טקיפי מגייסת 4.5 מיליון דולר ממנלו ונצ'רס
זהו הגיוס השני של חברת הסטארט-אפ, המפתחת פתרונות לאנשי תוכנה; איריס שור, ממייסדי טקיפי: "כיום ניתן לסייע למתכנתים לאתר תקלות ושגיאות ברזולוציות שלא היו קיימות קודם לכן"
21:48
04.12.13
הסטארט-אפ טקיפי (Takipi) של טל וייס ואיריס שור, מייסדי VisualTao שנמכרה לפני ארבע שנים לאוטודסק, מגייס 4.5 מיליון דולר מקרן מנלו ונצ'רס.
זוהי ההשקעה העשירית של מנלו ונצ'רס בישראל, המושקעת כבר בשייקר, אקסלייט וכן באירוסקאוט שנמכרה לתאגיד הציוד התעשייתי סטנלי. מנלו היא גם אחת המשקיעות בחברות אמריקאיות כגון טאמבלר שנמכרה ליאהו וסירי שנמכרה לאפל, וכן בחברת Vidyo של היזם הישראלי עופר שפירו, המתגורר בארה"ב. זהו הגיוס השני של טקיפי מאז שנוסדה בשנה שעברה, לאחר שקודם לכן גייסה 700 אלף דולר ממשקיעים פרטיים, בהם המייסדים עצמם.
טקיפי היא חברה ישראלית נוספת שמצטרפת לשורה של חברות ישראליות המפתחות פתרונות לאנשי תוכנה, בהן Zend, JFrog, Checkmarx ו- White Source Software. היא משרתת ארגוני תוכנה גדולים ומסוגלת באמצעות מערכת היושבת על גבי הענן לגלות באגים בזמן אמת בקוד התוכנה ולהתריע עליהם. "אנחנו מספקים מערכת שמזכירה את 'גוגל אנליטיקס' לקוד של מתכנתים", אומרת שור.

מימין: טל וייס, ניב שטינגרטן, איריס שור, חן הראל ודור לוי
המערכת של טקיפי מנטרת בכל רגע נתון את המתרחש בקוד התוכנה של ארגונים גדולים או ארגונים קטנים יותר הנמצאים בצמיחה גדולה, ומתריעה בפני שגיאות קוד ונפילת שרתי תוכנה.
הרעיון להקמת טקיפי הגיע מהתסכולים שחוו וייס ושור בחברה הקודמת שלהם, VisualTao, אותה מכרו לאוטודסק ב-2009 תמורת 25 מיליון דולר.
"בתוך שנה אחת גדלנו מאפס משתמשים לחמישה מיליון", מספרת שור. "מאה אלף המשתמשים הראשונים הגיעו בתוך סוף שבוע אחד. קרסו לנו השרתים והצוות נאלץ לעסוק בכיבוי שריפות במשך זמן רב במקום לעבוד על פיתוח המוצר. משם הגיע הרעיון להקמת טקיפי. עד כה שירותי הענן לא היו כה גדולים כפי שהם היום ופתרון באגים היה נעשה ברמת השרת המקומי. ואילו כיום, כאשר קוד התוכנה של המוצר ניתן לגישה מהענן לכלל השרתים בארגון, אפשר לבצע מיפוי מלא שלו בזמן אמת, ולסייע למתכנתים לאתר תקלות ושגיאות ברזולוציות שלא היו קיימות קודם לכן".
טקיפי עוקבת אחר הריצה של הקוד בארגון במהלך הזמן ומספקת למתכנתים סרטון המריץ בפניהם את התפתחות התקלה על כל שלביה. כיום מספקת טקיפי שירות לשפת ג'אווה, המהווה כ-80% מכלל הקוד הנכתב לשירותי אינטרנט ותוכנה בארגונים, ובשנה הבאה צפויה לתמוך גם בקוד פייתון ורובי-און-ריילס. החברה עובדת כעת בבטא סגורה עם חמישים חברות הצורכים את המוצר שלה ללא תשלום. בתחילת השנה הבאה תושק לראשונה גרסא בתשלום שייעשה לפי מספר השרתים בכל ארגון.
מלבד וייס ושור, שותפים לייסדו החברה גם העובדים הראשונים ב- VisualTao, ניב שטינגרטן, חן הראל ודור לוי. החברה מעסיקה כיום 12 עובדים במשרדים בצפון תל אביב.


