$
אינטרנט

תעשיית הפרסום הישראלית משקיעה בפייסבוק 150 מיליון שקל בשנה

כך, לדברי מנכ"ל יוניברסל מקאן Search. להערכתו, קצב הצמיחה של השוק המקומי דומה לשל העולמי - כ-60% בשנה. השוק הגדול ביותר עבור מפרסמי פייסבוק הן חברות כוויקס, ווייז, גט טקסי וקונדואיט

הראל עילם 16:2404.02.14
תעשיית הפרסום הישראלית בפייסבוק מגלגלת 150 מיליון שקל בשנה. כך אמר הבוקר (ג') אופיר כהן, מנכ"ל יוניברסל מקאן בשיחה עם "כלכליסט". הדברים נאמרו במהלך כנס הפייסבוק השנתי של מקאן-אריקסון, משרד הפרסום הגדול בעולם ובישראל, שמפגיש בין אנשי פייסבוק ובין אנשי הייטק ומפרסמים מקומיים.

כהן הוא ראש צוות יוניברסל מקאן Search, חטיבת המדיה של משרד הפרסום. הוא העריך כי במהלך 2013, תעשיית הפרסום בפייסבוק עמדה בישראל על בין 120 ל-150 מיליון שקל. את הנתונים הוא מבסס על פי ניתוח הפעילות המקומית של 150 לקוחות החברה ברשתות החברתיות. הוא טוען כי מקאן מחזיקה בין 10% ל-15% מהשוק המקומי.

 

אופיר כהן אופיר כהן צילום: אוראל כהן

 

הוא הוסיף כי לדעתו, השוק הישראלי צומח בקצב דומה לזה של פייסבוק העולמית - קרוב ל-60% שנה אחר שנה. הוא הודה כי קשה להעריך בדיוק את גודל שוק הפרסום, במיוחד בגלל היקף המפרסמים העצמאיים ובתי העסק הקטנים-בינוניים שפועלים בפלטפורמה. "אפילו פייסבוק בעצמם לא יודעים איפה הכסף. כל אחד יכול לפתוח דף בפייסבוק ולפרסם. קשה מאוד לדעת מי עומד מאחורי זה", הוא אמר, והוסיף: "הרבה מאוד עסקים קטנים פועלים בפייסבוק. אני מעריך כי היחס עומד על בערך 30 מול 70%".

 

2014 תהיה שנת הווידאו

 

זאת השנה השניה שהחברה עורכת את הכנס. השנה הגיעו לישראל שלושה מעובדי פייסבוק שיושבים בדאבלין - אלעד שביט שהצטרף לפייסבוק לפני כשנתיים וחצי, ענת אלחנני ומרקו מיקיאלי שהצטרף רק לפני כחמישה חודשים.

 

הם חלק מצוות של ארבעה אנשי מכירות ישראלים לשעבר המטפלים בכל תיקי הפרסום הישראלים מאירלנד - שם כל צוות פייסבוק המטפל באירופה יושב, בעיקר עקב סיבות של הקלות מס. עם זאת, לפי ההערכות הצוות הישראלי צפוי לחזור לישראל כבר השנה כחלק ממשרד מכירות ומרכז פיתוח מקומי שמוקם ברמת גן. שלושתם סירבו לענות לשאלות "כלכליסט" בנושא.

 

המשתמשים בישראל לא שונים מבחו"ל. פייסבוק המשתמשים בישראל לא שונים מבחו"ל. פייסבוק צילום: בלומברג

 

השלושה חזרו על כמה מהנתונים העדכניים ביותר על קהל הגולשים הישראלי בפייסבוק. כ-2.7 מיליון איש מבקרים ברשת החברתית מדי יום, ויותר מ-75% מהם עושים זאת דרך אפליקציות מובייל. בסך הכל, 37% מהגולשים הם בני 13 עד 25.

 

בתגובה לשאלת "כלכליסט", אלחנני אמרה כי בסך הכל, הקהל הישראלי לא מאוד שונה משאר העולם המערבי. "אנחנו פחות שונים ממה שאנחנו חושבים. הסלולר חזק מאוד בישראל, אבל זה גם נכון לארצות הברית".

 

מיקיאלי הגיב לשאלות בנוגע לפלטפורמת פרסומות הוידאו החדשה של פייסבוק ואמר בלקוניות: "כל מה שיוצא בארצות הברית מגיע בסוף גם לשאר העולם". הוא הבהיר כי מבחינת פייסבוק, 2014 היא שנת הווידאו והחברה תעשה מאמצים רבים על מנת לשפר את מעמדה שם - וכן תתקן בעיות קיימות כגון העדר כלי מובנה למדידת כמות גולשים שצפו בסרטון.

 

במקום הראשון - הסטארט-אפים

 

בנוגע לשיווק מקוון, הלקח העיקרי שהשלושה ביקשו מהקהל ללמוד הוא להבין שמפרסמים בפייסבוק בעיקר מתחרים בתכני גולשים אחרים. "תחשבו על עצמכם כמשתמשי פייסבוק. זה קשה למשווקים. אתם בעצם מתחרים בחברים של אנשים".

 

שביט הוסיף כי השוק הגדול ביותר בארץ למפרסמי פייסבוק הם חברות סטארט-אפ כגון וויקס, וייז, גט-טקסי וקונדואיט - דבר שעולה בקנה אחד עם הפרסומים על כך שמשרד המכירות בארץ יתמקד בנתח שוק זה. "זה לא סוד - עיקר השוק שלנו הוא סטארט-אפים". אלחנני הבהירה כי סטארט-אפים הם בדרך כלל ממוקדי תוצאות, מודעים לחשיבות שירותי אנליטיקס ובעלי תקציב מוגבל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x