$
אפליקציות

מדריך כלכליסט

כל האפליקציות שאתם חייבים להתקין על סמארטפון חדש

בין אם קניתם אנדרואיד, אייפון או מכשיר ווינדוס פון, היצרניות כנראה שלא התקינו מראש על המכשיר את כל האפליקציות שתצטרכו. "כלכליסט" אסף עבורכם את כל היישומים המומלצים במגוון תחומים - מוזיקה, צילום, צ'ט, ניהול משימות ועוד

ניצן סדן 20:2130.12.13
בשעה טובה, קניתם סמארטפון חדש. אבל גם הגלקסי, האייפון או ה-HTC הטובים ביותר שווים רק את האפליקציות שתתקינו עליהם. על פי רוב, היישומים שמותקנים על המכשיר מראש פשוט לא מספיקים לצרכים שלכם. זוהי כוונת היצרן: שתצרכו כמה שיותר אפליקציות, בכמה שיותר כסף (או ברכישה ישירה או מפרסומות שיוצגו ביישומים). אספנו עבורכם את כל היישומים שתצטרכו להתקין, כדי שתוכלו להתחיל ליהנות מהמכשיר החדש כמה שיותר מהר.
מדריך זה מחולק לקטגוריות שימוש נפוצות, בהן המלצות לאפליקציות שבדקנו בעצמנו עבור שלוש מערכות ההפעלה הנפוצות בישראל - אנדרואיד, iOS ו-ווינדוס פון 8. אם יש אפליקציה שחסרה לכם, פשוט ליחצו על הלינקים בכתבה והתקינו אותה. כמעט כל היישומים הם חינמיים - ותוכלו לצייד את הטלפון בכל מה שתצטרכו בתוך דקות.

 

1. מדיה חברתית: פייסבוק, טוויטר, לינקדאין

 

רוב המכשירים שתיקנו כבר מגיעים עם אפליקציית פייסבוק (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון) מותקנת, אך בחלק מהמכשירים ישנה אפשרות לסנכרן את הטלפון עם החשבון שלכם בפייסבוק מבלי שהאפליקציה עצמה תותקן. בנוסף, אף חברה לא מתקינה מראש את פייסבוק מסנג'ר, תוכנת הצ'ט הנוחה של הרשת החברתית (אנדרואיד, iOS. אין עדיין גרסה לווינדוס פון 8).

 

אפליקציית פייסבוק. מימין: ווינדוס פון, אנדרואיד, iOS אפליקציית פייסבוק. מימין: ווינדוס פון, אנדרואיד, iOS

 

גם יישום טוויטר (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון) אינו מותקן מראש בהרבה מקרים. את אפליקציית לינקדאין (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון) לא תמצאו מותקנת מראש על אף מכשיר - וחבל; הרשת החברתית שימושית מאוד, במיוחד עבור מחפשי עבודה.

 

אפליקציית לינקדאין. מימין: iOS, ווינדוס פון, אנדרואיד אפליקציית לינקדאין. מימין: iOS, ווינדוס פון, אנדרואיד

 

2. צ'ט: ווטסאפ, וייבר

 

אפליקציית הצ'ט הפופולרית מסוגה והחביבה במיוחד על ישראלים היא ווטסאפ (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון). בנוסף, חובבי שיחות הווידאו יכולים להתקין גם את Viber (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון). ווטסאפ עולה רק דולר לשנה (כשהשנה הראשונה היא בחינם) ואילו וייבר חינמית לחלוטין אך כוללת שירותי פרימיום בתשלום, עבור מי שירצה להתקשר דרכה למספרי טלפון בחו"ל.

 

ווטסאפ. מימין: iOS, ווינדוס פון, אנדרואיד ווטסאפ. מימין: iOS, ווינדוס פון, אנדרואיד

 

3. צילום: אינסטגרם, לומוגרם, סנאפסיד

 

לסמארטפון החדש שלכם יש מצלמה, אך כדי להוציא את המקסימום מכל שוט, כדאי להתקין אפליקציית עיבוד תמונה. כן, לכל סמארטפון יש אחת מובנית, אבל היא לרוב מסורבלת למדי. האפשרות הראשונה היא אינסטגרם (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון), בה תוכלו גם לשתף את התמונות, לאתר צלמים מעניינים וגם לצלם בווידאו ולהעביר הודעות.

 

מימין: אינסטגרם לאנדרואיד, סנאפסיד ל-iOS, לומוגרם לווינדוס פון מימין: אינסטגרם לאנדרואיד, סנאפסיד ל-iOS, לומוגרם לווינדוס פון

 

אפשרות נוספת למשתמשי ווינדוס פון היא לומוגרם, שדומה לקודמתה אך כוללת הרבה יותר אפשרויות עריכה ופילטרים אמנותיים. עוד אפשרות מומלצת היא סנאפסיד (אנדרואיד, iOS), שכוללת אפשרויות שיפור תמונה מצוינות אשר מחליקות אזורים מטושטשים בפריים. מי שלא מסתפק בעריכת תמונות בסיסית יכול לדלג ישר לפטושופ מובייל (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון) שכוללת מגוון עשיר מאוד של אפשרויות עריכה, תיקון ידני וריטוש אלמנטים בכל תצלום.

 

4. מוזיקה: טיונוויקי, שזאם, סאונד האונד

 

לכל המכשירים יש נגני מדיה מובנים, אך לרוב אינם כוללים אפשרויות מתקדמות יותר מהצגת תמונות האלבומים. נגן מומלץ במיוחד הוא Tunewiki (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון) שייחודו בכך שהוא מציג את מילות השיר תוך כדי השמעה, פרטים על האלבום ועל הלהקה המבצעת ועוד. יש לו גם רכיבים חברתיים שאין רבים שמשתמשים בהם בארץ. האפליקציה עצמה לא מתעדכנת יותר משום שהחברה נסגרה השנה, אך היא עדיין הטובה ביותר מסוגה. שימו לב שהמשמעות של אפליקציה שלא מתעדכנת היא שלא יהיו לה תיקוני אבטחה במקרה ויתגלו בה פרצות בעתיד. לפיכך, מי שמתקין צריך לוודא שיש לו אנטי וירוס מעודכן (להורדה בהמשך).  

 

מימין: שזאם לווינדוס פון, סאונד האונד ל-iOS, טיונוויקי לאנדרואיד מימין: שזאם לווינדוס פון, סאונד האונד ל-iOS, טיונוויקי לאנדרואיד

 

בתחום זיהוי המוזיקה יש בדיוק שני שמות גדולים: שזאם (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון) וסאונד האונד (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון). שניהם מסוגלים לזהות שירים במהירות, אך אנו ממליצים על שזאם משום שמסד הנתונים שלו גדול יותר והזיהוי יותר מדויק.

 

משתמשים רבים לא מסתפקים בצלצולים שהוזנו מראש לטלפון שקנו. עבורם קיימות אפליקציות לעריכת רינגטונים, שמשתמשות בקבצי השירים שהועלו לסמארטפון. הממשק של כולן דומה: בוחרים שיר, בוחרים במקטע ממנו שישמש כרינגטון (לרוב, 20-30 שניות), שומרים ומגדירים כצלצול. לאנדרואיד אנו ממליצים על Ringtone Maker, ל-iOS - על Ringtone Designer ולווינדוס פון את בונה הרינגטונים הרשמי של נוקיה.

 

5. חדשות ואתרים: פידלי, פליפבורד

 

משתמשים שאוהבים לקרוא באתרים ובלוגים קבועים יכולים להתקין אפליקציות שלהם - או לבחור באגרגטור תוכן. יישומים אלה פשוט מבקשים מכם להגדיר תחומי עניין ואתרים ומציגים לכם כתבות חדשות שעולות באתרים מובילים.

 

פליפבורד (אנדרואיד, iOS, לא זמין לווינדוס פון) מבוסס על ממשק אלגנטי במיוחד, בו פשוט מדפדפים בין הכתבות החדשות וניתן לשמור ולשתף אותן בקלות. עבור בעלי טלפונים בעלי מערכת ההפעלה של מיקרוסופט, נמליץ על Weave, שהממשק שלו לא כולל אפקט דפדוף, אך עדיין נוח במיוחד לשימוש.

 

מאז סגרה גוגל את Reader הפופולרי, אגרגטור התוכן פידלי (אנדרואיד, iOS) ירש אותו. מיליוני משתמשים מצאו את הממשק שלו נוח ומתאים. הוא פחות אסתטי מפליפבורד, אך עדיין מומלץ ופשוט לשימוש. 

 

מימין: פליפבורד לאנדרואיד, Weave לווינדוס פון, פידלי ל-iOS מימין: פליפבורד לאנדרואיד, Weave לווינדוס פון, פידלי ל-iOS

 

6. ניהול משימות: אנידו

 

אנידו הישראלית פיתחה אפליקציית ניהול משימות מצוינת (אנדרואיד, iOS), שנחשבת לטובה מסוגה. היא תזכיר לכם בדיוק מתי עליכם לבצע משימות שהגדרתם ולאחרונה הציגה החברה גם יישום של יומן משימות (אנדרואיד, iOS).

 

אפליקציית Any.Do אפליקציית Any.Do

 

7. שופינג: עלי אקספרס, איביי, אמזון

 

עלי אקספרס, אחד מאתרי הקניות של חברת עליבאבא הסינית, הוא אחד האתרים האהובים על ישראלים בכל הנוגע לקניות. באפליקציה שלו (אנדרואיד, iOS) תוכלו לחפש מוצרים ולהזמין אותם, לעקוב אחר המשלוחים ולבנות רשימות קניות.

 

לצידו, תוכלו למצוא בחנויות האפליקציות גם יישום דומה של איביי (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון) ואמזון (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון). גם לרבים מאתרי הקניות הישראלים יש אפליקציה תואמת, כך שתוכלו לחפש אותה בחנויות היישומים בהתאם להרגלי הקניות שלכם.

 

מימין: אמזון לווינדוס פון, איביי ל-iOS ועלי אקספרס לאנדרואיד מימין: אמזון לווינדוס פון, איביי ל-iOS ועלי אקספרס לאנדרואיד

 

8. ניווט: ווייז, מוביט

 

ניווט הוא אחד השימושים הנפוצים ביותר לסמארטפונים בישראל. למעט ווייז הפופולרית (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון) תמצאו בחנויות האפליקציות מספר רב של אפליקציות ניווט, אך כנראה שווייז תספיק עבור המשתמש הממוצע. את מה שווייז עדיין לא יודעת לעשות - להנחות אתכם אל היעד תוך שימוש בתחבורה ציבורית - עושה Moovit (אנדרואיד, iOS) ועושה מצוין. אין גרסה שלה לווינדוס פון, אך אפליקציית Here Transit של נוקיה מסוגלת להציג מסלולי ניווט שמתבססים על תחבורה ציבורית בתור תחליף.

 

מימין: נוקיה Here Transit לווינדוס פון, מוביט לאנדרואיד, ווייז ל-iOS מימין: נוקיה Here Transit לווינדוס פון, מוביט לאנדרואיד, ווייז ל-iOS

 

9. אבטחה ומניעת גניבות: איפה המכשיר שלי?

 

הסמארטפון שלכם הוא מחשב ומחובר לרשת כל הזמן. לפיכך, הוא חשוף לכל איומי הסייבר שמצויים בה. הדבר נכון במיוחד לגבי מכשירי אנדרואיד; רוב הנוזקות שמטיילות להן ברשת (בין היתר, בחנות גוגל עצמה, בתחפושת של יישומים לגיטימיים) מיועדות עבורם.

 

לכן, לא מתחילים להשתמש בטלפון חדש בלי להתקין אנטי וירוס. הנוח והפשוט ביותר הוא הגרסה החינמית של AVG שכולל גם כלים לבקרת פרטיות (אנדרואיד, iOS, ווינדוס פון). אפשרויות נוספות הן Virus Barrier 2013 ל-iOS ו-Avast לאנדרואיד.

 

היזהרו מגנבים - התקינו אפליקציות מתאימות היזהרו מגנבים - התקינו אפליקציות מתאימות צילום: shutterstock

 

בנוסף, המכשיר החדש שלך הוא מטרת איכות עבור כל גנב. לכן, חשוב להתקין על הטלפון גם אפליקציה לאיתור במקרי גניבות. היישומים מתבססים על העברת נתוני מיקום למחשב אחרי שגיליתם שהמכשיר נגנב. כך, תוכלו לדעת היכן נמצא המכשיר ולדווח למשטרה. חלק מהיישומים גם מצלמים את הגנב ומעבירים אליכם את התמונה. חשוב לזכור שהגנבים אינם טיפשים ובמקרים רבים מכסים את המצלמה הקדמית לאחר הגניבה.

 

היישום המומלץ בתחום זה ל-iOS הוא Find my iPhone, לאנדרואיד - Cerebrus ולווינדוס פון - Anti Theft Alarm.

 

10. שימושים נוספים

 

פנס: כל סמארטפון שמצויד במבזק אחורי מסוגל להפעיל אותו בצורה רציפה ולהפוך את הטלפון לפנס בשעת חירום. אפליקציית Flashlight של iHandy עבור iOS עשירה במיוחד בסוגי תאורה ועיצובים ומותאמת במיוחד ל-iOS7 ולווינדוס פון אנו ממליצים על Flashlight-X.

 

מקליט שיחות: כלי שימושי שכדאי להחזיק על הטלפון, למקרה של שיחה עם שירות לקוחות של חברה סוררת, למשל. לאנדרואיד אנו ממליצים על Automatic Call Recorder, ל-iOS - על Call Recorder Free. לווינדוס פון אין כיום אפליקציית הקלטת שיחות, אך ניתן להפעיל את יישום הרשמקול המובנה כשהשיחה מושמעת ברמקול החיצוני.

 

כלי תרגום: שימושי במיוחד כשאתם בחו"ל ורוצים לפענח שלטי חוצות, תפריטים במסעדות ועוד. ווינדוס פון נהנית מהאפליקציה הנוחה ביותר בתחום זה - Bing Translator אשר זמינה רק למכשירי ווינדוס פון. היא אמנם לא יכולה לתרגם לכם שפות לעברית, אך מסוגלת לתרגם לאנגלית עשרות שפות שונות. כל מה שצריך לעשות זה לכוון את המצלמה על הטקסט שרוצים לתרגם וליהנות מתרגום סימולטני. עבור אנדרואיד ו-iOS ישנן אפליקציות תרגום פשוטות יותר, כמו גוגל טרנסלייט.

 

ניהול אתרים: יש לכם בלוג וורדפרס? תוכלו לערוך אותו בקלות באמצעות אפליקציית וורדפרס ייעודית (אנדרואיד, iOS  ווינדוס פון). באמצעות יישומי גוגל אנליטיקס (אנדרואיד, iOS) ויישום Analytics for WP לווינדוס פון תוכלו לראות כמה גולשים נכנסו לאתר ועם אפליקציית אדסנס (אנדרואיד, iOS) תוכלו גם לדעת כמה הרווחתם מהצגת פרסומות.

 

הנהלת חשבונות: לאתר iFreeLance אין אפליקציה ייעודית, אך גרסת המובייל שלו פועלת נהדר על כל מכשיר. תוכלו להתחבר ולצפות בנתוני העסק שלכם, להוציא דו"חות למס ההכנסה, לנהל ספרי חשבונות ולהוציא חשבוניות ללקוחות.

 

מכירים אפליקציות מומלצות נוספות? ספרו לנו בטוקבקים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x