• תפריט
חדשות טכנולוגיה

פורצי הדרך

שלום לתרנגולת: סטארט-אפ אמריקאי מפתח ביצים מלאכותיות

מדענים פיתחו חלבון צמחי מלאכותי בעל טעם של ביצה שהוא עמיד יותר, דל כולסטרול ובריא יותר מביצים. בנוסף, הפקתו זולה יותר מגידול תרנגולות. ביל גייטס ופיטר ת'יל כבר השקיעו 6 מיליון דולר במיזם

הראל עילם 16:3408.12.13
סטארט-אפ צעיר מסן פרנסיסקו בשם Hampton Creek טוען שהצליח לפצח את "סוד הביצה": לייצר חלבון צמחי זול ששומר על מרקם וטעם של ביצת עוף - אחד מפריטי המזון הבסיסיים והשימושיים ביותר בתעשייה.

החברה גייסה 6 מיליון דולר מקרן הצדקה של ביל גייטס ומפיטר ת'יל, אחד ממייסדי פייפל והמשקיעים הראשונים בפייסבוק.

 

כולם מרוויחים, לרבות התרנגולות

 

החלבון החלופי הוא צמחי, שמיוצר על ידי ביו כימאים, מהנדסי מזון וגנטיקאים. הוא גם אמור להיות בריא, עמיד וטעים יותר מביצים, שלהן יש אורך חיים נמוך יחסית, לא מעט כלוסטרול וסיכוי גבוה להרעלת מזון מסלמונלה. בנוסף, החלבון צפוי להיות תחליף לתעשיית הביצים, בה תרנוגולות סובלות מתנאי חיים קשים במיוחד ורובן חיות כל חייהן בכלובים.

 

המוצר החדש בריא וזול יותר מביצים סטנדרטיות המוצר החדש בריא וזול יותר מביצים סטנדרטיות צילום: בלומברג

 

לפי ג'וש טטריק, מנכ"ל החברה, מדי שנה תעשיית המזון מוכרת 1.8 טריליון ביצים בכל העולם. טטריק טוען כי מכיוון שהתחליף שלו דורש פחות מים ושטחי קרקע ליצור מזון העופות; עלות יצור החלבון הצמחי הוא 70% משל ביצת עוף ועומד על 86 סנט לקילו. בנוסף, מכיוון שהמוצר אינו כולל ביצי עוף ואין חשש להרעלת מזון, הוא גם לא צריך לעבור תהליכי הרתחה או אפיה. הדבר מקל על הכנת בצקים ורטבים.

 

המוצרים הראשונים - תוך חודשיים

 

החברה מתכוונת להתחיל למכור בצק עוגיות ומיונז כבר בפברואר הקרוב, וטוענת כי מבדקי טעימה מראים כי המוצר שלה נחשב לטעים יותר. מספר חנויות טבע, ביניהן רשת המזון Whole Foods, הודיעה כי היא מאמצת את הפתרון של החברה בכל המזון המוכן המקומי שלה - כגון רטבי סלטים.

 

לאחרונה ניתן לשמוע על יותר ויותר תחליפי מזון טבעיים למזון מן החי, אבל בניגוד להמבורגר הצמחי המפורסם, הפתרון של המפטון קריק זול יותר. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x