מגעילים במיוחד" על דף הפייסבוק של איזי.

 

איזי דיקס, בת ה-14. התאבדותה הובילה את אמה לצאת למאבק נגד בריונות רשת וטרולים איזי דיקס, בת ה-14. התאבדותה הובילה את אמה לצאת למאבק נגד בריונות רשת וטרולים

 

בני משפחתה של דיקס טענו לאחר ההתאבדות כי אחד הגורמים לה היה הצקות חוזרות ונשנות מצד חבריה לכיתה ברשתות חברתיות - אבל בחקירת המשטרה לאחר המקרה לא נמצאו כל ראיות לטענות הללו, אם כי הדיווחים על מקרי בריונות בין כתלי בין הספר התגלו כמבוססים. לטענת האם, כמה מבנות כיתתה הטרידו אותה בשל המבטא האוסטרלי החריג שלה והעדפתה ללבוש חצאיות ארוכות יותר מהמקובל.

 

מנסים לחולל שינוי

 

בעקבות הפרשה הוקם דף פייסבוק בשם "The Izzy Dix Anti Bullying Memorial Group", שזכה ליותר מ-13 אלף לייקים. הדף מוקדש לזכרה של דיקס ולפי התיאור שלו, גם ל"פעילות לובינג בשמה של איזי כדי לשנות את היחס לבריונות בחברה שלנו". הדף, שמפרסם אייטמים הקשורים לפרשה ומקרים אחרים של התעללות בבני נוער על ידי חבריהם, פועל לסגירת רשת חברתית אחרת בשם Ask.fm, המאפשרת לטענת מקימי דף בריונות מילולית ללא צורך להזדהות. באופן כללי, מייסדי הדף מבקשים לראות פיקוח ממשלתי הדוק יותר על תכנים של רשתות חברתיות.

 

דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה. יצא נגד בריונות רשת דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה. יצא נגד בריונות רשת צילום: בלומברג

 

לטענת גבריאלה ושותפיה לקמפיין, חלק מההטרדות שהובילה להתאבדותה של דיקס בוצעו על גבי ask.fm, לצד 15 מקרי התאבדות נוספים של בני נוער בבריטניה שנקשרו ברשת החברתית המזרח-אירופאית. ask.fm, שנוסדה בלטביה ב-2010, משמשת לחיבור בין משתמשים המחפשים תשובות לשאלות לאחרים שיכולים לספק אותן. יש לה למעלה מ-70 מיליון משתמשים.

 

באוגוסט האחרון ניתקו מספר מפרסמים גדולים, ביניהם העיתון המקומי "הסאן" וחברת בריטיש טלקום, את כל הקשרים העסקיים שלהם עם ask.fm. זאת לאחר מקרה אחר של התאבדות צעירה בעקבות הטרדות - הפעם של הצעירה אנה סמית' מלייסטשטייר. הרשת החברתית אף זכתה לביקורת ישירה מראש ממשלת בריטניה, דייויד קמרון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x