$
אפליקציות

GrabaFruit: יודע חקלאי פיקח

אוהבים פירות וירקות אורגניים? אפליקציה ישראלית חדשה מאפשרת לכם להשיג אותם ישירות ממגדלים חובבים בצורת סחר חליפין או רכישה סטנדרטית. כך, תוכלו לחסוך בהוצאות המזון במקום לשלם מחירים גבוהים ברשתות השיווק

אסף גלעד 08:2828.12.13
עץ הלימונים של השכנה מעולם לא נראה כל כך מפתה. ובכל זאת, לא נעים לקטוף מבלי לבקש או לדפוק בדלת של זרה רק בשביל למלא שקיות בלימונים. בדיוק לשם כך הוקמה Grabafruit, אפליקצייה ישראלית חדשה שמאפשרת להרחיב את סל המזון האורגני בבית מבלי להוציא כסף מהכיס.
בעולם של Grabafruit, כל אחד הוא חקלאי בפארמוויל של העולם האמיתי. זו מפה הכוללת את מצאי הירקות והפירות שמגדלים גננים חובבים בחצרות הבתים שלהם, אבל מכילה גם שדות של חקלאות מסחרית, כל עוד מדובר במוצרים אורגניים. אם אתם גננים או חקלאים תוכלו להחליף תוצרת חקלאית מגידול עצמי אורגני: תפוזים תמורת לימונים, בננות תמורת פפאיות.

 


 

אתם מלקטים ומחפשים את שורשי המרור, עלי הכוכבית, החובזה והחומעה? המפה של Grabafruit מכילה גם את כל סוגי המזון האכיל שניתן ללקט, כל עוד אחד מחברי הקהילה טרח להעלותו עליה.

 

GrabaFruit GrabaFruit

 

"השוק שלנו די רחב, מאחר ואנחנו פונים במקביל למספר קהלים מאותה הנישה", אמר ל"כלכליסט" ערן אהרוני, מייסד הסטארט-אפ, מומחה אבטחת מידע בעברו מחברות כגון Tyr Data, זימפריום וסמסונג. "אנחנו פונים כל מי שמעוניין להרחיב את סל המזון האורגני שלו תוך כדי הפחתת ההוצאות ושמירה על אג'נדה בריאותית וסביבתית. במפת הליקוט וההחלפה יוכל להשתמש מי שרוצה לצמצם את הוצאותיו על פירות וירקות. זה יכול להתחיל בהחלפת לימונים מהעץ המשפחתי בחצר תמורת חסה ועגבניות עם שכן מהרחוב הסמוך, שאולי כלל לא ידעתם שהוא מגדל חסה או שבכלל לא הכרתם אותו, ועד אפשרות הרכישה ישירות מהחקלאי האורגני הקרוב תוך חסכון פערי התיוון של רשתות השיווק".

 

 

Grabafruit מזכירה במעט את אפליקציית Farmigo הישראלית, אלא שבעוד שפארמיגו מתמקדת בקניינות מרוכזת מהחקלאי, ב- Grabafruit מתמקדים בגישה חינמית מבוססת סחר חליפין עם שכנים וקהילה על טהרת המוצרים האורגניים. האפליקציה מתחרה גם ב-Fallingfruit.org, אתר שביצע מיפוי של עצי מאכל וממוקד בליקוט, אך אינו כולל פלטפורמת מובייל.

 

"יש בארה"ב כמעט מיליון חקלאים זעירים או משקים קטנים", אומר אהרוני. "החזון שלנו לשנות את הדרך שבה אנשים צורכים ירקות ופירות אורגניים. בטרנד המתפתח של הגינון האורבני הורטיקלי בארה"ב בדגש על צריכה מקומית ותמיכה בקהילה המקומית רק נתן לנו עוד מרץ לצאת לאוויר כמה שיותר מהר עם האפליקציה". אפילו היזם הסדרתי יאיר גולדפינגר (ICQ, דוטומי, אפקארד) התלהב והשקיע בחברה 50 אלף דולר, מרבית ההון שהושקע בחברה עד כה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x