$
חדשות טכנולוגיה

הביטקוין מזנק ל-480 דולר - ומדינת ניו יורק שוקלת לאשר סחר במטבע הווירטואלי

בתחילת חודש ספטמבר הביטקוין נסחר סביב 120 דולר בלבד; מחוקקי ניו יורק מאמינים כי רגולציה של המטבע תספק הגנה למשתמשים, אז למה הבנקים עדיין מפחדים ממנו?

רפאל קאהאן 16:4317.11.13

מדינת ניו יורק הודיעה במהלך סוף השבוע (ו') כי היא תערוך שימוע שמטרתו להגדיר נהלים שיהפכו את השימוש במטבעות וירטואליים, כגון ביטקוין, לחוקי. כך דיווח אתר The Verge. השימוע יתמקד ביצירת הסמכה מסודרת בשם "BitLicense", אשר תוכל לסייע ברגולציה של מטבעות כגון ביטקוין.

 

שווי המטבע יותר משילש את עצמו בחודשיים האחרונים, ועומד כרגע על ממוצע של 480 דולר למטבע ביטקוין בבורסת Mt. Gox. בתחילת חודש ספטמבר הוא נסחר סביב 120 דולר בלבד. יש לציין כי עד כה, ערכו של הביטקוין המשיך לעלות למרות כל הרגולוציה העצמאית שביצעו לא מעט אתרים, חברות ובורסות וירטואליות שעוסקות במטבע.

ההסמכה תכלול הקמה של שירותים שיגנו על צרכני המטבעות הווירטואליים וכן מערכת למניעת הלבנת הון, שתסייע להפוך את המטבעות הווירטואליים לפחות שימושיים במקרים של הונאה ופעילות עבריינית. בהודעה הובהר כי עדיין לא התקבלה כל החלטה מעשית בנוגע לביטקוין.

 

מה מצב הרגולציה של הביטקוין? מה מצב הרגולציה של הביטקוין? צילום: בלומברג

 

פלטפורמות המסחר ושירותי ההמרה של מטבעות וירטואליים חמקו עד היום מרגולציה ממשלתית ברוב המדינות בעולם, ורבים מהמשתמשים חוששים כי הפיכת המטבע לחוקי עלול להוריד מקרנו - מה שעלול לגרום לירידת בערכו. אולם לדידם של המחוקקים, רגולציה היא צעד מחוייב מציאות על מנת להסדיר את השימוש במטבע והפיכתו לאמצעי תשלום מקובל ומוכר.

 

הבנקים עדיין חוששים מהביטקוין

 

בתוך כך, מצבם של סוחרי הביטקוין ממשיך להיות בעייתי, בעיקר בבואם לפתוח חשבונות בנק בארה"ב. יזמים רבים נתקלים בסירוב ואף ובסגירה של חשבונות בנק, כמו במקרה של חברת Coinabul אשר עוסקת במסחר בזהב וכסף והמרה של ביטקוין.

 

ב-US Bank לא אוהבים חברות ביטקוין ב-US Bank לא אוהבים חברות ביטקוין צילום: בלומברג

 

מייסד החברה, ג'יי שור, סיפר ל"פורבס" כי בתחילת יולי, הוזמן למשרדי הבנקים "צ'ייס" ו"יו. אס. בנק". שם נמסר לו כי עליו לסגור את חשבונות החברה. הסיבה העיקרית היא כך הבנקים סירבו לאפשר לשור להפקיד חצי מיליון דולר שמקורם בפעילות מסחר של ביטקוין והמרתו לכסף וזהב.

 

"הם רצו להכריח אותי לקבל המחאה בנקאית על הסכום, אך סירבתי", הסביר שור שדאג כי לא יוכל להפקיד את הסכום בבנק אחר. "הם נתנו לי מזומן, 30 אלף דולר כל פעם בגלל נהלי הבנק", הוסיף, מה שהכריח אותו לחזור כתריסר פעמים לבנק עד שפדה את כל הסכום. "כיום הכסף שוכב לו בכספת של משרדי החברה ביחד עם המתכות היקרות" סיכם שור את החווייה הלא נעימה.

 

שוק השבבים החדש: הג'ינסים של המאה ה-21 

 

הביטקוין ממשיך לעורר עניין גם בקרב יצרניות השבבים שגילו בעזרתו שוק חדש: שבבים יעודיים לכריית מטבעות וירטואליים. "כרייה" של ביטקוין דורשת כוח עיבוד אדיר שנמצא עד היום רק במעבדים גרפיים עתירי ביצועים.

 

כרייה וירטואלית הפכה לשוק חדש עבור יצרני השבבים כרייה וירטואלית הפכה לשוק חדש עבור יצרני השבבים צילום: בלומברג

 

חברות כגון HashFast או CoinTerra מבקשות לייצר את החומרה שתאפשר לכורי ביטקוין לשים את ידם על המטבעות במהירות גבוהה בהרבה ממערכות מחשב המבוססות על שבבים קיענען. "צריך כ-70 אלף שבבים של אינטל על מנת לבצע מה שהשבבים שלנו מסוגלים לו", הסביר מייסד HashFast אדוארדו דה-קסטרו.

 

חברת CoinTerra, בהנהגת ראווי איינגאר, מהנדס שבבים לשעבר בסמסונג, כבר גייסה כ-1.5 מיליון דולר. גם הסטארט-אפ המסתורי 21E6 שהוקם על ידי באלאג'י סריניבאסאן, פרופסור לשעבר באוניברסיטת סטנפורד ומומחה בכריית מידע, כבר זכה על פי דיווחים שונים להשקעות מצד בכירים בעמק הסיליקון.

 

מערכות כרייה ממוחשבות, המתבססות על שבבים מתוצרת החברות הללו, נמכרות בשוק במחירים של החל מ-12 אלף דולר ליחידה. אולם לא ברור עדיין האם ההשקעה בציוד היקר אכן מקדמת את מהירות הכרייה, שתלויה גם בגישה לספר חשבונות וירטואלי אשר מספק את הקידוד ואת הערך לכריית המטבעות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x